Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Я паматаю з доцьою мені купили упаковку лактаційних - але там було штук 6-8. Хватило на один день:girl_devil:спасалась звичайними спонжиками:girl_blush2:

• Подобається Подобається x 1
  3. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

А менв зразу сказали, що можу ті нестерильні забрати додому ванну мити. Для оглядів тільки стерильні.

Щодо обробки швів, то моя лікарка сказала купити Траумель С. Я тільки ним мазала в пологовому і ще мінімум 4 дні вдома. Його потім можна використати при різних набряках чи синцях від ударів, доволі універсальна річ. Шви мазати що 2 години!

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Дівчата, а скільки штук треба одноразових пеленок?

5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Мінімум 6 штук, думаю. Їх стелять на крісло в родзалі, також як прокладку дають зразу після пологів, можуть накривати дитину, коли викладають мамі на живіт. Потім в палаті будете стелити собі на ліжко (і міняти при потребі), і ще одну треба буде для дитини на огляди неонатологом чи при зміні памперса стелити на пеленатор.

6. enigma

enigma Well-Known Member

Я купувала пачку 90*60 і ще треба кілька 90*90 для себе (але я була в ПБ 7 днів, тому мені треба їх було більше). Потім, якщо не використаєте, то вдома завжди згодяться - на пеленальний столик, в поліклініку взяти, із собою на прогулянку, в гості.

7. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Хочу брати 8 більшеньких для себе і 5 менших дитині, це буде достатньо? Доречі, взнавала, то поки що в Знахарі найдешевші вони і продаються поштучно.

8. enigma

enigma Well-Known Member

Мало б вистачити, особливо на 3 дні. Візьміть ще із собою байкових 2шт (в мене була одна, то її користували для пеленання, а другу було б добре на вагу класти і пеленальний столик) і +1шт ситцева для того, щоб застелити кювез, де буде дитинка.

9. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Байкових купила 3 і ситцевих 3 в роддом. А ви їх прали в дитячому милі і прасували з двох сторін?
    І ще цікавить, чи важко одягати дитину поки ще голівку не тримає?

10. enigma

enigma Well-Known Member

Прала в дитячому гелі на дитячій програмі в 90градусів і прасувала. Так зі всіма речима (включаючи постіль, дитячий плед, рушник і свої ночнушки), але далі не прасувала, тільки прання (плюс в мене в машинці сушка є)

З одьожок найкраще брати бодіки і чєловєчкі, які защіпаються спереду. Але в мене є багато бодіків і через голову, то мені не страшно вдягати - розтягую горловину і вдягаю швидко, ручки вдіти складніше трохи. За кілька перевдягань навіть задумуватись не будете, а навпаки міняти одьожки весь час як ляльці в дитинстві. Я напевно після наркозу в ПБ була на автопілоті і якось зовсім без страху і перевдягала, і памперси міняла, і навіть до себе в ліжко забрала спати )))

• Подобається Подобається x 3
  11. preciosa

preciosa Well-Known Member

Я прала всі речі і пеленки в дитячому порошку від 0 до 4 міс. Babylove з Watsons. Прасувала з двох сторін всі речі. Після пб кілька разів ще прасувала, а потім вже ні:) Включала режим дитячий одяг, тоді полоскання подвійне і в теплій воді. Зовсім ніякого запаху на речах цей порошок не залишає.

12. lyanysya

Я вже вчора почала скуплятись, купила 10 шт великих, і 5 маленьких. Підуть всі) та й потім дома знадобляться) Брала ті дорожчі Тена, вони кращі, як на мене)

13. tinimini

tinimini Well-Known Member

я зробила перші покупки, одяг дитинці, правда замовила все в польщі, чоловік привезе. Пару шапочок, декілька чоловічків, бодіків, і різних розпашоночок, навіть одні антицарапки ))) Зробила коллаж правда все не влізло

• Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 2
  14. lyanysya

Маю таке питання, чи потрібно в пологовий брати з собою накладки на соски?) Думаю що в перший раз - вони б мені знадобились, а зараз - навіть незнаю. Хто що каже?:d23:

15. Dobbi

Dobbi Well-Known Member

Накладки на соски не треба навіть купувати, якщо хочете мати добру лактацію без зайвих проблем

• Подобається Подобається x 5
  16. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Їх взагалі у дуже крайніх випадках використовують, ними дуже легко нашкодити. ..
    А Ви годували? Соски мають бути вже сформовані першим малюком.

17. lyanysya

Ні, багато хто казав що накладки помагають - тріщин немає, неприємних відчуттів, болі. Та й ще невідкидаю варіанту, знову передчасних пологів, дитина немає сили їсти груди.

18. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Вся та поміч - то тільки для мами, а дитинка привчається до штучного соска, як і до пляшечки і соски, а коли накладку заберуть - груди смоктати не вміє, бо то важко. Якщо плануєте ГВ, то жодної гуми і силікону.

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 4
  19. solana rok

solana rok Well-Known Member

Мені було в них ще не приємніше. Кілька раз скористалася, коли були сильні тріщини і все, дарма викинуті гроші. Дитина після такого не правильно прикладається і взагалі не думаю, що малюку приємний той силікон.

Щастя вам

20. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Я щось більше інформації зустрічала, що накладки одна з причин тріщин. Ну і часта причина застоїв, бо зовсім інакше спорожнюються груди. Якщо хочете годувати, забудьте про них. Їх використовують хіба частково на початку годування (разовий процес маю на увазі) коли дуууже втягнуті соски і дитині немає що захопити, але то вже краще вручну їх витягувати ніж таке робити.
    Накладки радять медсестри в ПБ, аби за ті 3 дні поки Ви там їх не чіпали, а що далі будете робити, то вже їх не колише.

• Подобається Подобається x 4
  21. Millochka

Millochka Well-Known Member

Дівчата, а дуже різняться списки ПБ?

Статус теми:
Закрита.