Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. Hexe

Hexe Well-Known Member

я малому теж ніц не купувала і жодних грошей не тре було здавати. лише шприці для щеплень.

• Подобається Подобається x 1
  3. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

Народжувала 27 серпня, то за набір для дитини здерли 300 грн!!!

4. olangel

olangel Well-Known Member

Дівчатка, а ви всі робили прокладки? Бо мені щось того разу так лєнь їх робити... Думаю може то просто післяпологові купити прокладки? І чи реально в родзал треба стільки тих одноразових пеленок?

5. бетменша

бетменша Well-Known Member

я не робила. тоже лінь було) обійшлась урологічними, правда, вони на початка прохи пропускали по боках))) але то в мене без розривів і розрізів було. а з ними, кажуть, краще саморобні

6. marianast

marianast Well-Known Member

Я маю невикористані з першого разу. Привела їх в порядок, беру) Але купила післяпологові, бо з такою ситуацією як була першого разу могла спокійно обійтись без саморобних. Важко предбачити як буде. Я могла б і натуреллою обійтись, а сусідка по палаті навіть саморобні знімала, бо дуже її пекло, лежала на пеленці. Відповідно пеленок тре було багато.

7. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

я беру. мені саморобні найкращі були перший час, але вже маю і магазинні прокладки -"матраси". побачимо, що придасться...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Hexe

Hexe Well-Known Member

я робила,дуже рада що зробила, бо післяпологові куплені канешна ок, але з тряпочкою ніц не порівняти:)

мені в родзал тре було:одна на родильний стіл кагбе під спину,ще одна - під попу-її потім забрали після пологів,одна для малого. ту, що для мене зі столу - на ній "перенеслась" на ліжко і мене повезли в палату. ітого - три штука.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. olangel

То класно, що залишились, бо я перший раз вдома добила, а потім котексом користувалась. А яка ситуація перший раз була?
    Напевно зроблю пару саморобних і післяпологові куплю.
    В списку 15пеленок в родзал, я думаю взяти штук 5максимум, а інше вже в палату, просто не хочу сумку велику напаковувати.
    І ще.... Нагадайте по кількості підгузків скільки штук брати?!!! Теж не хочу цілу пачку тарабанити

10. tarakasi

tarakasi Active Member

я брала пачку а використала до 10 шт

11. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

Я не хотіла брати і по суті не брала, але мені потім все ж привезли, оскільки мала епізіо ( а тут прокладки зовсім не підходять). Моя порада така, візьміть пару штук, а потім треба буде , то привезуть.
    На рахунок пеленок, то в мене пішло штук 10 за весь час в пологовому

12. marianast

Мала навіть не шовчик, а стібочок, нічого не пекло, не гоїлось, могла відразу брати прокладку.
    Всі речі і так з вами в родзалі будуть, скільки треба стільки візьмете.
    В родзал чи загалом? В родзал візьміть два, про всяк випадок. Загалом штук 20 треба

13. olangel

і в мене перший раз так було, то от і думаю чи варто ті прокладки робити..

Тая маю на увазі навіть взагалі в пологовий, бо не хочу в декілька сумок пакуватись. В мене є дорожня невеличка, то хотіла туди, а все інше нехай би вдома спаковане було і по потребі привозилось

В родзал, то я пам"ятаю, що 2 шт брала, а от далі на ті 3 дні не пам"ятаю)

А ще.... Постіль в родзал? Пам"таю акушерки казали дати їм простирадло, то вони мені застелили.

14. Hexe

Hexe Well-Known Member

так,я мала простинь. її постелили типу під голову і плечі,а нижче пеленку.
    візьміть штук 10, якщо маєте когось хто принесе - то донесуть вам скільки тре буде.

• Подобається Подобається x 2
  15. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Чи обов"язково брати простирадло в родзал i постiль в пологовий загалом?

16. Khrystik

думаю, що не обов*язково. як не будете мати, то мали б дати державне.
    але я брала. на своєму якось приємніше. в родзал брала старе простирадло, яке не шкода, хоч його і підстелили тільки підспину, а внизу одноразова пеленка. то простирадло не постраждало)
    і в палату мала постіль свою. також не екстра-супер, про всяк випадок.

• Інформативно Інформативно x 1
  17. marianast

В 2011 на Мечнікова державного не дали, чоловік їздив додому за постіллю.

18. fiesta

fiesta Well-Known Member

На Батальній 2 роки тому в родзал давали простиню. Я лише пеленку давала свою.
    В палату я постіль мала. А сусідці дали підодіяльник подертий...

19. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

А що краще брати щоб накривати дитинку в післяпологовій кімнаті? Бо в родзал я беру рушник, а той коцик яким потім вдома буду накривати явно завеликий і загрубий для роддому...

20. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Беріть щось одне, ковдрочку чи рушник.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Khrystik

той же рушник з родзалу. або взагалі нічого, бо може бути жарко в палаті, бо палять добряче.
    Ви ж будете ще мати якусь пеленочку тоненьку чи байкову, то цього цілком вистачить

Статус теми:
Закрита.