Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

@Rosynka, а ви не хочете спробувати багаторазові лактаційні? В магазині "9 місяців" колись були. Принаймі, для домашнього вжитку виглядає як варінат економії, хоча якщо гіперлактація то незнаю як там вони поглинають... Ще колись користувалась babydream лактаційними прокладками, то вони мені навіть більше ніж джонсонс сподобались, бо не розтягуються на волокна.

Останнє редагування: 5 Лютий 2015
  3. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

До речі, нічничок був би в сам раз, бо в мене в палаті дівчатам світло заважало (лампа була якраз над ними), а я без світла не могла спати. Трохи були конфлікти.
    Мала і свій електрочайник, було дуже зручно. Пляшка води - хіба собі на чай можете взяти, а мити дитинку можна і в їхній кипяченій
    Пи.си. нащо на пляшечку налаштовуєтесь? Готуйтесь краще до ГВ.

• Подобається Подобається x 1
  4. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Воду і кипятильник мала, то дуже згодилося. Робила собі чай коли хотіла, та і їхній дуже солодкий,не могла його пити. Сусідка мала такий маленький чайник, то мусила ховати я спочатку не розуміла чого, а потім її лікарка побачила в мене на тумбочці кипятильник, то ще на мене нарипіла, бо в них бачте режим суворої економії :girl_impossible:. І якщо вже дуже треба можна користуватися чайником, який є в дитячому відділенні:ireful1:

5. Raven

Raven Мама малятка

на Мечникова нормальні нічники

6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Там де буду я (поки маю два варіанти) 100% лампи -двухсотки:girl_crazy:

7. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В мене був термос літровий, чоловік ходив у дитяче відділення і робив чай, то мала практично на цілий день гарячий. Трохи пила той, що носили, ну і воду звичайну питну треба мати обов'язково, бо пити хочеться, а там ще й спека така була, аж шкіра лущилася.

8. Afrika

Afrika Well-Known Member

Чайник згодиться,теж брала.А лампа лишня, дитина ще не реагує на світло.
    --- дописи об"єднано, 5 Лютий 2015 ---
    Чайник згодиться,теж брала
    А різні ситуації бувають.Я йшла родити сама, а пішло все не так як я собі уявляла. 6 год схваток і забрали мене на екстренний КР, а молока ж нема днів 5. То пляшечка і чайник в тому випадку дуже потрібні.
    .А лампа лишня, дитина ще не реагує на світло.

9. Afrika

Afrika Well-Known Member

Та я написали лише, що чайник варто взяти!!! Перечитайте мій перший допис, а пропляшечки писала вже потім!!! Перед тим, як ганьбити Люблячу Маму, котра дитині душу і серце віддає, почитайте, що порадила Майбутній Мамі взяти ЛИШЕ ЧАЙНИК!

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Та лампу не для дитини, лампу собі. Дитина то не реагує, а мамі то спати при включеному, бо як виключити, то санітарки вже тут як тут і знову "день"

11. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

І я чайник брала,виявився дуже потрібним. Навіть банально воду гріли щоб помитися, бо гаряча не завжди була.

12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мені теж бракувало, я дико хотіла пити, і то хотілось чаю, раз взяла лікарняний, то мене аже передьоргнуло від самого виду, якась пліва зверху + такий чорнезний, бррр.

13. Rosynka

Натрапляли мені на очі, але якось не думала про них. Не дуже хочеться зараз ще з якимись шматинками бавитись, і без того практично постійно щось на батареях сохне:)

14. Rosynka

На Мечнікова лише першу ніч просили не вимикати (і не спати) , певно, боялися за дитину, бо я відмовлялася її в те ліжечко класти. А наступні вже собі вимикала, коли хотіла.

15. Rasimelka

Rasimelka Member

але підстелити під дитинку, на пеленатор, або ваги..й з першою дитиною я зробила висновок що не туге пеленання то є добре в перший місяць життя.
    я три роки тому для першої дитинки тканину купляла сама і заоверлочувала.так виходило дешевше :)

я в перший раз готувала 20 пеленок (10 ситцевих і 10 байкових) перші півроку активно ними користувалася вдома і в візочок застиляла у люльку. шкарпетки для дитинки в ПБ брала в родзалі їх вдягали, гума на шкарпетках не тисне

16. Rasimelka

Rasimelka Member

для новонароджених температура бажана 37 градусів, в них ще організм не встигає до швидкої терморегуляції , малюки швидко замерзають, тому і кутають їх так перші дні особливо. вам ще термометра дадуть і попрохають по декілька разів на день вимірювати ТТ малюка. моя перша дитинка в грудні народилася, я її вдягала в бодік і сліпік, ще однією пеленкою не туго пеленала в палаті було жарко, але то для новонароджених саме то, ніяких опрілостей в нас не було взагалі.

17. Rasimelka

Rasimelka Member

ой, нащо тими серветками груди протирати? навіть не думайте, від їх запаху дитина може грудь не взяти, а ще вони можуть пересушити шкірунавколо соска
    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2015 ---
    +1 щойно хотіла написати

• Подобається Подобається x 2
  18. Rosynka

То де так? Бо ми жодного разу не вимірювали. Більше того - в мене на перебування в ПБ наклався такииий жорсткий вірус, з кашлем, високою Т і всіма іншими радостями, то заледве двічі в день термометр принесли, і то - в них такі модні, від Мазекеа, кожен по різному показує:) Потім чоловік привіз наш, то вже не чекала на них.

19. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я народжувала в області, то нам теж двічі на день приносили термометр і міряли дитині.

Останнє редагування: 7 Лютий 2015
  20. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

На Джамбула теж термометри давали двiчi на день мiряти температуру АЛЕ не дiткам , а мамам.За малечу нiхто навiть не заiкався.

21. shokoladochka

shokoladochka Well-Known Member

В мед.інст. міряли температуру 2 рази зранку в 7 і ввечері і мамам і діткам.

Статус теми:
Закрита.