Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. fiesta

fiesta Well-Known Member

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

А мені не нра...:girl_nea:
    Маю ще зі старшенького, але певно користуватись не буду. Щось не зручно, хіба вже як старший був, то трошки одягали.

Дівчатка, ще раз спитаю. Що треба мати з медикаментів для дитинки? Зажим для пупка, зеленку? Що ще брати?

4. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

я ще таке запакувала: камфорна олія, 2 піпетки, фіз.розчин, перекись.

5. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

я не спорю, він зручніший, просто як на мене зажарко і бодік і чоловічок, бо бодік все таки добряче цупкіший ніж ситцева розпашоночка, і тільки по цій причині. А потім вже в після пологовій планую лише бодік і максимум повзунятка.

якщо чесно, то вони в родзалі і не особо хочуть щось через голову одягати, хочуть чим по швидше і чим попроще, а вже потім сама буду одягати так як мені підходить. Думаю що то не є аж така нагальна потребе за це сперечатись з ними.

бо малому заділа отой зажим, тому так.

нам ніц не підлазило, в перші дні дитя не настільки активне щоб щось підлазило.

6. MaryF

MaryF Well-Known Member

я ліків не беру взагалі...

7. Rostuslavchuk

пам"ятаю першого разу казала дитяча купити розчин 1% хлорофіліпту (я так розумію то замість того спирту, бо його точно не мала) і протерти малого, бо дуже мені за першу ніч спотів, то я беру його тепер зразу (потім навіт у ванночку лила купатись, воно на травках, ще беру перекись і зеленку.

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

я от власне і шукаю такі тонесенькі, один раз бачила і чогось не купила, такі як павутинка були. Як не куплю таких, то не купуватиму ніяких. Ліків не планую купувати жодних. Як і кремів-присипок і інших непотрібних дурниць.

9. MaryF

MaryF Well-Known Member

так в меді ніхто не протирав тим спиртом

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

я приготувала бодік і повзунки. Взагалі не уявляю як під чоловічок ще шось крім памперса можна одівати.

10. Rostuslavchuk

от того я чомусь теж не розумію в ПБ для чого, тай потім не користувалась. Хіба після ванни як робила масажики, то брала трохи кремчику, бо так зручніше мені було.

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ----------

якщо через голову одягається, то я вже писала, чому так не кладу в родзал

а без нічого просто боюсь за пупочок, бо малому заділа як розщібала з переду кнопочки.

Зрештою то як кому зручніше, і не бачу сенсу сперечатись чому я одягаю саме так. Маючи досвід з першим роблю так як мені зручніше.

11. MaryF

MaryF Well-Known Member

Тай ніхто не сперечається. Просто спиталися, хто, що буде брати от і всі розказують, шо кому краще. Я знаю дехто взагалі в бодіки не одягає дітей, бо через голову кажуть не зручно одівати, а мені то найзручніша річ, тому маю багато бодіків на довгий та короткий рукав. В родзалі мені малого оділи у шапочку і шкарпетки, замотали в рушник і принесли в палату. Тобто я сама його оділа. Про пупчик навіть не пригадую. Я й постіль сама в палаті на ліжко застеляла.
    в меді ліків не казали купувати.

12. Rostuslavchuk

я нажаль того не могла сама зробити ;) Можливо тому мені малого повністю одягнули. А щей народжувала ввечері, то вже зранку перевдягнула, бо більш менш могла встати, така трохи як нєваляшка була, можливо тому і заділа той пупочок, то тепер боюсь.

теж там народжувала, то теж ніц не казали, навіть отой зажим я точно не купувала. Єдине за той хлорофіліпт на другий день нам сказали, то зараз теж візьму, бо все таки прогнозують знов хлопчика, а як буде так потіти як перший, а то ще й літо, то пригодиться;). От точно пам"ятаю що мастили пупчик перекиссю і зеленкою, а вот чиї вони були в ПБ мої чи їхні, не пригадую взагалі. Зрештою покладу на всяк випадок, тим паче що в хаті маю, тай пляшечки не великі. І більш нічого не кладу з медикаментів.
    Я навіть точно пам"ятаю, що ні за який отой дитячий набір з нас в меді теж грошей не збирали, принаймі 4 роки тому, а тепер ніц не знаю що і як. Казав лікар прийти в повних 36 тижнів з чоловіком, нагадає все що і як там буде, що треба. То вже після того відпишусь сюди яка там ситуація зараз.

13. MaryF

MaryF Well-Known Member

я при перших пологах і через тиждень б не змогла постіль застелити, а з молодшим зі мною сварилися, шоб я лягла і трохи полежала.

2 роки тому також ніяких грошей не збирали і лікарств ніяких не купували і зажим не купували. Чоловік тільки водичку ходив купувати і бахіли, бо тапочки забув.

---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:13 ----------

Я двох родила зимою, то такого у нас не було, хоча жара в палаті була неймовірна. Але, то у вас може бути особливість така. Але я не одівала ні шапочок, ні шкарпеточок і не накривала ніякими ковдрами і просила на пару хвилин відкривати вікно.

14. Rostuslavchuk

15. natorella

natorella Well-Known Member

дєвочькі, ваші діти вилізуть з в ас стерильні
    нашо ті хлорофіліпти???

16. Rostuslavchuk

тут не про стерильність йшла мова.
    я ж писала, що на другий день мені дитяча сказала купити бо малий спотів. І як вона об"яснила запах як від мужичка )))) То щоб мужа лишній раз тепер не ганяти в аптеку, то куплю зразу, все одно потім можна і в ванночку влити.

17. natorella

natorella Well-Known Member

ви міня ізвінітє, но такого пердла від лікарів я ше не чула
    меншого поривались мастити тим, але я попросила не робити. раз шию мазьнула і потім та пляма на одязі не відіпралась
    де зв*язок між пітничкою і дією розчину?
    вони ним мастять, шоб потім не казали шо вроддомі стафілокок підхватили

18. Rostuslavchuk

пітнички і не було.
    але ж мастили все таки, бо так само не знали як і я для чого і що ;) Доречі в мене жодних плям від нього на одязі не було.
    ттт. слава Богу що в нас ніц такого не було.
    А оскільки з палати де нас було 3-є сказали тільки мені, то я думала направду що то від того що спотів малий - молоде зелене:girl_crazy:

Дякую за консультацію, значить не беру. Баба з воза - коням легше:girl_crazy: Як дуже буде їм не те, то витру салфеточками або помию і хай відстануть:d23:

19. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

20. Margarett

Margarett Well-Known Member

Знайома ситуація. Я нічого про пупочки немовлят не знала, зелене. І моїй бебі вирвали його на 3 день у ПБ, як корок від шампанського. Це був жах. Дитина заспокоїтись не могла. Правда не було проблем із заживанням, дуже швидко присох. Та я наливала перекис водню у той корочок яким закривається пляшечка і виливала на пупок, і відразу через хвилинку спитр теж у той корочок від пляшички, щоб одна порція виходила. Так мені неонатолог з Орлика порадила і за тиждень пупок мав прекрасний вигляд. Не подумайте, що щось раджу просто захотілось поділитись досвідом. І все.

21. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

ох якби я знала, то би всім точку здала ))))) - побачу, то розповім, бо мені подарували таку.

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

я вже щось не пригадаю - здається мала більше часу відколи пішла в декрет, тоді й прасувала, на 37 тижні точно вже мала усе готове, бо на 38,5 народила, то пакунки були вже зібрані.
    цього разу я ще навіть нічого не маю, ось тільки почала купувати потрошки, а ще маю дещо від сестри, то вже наступного тижня зроблю ревізію і подивлюся, чи багато треба ще докупити і почну прати і прасувати ))))

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

в мене так було в Меді
    шкарпетки всерівно пригодяться, хоча мені важко сказати щодо теплої пори року.
    я би брала простий одяг - сорочечку і штанці трикотажні, байкові в сенсі розпашонки? точно би таких не брала, вони дуже не практичні, дитина завжди гола, або муляє в плечі.
    все решта ОК підгузок, щось із засобів догляду - серветки вологі можуть пригодитися десь поближче, бо знаю нашу дитину ними трошки витирали, то зі слів чоловіка, сама того не бачила.
    я би не брала ковдру, максимум рушник тонкий - то ж мабуть буде тепло? дитину перегрівати точно не треба.

---------- Додано в 20:49 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ----------

Тоді прийде натхнення, коли синдром гніздування буде у розпалі ))))) а то вже поближче до пологів ))))

---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

от я була зла на ті розпашонки - хто придумав той одяг??? як на мене то таки краще чоловічки, ну принаймні не такі повзунятка, щоб трималися на поясі, бо тоді таки срашно за пупчик, а суцільні якраз норм.

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

мені до речі теж не казали, хоч я і мала про запас зі собою якусь мінімальну аптечку, вже точно не пригадаю що, але з розряду бинт, вата, зеленка і т.д.

Статус теми:
Закрита.