Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. Isa

Isa Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ -2

Я собі наробила таких саморобних,але чогось не користувались,більш зручними були белла мама

3. Raven

Raven Мама малятка

мала подібні сіточкою бебіоно, класні, ще вночі вдома користала, мала троха швів

4. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

В мене були розриви...то одноразові трулі і куплені прокладки парили до неможливості.. Виручали саморобні прокладки і бабовняні трикотажні шортики..кожному своє..

5. blakytnooka

blakytnooka Member

мала тільки тріщину, але потім навіть вдома вже доробляла собі такі саморобні прокладки тканинні, бо будь які куповані були шалено незручні і парили....
    так що і цього разу обовязково робитиму такі.

6. Isa

Isa Well-Known Member

То дійсно від перебігу пологів залежить,в мене не було ніяких ускладнень,то мені саморобні були незручні!

7. GIS

GIS Well-Known Member

то мені Г казала шо нема ніц кращого на шви ніж оте старече погано пахнуще але таке дієве коричниве господарське мило

8. Raven

Raven Мама малятка

ще є таке дитяче дешеве мило з чередою, купава вроді
    от воно шви сушить на раз

9. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Ага, господарське найкраще,чим темніше тим ліпше

10. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Я також мала саморобні і бела, щось ті куплені ну мене натирали (були шви) а миюсь господарським милом і цитеалом

11. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Дівчата, а ви берете в пологовий крем типу Пурелан? чи то наперед не треба? і ще який крем обираєте під підгузник?

12. GIS

GIS Well-Known Member

Мені коліжанки дуже хвалять Веледу під підгузник, кажуть з ним ні бепантену ні пурилану не треба. Я шось ніякого поки не купила. Судокрем тільки, але його лишу дома, певне

13. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Дівчата, а для чого той крем під підгузник? Я нічого такого не мала і в принципі дома користувалась лише присипкою і то час від часу.

14. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

У мене пурелану не було, але чоловік на 2 чи 3 день його купив бо погано з грудьми було. Думаю наперід не варто купити, то не дешеве задоволення. Крем під підгузник мала бюбхен але не користувалась, а зараз вдоиа мені більше присипка подобається хоча і не використовую її завжди

15. GIS

GIS Well-Known Member

Кажуть мені мої молоді мамульки шо не завше, але деколи тре, як почервоніння яке чи висипка, а до того хтось присипкою, а хтось взагалі крохмалем користується.
    А на груди (тріщини сосків) - вичитала, що нема кращого ніж обліпихова олія. Купила.

16. La esposa

La esposa Moderator

я брала пурелан, але так і не згодився (мазюкала ним для груди самозаспокоєння хіба)
    тепер мащу ним дитині прищики дрібні, ранки собі і дитині, всякі бяки на шкірі. Ще кажуть, на мороз він добрий)
    під підгузник я мала веледу, багато пробників на курсах надавали - файний був. Вдома вже мала бюбхен, теж класний, але з переходом на багаторазові підгузники використовую крем все менше і менше. Присипку не купувала б, бо від неї більше шкоди, ніж користі.

17. Charmel

Charmel Well-Known Member

А як би був то з грудьми погано і не було б.
    Беріть пурелан і мажте груди з першого дня і з сосками все буде ок. Він не допустить щоб щось сталося, тому потім і не доведеться нічого лікувати.
    А от під підгузник крем це вже можна по обставинах дивитися, точніші по шкірі вашого маляти. В одної дитини зі шкірою буде все ок не залежно від маж-не маж, а в іншої будуть опрілості і подразнення після кожного попісу покаку, і треба мазати постійно.

18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Підтверджую. Якби не той кремчик, то я б намучилася. так до тріщин не дійшло.

19. loginka

loginka Member

Про креми під підгузник - не купувала, не знати, чи підійде. Просто в аптеці попросила безкоштовні пробніки веледа бейбі. На перші дні при потребі глянути, чи потрібне воно і чи підійде, думаю, буде досить.

А обліпихова олія то добре.дякую за ідею: її можна на соски і при проблемах з випородженням після пологів.пра?

20. Isa

Isa Well-Known Member

В мене малюк в пб на грудях був нон-стоп,шкіра сосків ніжна ще,прикласти вдавалось правильно раз через десять,то сама не помітила як з'явились тріщини...так що мені пурлан дуже допоміг,без нього не знаю що б робила...

21. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

+ 1
    а ще не без того, що треба дитину відразу правильно прикладати до грудей, то так не буде тріщин.
    з першою дитиною була схожа ситуація, вдруге вже навіть нічим і не мазюкала

Статус теми:
Закрита.