Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. sanches

sanches Well-Known Member

та розумію...
    може просто підтримують вітчизняного виробника? (б в мене на тому комплекті написано, що виробник десь в Ченівцях...):girl_haha:

я от сижу і думаю, хто б мені чарівного копняка дав, щоб я то все куплене посортувала і поскладала в пакети....

3. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Мені цікаво чому хочуть саме світлу? Може тому що на темній футболці не видно чи вона чиста?;)
    Чи то який новий забобон?

4. Inglor

Inglor Well-Known Member

може то в діток попросити ))))))

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Щойно побачила, що там не просто одноразові пеленки.

Буду надіятися, що воно потрібне.

6. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

мені була нормальна і зручна, не парила.

7. glamour

glamour New Member

Jalla, можете викласти список, який вам дав лікар (тут або в приват). Мені теж сьогодні дав мій лікар з Мєчнікова, але поки дійшла до аптеки, десь посіяла. А судячи по обговоренню в нас з вами однакові списки. Наперед вдячна.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та запросто.

9. fiesta

fiesta Well-Known Member

Ну, то ж типу лікарня. Твм все чисто стерильно і лікарі в світлому... Може, щоб не дуже вирізнявся... :))

10. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Дівчата маю питання на рахунок отого вдягання після народження малюка. Як виглядає той процес? Тобто дитину після обтирання одягають і замотують в пеленку(ситцеву/байкову) чи рушник? Бо були ми в Польщі і купили пеленки, а на розмір не глянули. От тепер дивлюсь і щось вони зовсім мацюпуські 60х70. В них дитину точно не завернеш. Тепер думаю йти купляти нові пеленки. І чи потрібні вони взагалі? А для чого тоді рушник? Теж завертати? Чи накрити маля, коли на маму викладають?
    Щось я зовсім запуталась. Поможіть зеленій недосвідченій :girl_blush2:

11. Anty

Anty Well-Known Member

дитину ложать на маму і накривати рушником. потім обтирають, одягають. пеленки використовують, щоб підстелити: на вагу, коли дитину одягають. ну, в нас так було. пеленки мали 60*60. підійшли.

12. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

а якщо серйозно, то мабуть світлий одяг для того, щоб було видно, що чисте )))))

13. Brenda

Brenda Member

Розкажу, як було в нас:
    мала народилась, на неї відразу одягнули шапочку і шкарпеточки, поклали мені на живіт і зверху малу прикрили тою пеленкою поглинаючою великою, так вона лежала хвилин 20, потім її забрали: поміряли-поважили, витерли, одягнули в памперс+бодік+чоловічок+шапочка+шкарпеточки (шапка і шкарпетки ті самі, що одягали, коли клали на живіт) + замотали пеленкою і ще зверху одіялом (кінець березня), у Вас певно обійдеться без одіяла, можна замотати махровим рушником і без пеленки. Потім коли я відійшла після пологів - я малу переодягнула в інший одяг, бо той вже був бруднуватий.

14. glamour

glamour New Member

Jalla, дякую за список. А то якось було незручно було лікаря турбувати по такій дрібниці повторно.

15. katysik

katysik Well-Known Member

Десь недавно дивилась відео, то там говорилось, що чоловіку породіллі бажано бути одягненим у світлий (ну і звичайно чистий :girl_crazy:) одяг, щоб не дуже вирізнятись з-поміж мед.персоналу

16. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

завертають все рівно, дитинці досить прохолодно після животика, тому одягають і завертають в одіяльце (рушник) і зараз. Принаймні нас завертали. Тим більше що потім везуть по коридорах в палату.

пригодиться чоловікові, коли буде приходити провідувати пізніше, бо мій потім купляв просто набір6 шапка, бахіли і халат за 10грн.

17. katysik

Я нарешті сьогодні добралась до тих саморобних прокладок, але щось не хватило мене на довго :connie_pull-pigtail Пошила 7 штук, далі 'матеріал' для 'самокруток' закінчився, але то добре, бо мені вже шось так набридло то шити :)

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

а нащо то шити? 15 хв і справа зроблена: подерти і скласти :) І ще 15 хв, щоб пропрасувати.

19. katysik

Я собі придумала, що то треба їх шити, поскладала в кілька шарів, позшивала з внутрішньої сторони і вуа-ля - вийшли не гірше магазинних :girl_curtsey:

20. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

...маєте багато вільного часу!:girl_yes2:
    а я ніяк ненаважусь,не те,щоб шити,а хоча б подивитись чи є що старіше-підходяще в шафі)))

21. katysik

В мене вже нічого нема )) Знаю, що 7 штук то малувато явно буде, певно на день, але вже нема з чого, певно треба до батьків їхати і в них шось шукати :d23:

Статус теми:
Закрита.