Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ -2

Закльопки то напевно найзручніший варіант бо з гудзиками довго бавитись

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

щодо пурелану
    він хоч і не дешевий, я би купила наперед хоча б маленький тюбик, бо якщо на соски не буде потрібний, то знаю що потім можна мастити різні сухості
    я напр. малому мастила носик, коли рідкі сопельки були, які часто треба було витирати (а від того дуже шкіра там обвітрювалася і пекла його)
    на крайняк може бути потім дорожчий бальзам для губ)))
    хтось і під підгузок умудрявся брати, але не знаю наскільки ефективно

щодо прикладання, ніколи не знаєш як воно буде, на курсах для вагітних приходила пара і розказувала що в ПБ двоє з чоловіком серед ночі світили мобілкою чи нижня губа вивернута, то я так дивилася на ту губу, що вже тільки з часом звернула увагу що верхню малий не вивертає, зато нижню вовсю))) потім якось не дався перевчитися, то так і живем)
    може мені здається чи хлопчики частіше активніші смоктуни, ніж дівчатка, чи то мені так попадалось?

Віт, ти не переживай сильно, головне щоб швидко приклали до грудей, а не як колись на 3-тю добу ,все буде гуд
    візьми контакти наших консультантів щоб поспілкуватися в онлайн режимі, та й думаю і на ДП тобі будуть радити по першому зову
    ну і думаю що і в ПБ будуть спеціалісти які все покажуть

---------- Додано в 12:51 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

в мене теж зявились, я думаю що то через те активне смоктання, ну і прикладання в результаті
    навіть нині щось там таке як тріщинка, бо малий так вночі пилососив, підозрюю через зуби

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

мені теж рвали, але якусь одноразову чи яку, я вже і не памятаю, мене там так швидко переодягали як модель на показі мод))

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Так ріжуть може ті, які мають невелику горловину, щоб викласти дитинку на живіт. В мене розстібалася аж до пупка, може, і нижче, то було ок.

5. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Пурелан однозначно треба. Він добре заспокоює і подразнені соски, навіть мазати як нема тріщин. Я проводила експеримент на собі. Одну намазала а іншу ні, то при годуванні я відчула різницю колосальну.
    Тюбик можна маленький, я великий не використала, навіть попку можна ним дитинці мазати при подразненнях, і добре руки мазати при обвітренні, і герпеси...
    Це універсальна мазь і за неї варто дати ті гроші..

6. zjomka

zjomka Well-Known Member

Пурелан взяла і не пожаліла, бо не знаю як би без нього обійшлась, шкіра на сосках тааака чутлива, прикласти правильно зразу не виходить... зараз дома також після кожного гоування користуюсь, менше пече.
    Мазати краще одразу, не чекати тріщин!
    Сорочки мала дві, та, що в родзалі трохи постраждала, замазали коли викладали малого, але то все відіпралось і на наступний день мама мені її знову принесла, щоб переодягнутись.

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Цьомка, коли розповідь напишеш, так цікаво!! Хочу деталей!! Я якби в передчутті свята і то мені так зараз інтИресно читати.

8. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дівчата, якщо не чемодан, то які сумки брати в пологовий? Дорожніх також не маю. Певно треба щось купити, може щось підкажете? Приглянувся варіант прозорих сумок Заодно чоловік і персонал бачитиме, що там є :girl_yes2:

9. loreniya

loreniya Well-Known Member

я вже народила свого зайчика-ведмедика- 4400 і 57 см. 28 10

в роддомі тепло на мечнікова 20-24 гр як коли. всі мої пакунки пригодились. рукавиці брала медсестра коли дитину оглядали. пішло 4 пари. ще купляли септил і хлорфіліпт. камфорний спирт мурашиний спирт і просто спирт не треба.

решту всього що писала не використовували але треба було мати. що мені бракувало то малої лампи. такої малої без шнура в розетку прямо включати вистарчило б з головою. бо коли спиш повністю з світлом зле а зі швами ганяти до виключателя....

я була в індивідуальній безкоштовній палаті 317. там можливе провідування по перепустці. платна була зайнята. але ця мені була супер. засоби по догляду за швами дуже спростили мені життя.

пляшку з марганцовкою тримала на ббатареї. вона весь час була тепла. йшла в туалет і брала кожен раз з собою. шви заросли вже зовсім. мазала солкосерил. на всякий випадок мажу далі. свічі гліцеринові і обліпихові теж пригодились. один раз використала диклоберл обезболюючі. такі то вареники...

до дитячої підійшла зразу кажу вот вам гроші щоб я вас потім не шукала. але прошу за нами дивитись. і я хочу знати лише вашу думку а не вислуховувати поради всіх санітарок і медсестер чим годувати дитину і т д. і мені дійсно ніхто не пхав ніякої суміші не казали шо я його не прогодую чи що молока мало... більше нікому я не платила і ніхто не вимагав. в день виписки дала санітарці 20 грн щоб посиділа з малим поки я на узд пішла /20 грн/ і документи позбирала. вкінці мене гарно попросили скільки можуна відділлення і я дала 30 грн. тій що виносила дитину чоловік подарував вино і цукерки. наперід сама не казала вона нічого. так що можливо грошима не посівати лишній раз... 5 років тому було значно нагліше.

10. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Для мене Пурелан теж був мастхевом, брала в пологовий і змащувала постійно соски, не чекаючи тріщин. В мене соски були під час останніх місяціа вагітності такі чутливі, що боляче було торкатися, я навіть питала на форумі, що робити, боялася, що годувати буде дуже боляче і неприємно, але дарма:) Не знаю, чи завдяки Пурелану, чи ні, але тріщин не мала, хоч з прикладанням не зразу все виходило ідеально. Я мастила довго, місяців два після пологів, бо без тоі змазки мені було некомфортно після годування (десь так як шкірі без крему). Хоч і молоком змащувала після кожного годування і провітрювала, всеодно відчувала сухість і подразнення. А з Пуреланом груди були не такі чутливі і годування було приємним. Тому всім раджу мати в пологовому маленький тюбик. Це дійсно універсальний засіб, який можна потім використати куди завгодно. Я от залишки свого великого тюбика на кутикулу використала:)

11. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Там і таке є? А як туди попасти? Читала лише про платні палати, а про індивідуальну безкоштовну - ні.

12. Deidra

Deidra Well-Known Member

Я, нарешті, (в основному за наполяганнями чоловіка), склала свій список в пологовий і список того, що треба докупити. Читаю ще темку, корегую під себе.
    Поки найменш зрозуміло з будь-якими медикаментами (то, певно, лікар ще має сказати, що треба, а що ні). Ну і на місці медикаменти ж докуповуються при потребі - чи то не так просто організувати? Також не впевнена, навіщо мені посуд: лікарня дає їжу без посуду? Бо якщо мені щось будуть приносити, то з термоска і поїм :) Хіба ложка треба. І ще питання про пологові набори, які в аптеках продають: дійсно зручні? чи то все одно треба буде купити на всякий випадок?

13. Raven

Raven Мама малятка

На 3-ому поверсі є. Тре в лікаря питиатися.

14. Smurfyk

Ні посуд потрібно мати свій.....я про зручність пологового набору навіть не думала в той момент

15. Hexe

Hexe Well-Known Member

звісно. прийде пані з великою кастрюленцією і черпаком і хлюпне вам каші у вашу тарілочку, і з чайника чайок у ваше горнятко налиє. так що вилка\тарілка тре мати власне:) ну і так, мені здається, безпечніше - будете знати,хоч, як той посуд помили:haha:

16. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ага!
    З відра.

17. Марта2

Марта2 Well-Known Member

як хтось перекус з дому принесе))) Я не могла ні їсти, ні пити лікарняне.... бр

18. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

:girl_haha:
    А мені сподобалась їхня їжа, перші дні після пологів саме то, легеньке, дієтичне і зразу дитячий садок згадався:). Правда одного разу приносили гороховий суп, то не ризикнула брати.

19. Smurfyk

20. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

21. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

на Мечнікова те саме) гороховий суп. я в ПБ їх тільки чай пила, і то в перший день. потім мені принесли пакетики і цукор, то сама собі робила.
    сусідка забула чашку, то поки їй не принесли, в магазині купила одноразовий стаканчик.

Статус теми:
Закрита.