Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ -2

дівчата ,а присипка хіба добра? Тут в Польщі дуже проти присипки, принаймні мені таке сестра казала. кажуть , що не добра вона

3. zjomka

zjomka Well-Known Member

Та і в нас лікарі не дуже за присипки, хіба коли вже є ранки мокрі, тоді присипку лікувальну використовують, а так більше кремчик і олійку під памперс.
    Щодо пурелану, то беру одразу в пологовий, щоб не доводити груди до тріщин.

4. GIS

GIS Well-Known Member

Я проти присипки, бо мені чисто на логіку здається, що вона тільки пори в шкірі забиває і між складками збирається. Але мої дехто знайомі використовують чи крохмаль замість неї.
    А я шось незнаю за пурилан... його для соскіс більше використовують аніж для малечі, та? В яку ціну він зараз?

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Я присипку не використовувала. раз попробувала зі Златою, воно позабивалось в складки і понатирало хіба. З Ярчиком взагалі маю тільки крем один від Бюбхен і один Бепантен ще з пологового. дуже рідко мащу.

6. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

то просто так дають? в будь-якій аптеці?

7. Charmel

Charmel Well-Known Member

Та навіть в самому пологовому вам купу пробників надають.

Але я наприклад ніякими не користувалася. Хіба чаї всі повипивала які були (загалом пакетиків 5-7). А тим всім що я купувала по своєму списку необхідних речей - все використала, а дечим користуюся і до тепер (сину рік і п'ять місяців). Вважаю краще грамотно продумати списки, не купувати зайвого, і мати повні версії всього необхідного під рукою. Принаймі я завжди використовую такий підхід.

8. loginka

loginka Member

так. Питайте у тих, де є продукція відповідна на вітринах - виробник завжди дає пробніки аптекам, це просто аптеки не часто "самі про них згадують покупцям". Я брала у трьох різних аптеках: і для дитини (креми, олійки) і шампуні-пробніки для себе від веледи. Пробніки у пологових також часто носять різні - тут тільки питання принесуть їх особисто Вам під час перебування у пологовому чи ні. Принесуть - добре, а як ні і Вам буде потрібно?...

так, це питання зручності для кожного: взяти в пологовий 3 пробніка по 10-15 мл чи повнорозмірну банку на 100-200 млн (умовно кажучи) тільки однієї дитячої олійки чи крему. Кожен робить як йому зручно - і в індивідуальному порядку, це і є праивльним конкретно для кожного :girl_in_dreams: ІМХО

9. Isa

Isa Well-Known Member

Купа всього,що понабирали в пб не пригодились:посуд(я взагалі не хотіла їсти,та і мені приносили вже все готове),для дитини олійка, майже всі речі для себе(брала і молочко для тіла і т.д)...просто тих 3 дні я тільки і прикладала малого до грудей,взагалі ні про що інше не думала і не встигала робити...а ще найбільше мене дратували царапки,син народився з довжелезними нігтями,постійно був в бодіку на короткий рукаа,то треба було вдягати царапки....а вони якісь взагалі жахливі були- не звужувались в основі,типу в кисті руки такі ж по розміру як і в долоні...вони постійно злітали,вдягнути їх тяжко,бо маленький руками махає добряче,то приходилось перев'язувати шнурочками то все діло,але і то не помагало...так шо придивіться,дівчата,до царапок:)
    П.с.Бо в сусідки по палаті все ок було,в неї вони людські були:)

10. zjomka

zjomka Well-Known Member

А якщо бодіки і кофтинки на довгий рукав і вже мають царапки суцільні, то тоді окремо царапок брати не треба? Може то ножнички з собою взяти?

11. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Дівчата, якщо чогось не хвататиме чоловік чи родина довезе☺ основне то мати в що малявку після пологів одягти☺

12. krab

krab Well-Known Member

Я тоже так думала, сестра сказала, що ножнички не можна брати, бо сваряться(вже дома підстригти нігтики можна).
    Складаючи речі в ПБ нагадала собі, що добре мати в палату простинь на резинці! Бо матраси слизькі і звичайна сповзає. Купляла в Єврошопі за 20 грн. (і не шкода потім викинути).

13. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

ГГГГ, ви чого то ВАША дитина, коли хочете тоді стрижете нігті, я з двома своїми брала і в пологовому стригла бо не терплю царапок.

14. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

теж цікавить. А ще що вдягти під чоловічок? розпашонку? бодік на короткий рукав (такий що спереду розщіпається не буде травмувати пупок)?

15. krab

krab Well-Known Member

Розказую то, що сестра казала), а кожен робить, як хочете. І чи всі такі відважні, як Ви, зразу стригти манюсінькі нігті!!!!!

16. Miamama

Miamama Well-Known Member

я також брала ножнички в пологовий - попросила неоантолога показати як зручніше тримати ручку, щоб підстригти нігтики. Але мені пояснили, що це є небезпечно - дитинка не купана, а якщо я випадково пораню її (навіть мікроранка), то занесу інфекцію.. :girl_sad: тому, мабуть, все-таки варто зачекати і підстригти нігтики вдома після ванночки

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

стригти нігтики зовсім не страшно :girl_yes2:. До пів року стригли під час сну, а потім садила на коліна, спинкою до себе і легенько, швидко і приговорюючи (пояснювала, що роблю :connie_pull-pigtail) стригла нігтики. Головне з настроєм дитинки вгадати і не наполягати, коли протестує:girl_yes2:.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

ОМГ, який брєд
    це не до вас, це про лікаря...

цікаво, чи як себе понадирає дитинка, то інфекція не попаде?

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Кхм, я малій підрізала нігті через кілька годин після народження. Реально призначення царапок не розумію (бо дитина пізнає світ через дотик, і коли воно запаковане в лахи, що тільки ніс видно, то що воно може дізнатись про світ???) плюс мені приємніше перебирати маленькі пальчики, ніж торкатись шматка тканини, під яким десь є ручка. Двоє моїх виросли без царапок, подряпані не були ніколи.

19. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

старшій в той же день як народилась в пологовому бо дужееее довгі були

20. Miamama

Miamama Well-Known Member

мабуть, я не викликала довіри в лікаря:girl_haha: - зелена мамочка з першою дитиною!

21. zjomka

zjomka Well-Known Member

Я також думаю, що захочу ті руці бачити, а не запакувати :girl_yes2:
    Стосовно одягу в родзал, бодік взяти можна такий що всюди розщіпається, чи краще розпашонку і штанці? Шапочку на завязки, чи без? Що зручніше?

Статус теми:
Закрита.