Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

Відповідь: Збираємось до ПБ -2

Дівчата! Хто родив на Джамбула, напишіть мені будь-ласка реальний список речей потрібний в ПБ! Буду дуже вдячна! А то я там родила ще 5-ть років тому і по моєму тодішньому списку багато чого треба виходить, а тоді хватало!

3. sanches

sanches Well-Known Member

Список актуальний тиждень тому :girl_wink::
    в родзал:
    * з аптеки:
    * одноразові пеленки 90*60 пішло 2 чи 3 шт., 60*60 - 4-5 шт.
    * одяг для дитини (памперс, шапочка, шкарпеточки, повзунки, розпашонка)
    * пеленка байкова і ковдрочка

в післяпологове:
    * дитячий набір в аптеці (камфорний спирт - не знадобився, зеленка - була в кульочку з родзалу, скарифікатор - для аналізу крові, шприц інсуліновий - для БЦЖ, перекис, піпетки 2 шт.
    * одяг і засоби гігієни для себе/малюка

З власного досвіду:
    * чайник електричний;
    * настільна лампа - працювала замість нічника (в мене на третій день від ламп денного світла, які в палатах вже в очах зірочки стали плавати).

4. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

Супер, дякую за такий список - якраз по трохи і сама роблю покупки.
    А крапельниці, катетри, лікарства Ви купували зазделегідь чи вже в самій аптеці на Джамбула? Має значення де це купувати?
    А стосовно ковдрочки: то це має бути наприклад коцик з підодіяльником?

5. sanches

sanches Well-Known Member

більшу частину купила заздалегідь, потім лиш прийшла в аптеку в ПБ і попросила дати тільки те, чого не вистачає
    а чому ні? в мене була ковдрочка з мікрофібри...

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дитяча?
    Я Ромчикові звичайний мягенький пледик в ПБ купувала.

7. invisible

invisible Well-Known Member

То нема різниці, в мене були ковдра-конверт на синтепоні і махровий рушник.

8. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

а потім її можна використати і на виписку зразу? це така?

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:08 ----------

Де можна купити?

9. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

що собі візьмете, те й матимете. З малим я мала тільки рушник, але в лікарні дали ще коцик на випадок якщо що. Зараз поклала собі знову рушник і ще тоненький невеличкий коцик з мікрофібри (всього на раз мені не треба, але минулого разу одного рушника мені було мало, бо я ще пеленальний столик застеляла). Але то тонесеньке, місця багато не займає. Ну і дитина таки 95% часу лежатиме зі мною на ліжку, то, думаю, ми вже вдвох якось зігріємось :)

10. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

вирушаю нині на закупи в ПБ. списочок вийшов нічогенький такий :girl_impossible: але вже мушу, бо мала "пригоду" вранці. то відразу в голові промайнула думка - ще рано! нічого не куплено! з лікарем не домовлено!
    а на рахунок списку ліків, то не планую то все купувати. там ж пів аптеки виходить. не треба нам того :)

Останнє редагування модератором: 25 Липень 2013
  11. Loyal

Loyal Well-Known Member

А вологі серветки в кульочок в родзал запихувати? Чи чим там дитину обтирали.. нагло під краном? Бо мене тепер знайома питає чим дитину витирали, а я шось ніяк не можу згадати події 5-ти річної давності ;)
    А до всіх списків додала б відразу бепантен на всяк случай. Бо як груди почнуть пекти, то вартувало б мати під рукою, бо чоловік після роботи поки привезе...
    Ше маю таку інформацію дівчатам на шви. Як в когось вже так сталось, що вони є, то найкраще гоїть крем з ветаптеки той, що для корів для заживлення тріщин на вим"ї. Його можна і на груди мастити, але я шось би боялась потім мацьопі давати їсти.

12. invisible

invisible Well-Known Member

Я не брала. Під краном точно не мили. А дійсно не можу згадати, чи обтирали, не бачила.

Мені найкраще для грудей був Пурелан, причому мазати ним почала з першого ж дня, не чекаючи появи тріщин. Допоміг саме він чи ні не знаю, але тріщин не було.

13. Fistawka

Мого просто пеленкою витерли і все. Потім вже в палаті дитяча протерла складочки спиртом каморним.

14. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

аналогічно, а тваринними кремами я б не мазала, вони не для людей, дози діючої речовини інші, звичайна зеленка чудово справилась
    я пам'ятаю - обтерли одноразовою пеленкою і по всьому (то Мєчнікова)

15. Fistawka

Я теж мазала з першого ж дня, але то не завадило тріщинам таки з`явитись. При чому конкретним тріщинам, малий аж молоком з домішками крові зригував((
    Але потім таки Пурелан допоміг погоїти то все, такщо я теж його рекомендую. Не як профілактичний, а як лікувальний в комплексі з повітряними ваннами:)

16. Drimka

Drimka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (9)

Сьогодні нарешті добралася до свого списку речей в пологовий і практично все успішно купили. Відкриттям для мене стало те, що тепер є спеціальні післяродові фабричні прокладки (як не як 3 роки пройшло, прогрес на місці не стоїть :girl_bye:). Взяла собі для ознайомлення такі http://www.babyono.com/ru/tavary/dlja-mam/podklady-poporodowe
    Відкрила вдома і трохи розчарувалася, звичайні одноразові пеленки типу Tena, тільки нарізані вузькими смужками. Щось я не уявляю, які вони в користуванні? Мені здається на перші дні будуть парити, а потім будуть завеликі. Хтось ними користувався? Я більше схиляюся до провірених саморобних "простинькових" :girl_claping:, а пізніше звичайних ultra plus.

17. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я мала ті Babyono прокладки. Вони дійсно такі, як звичайні, тільки більші. Я купувала Чіко післяродові, вони дорожчі, але Зроблені з тканини і марлі ніби і не мають клійончатого шару, тому не парять. А ті Бебіоно я брала на ніч, щоб нічого не протекло.
    Але в мене швів не було, то мені все одно було, які прокладки.

18. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Дівчата,підкажіть,будь-ласка, як на Мечнікова з постіллю?! То треба мати окремий комплект в палату і простинь в родзал?! А як приїдеш без постелі-дають лікарняну?!

19. uliana

uliana Well-Known Member

Так, одна в палату, а простинь в родзал.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я не знала і мала тільки один комплект. Але мені наволочку тільки на подушку в родзалі стелили, а на ліжко одноразову пеленку. То я потім ту наволочку і в палаті одягнула.

21. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

я тому й питаю,бо логічно якщо поверх простині стелять одноразові,то подумала,що вистачить однієї.Бо щось то все добро мені не вміщається ні в яку торбу.:girl_mad:

Статус теми:
Закрита.