Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Відповідь: Збираємось до ПБ -2

Напишу свій відгук про речі в ПБ, які я брала. Отже: зі всього переліченого не пригодилось: марлевий наріз, одноразові труси Чіко (мене вони парили, обійшлась без), лактаційні прокладки (молоко прибуло на 4 день дома). Ну але це все індивідуально. На рахунок набору, на який зразу після пологів приходять і просять 50 грн, а потім зникають невідомо куди Тому дівчата прикупіть то все самі і хай не наживаються на нас. Народжувала на Мечнікова.

3. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

а я не віддала, сказала що усі процедури з дитиною будуть робити в палаті при мені і все це буде стояти тут. Вони вже так обнагліли, що просто жах. Кульочок для дитини і значить має стояти коло дитини.

4. Matvijko

Так це було не для моєї дитини, а на фонд дитячого відділення.

• Подобається Подобається x 1
  5. fiesta

fiesta Well-Known Member

А я на Батальній як давала гроші на той дитячий набір (не пам'ятаю скільки), то камфорний спирт мені принесли і казали, щоб він був біля дитини, і пильнувати, щоб не згубився... І вата стерильна в палаті була. І ниточки на пупок в'язали щодня. Більше нічого не бачила.

6. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

а я в меді як була, то ніц такого не купувала і ніяких грошей не здавала на дитячі набори. Не знаю може щось тепер помінялось.
    Вже думаю може то тому що лежала в патології до родів. то там давала 50 грн. перед поступленням. Але не за дит. набір, а за миючі непотрібні засоби і всяку фігню, тоді порахувала що дешевше дати 50 грн, ніж то все купувати, все одно то їм на пост тре було віддати.

7. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

а я поділюсь на рахунок одягу: всі шапки без зав*язок або сповзали з голови, або налазили дитині аж до носика, а раз серед ночі просинаюсь, а в дитини видно тільки рот - я так перелякалась, щоб мала не задихнулась! тому бабулі терміново докуповували "космонавтські" на зав*язках

8. нталька

нталька Well-Known Member

Я щось не розумію, то так вже виходить, що треба або 2 кульочки - 1 для своєї дитини, 1 - для дит. відділення. Чи кульочок для себе і 50 грн для них.? А медсестри так і кажуть, що то у фонд чи для чого?
    І чому не можна просто сказати (чи ніхто не каже), що не збираюсь ніякі гроші роздавати?

9. Matvijko

Треба 1 їм на фонд, ну то мені принаймі так казали, а коли приходили на огляд до дитини, то зі всім своїм, від мене нічого не треба було

10. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

ото правильно! молодці дівчата - самі правильно зробили і нас навчите давати відпір таким нахабам. бо користуються тим, що жінка не має сили сперечатися, чи не знає, що відповісти, бо застають зненацька.
    і я можу сказати те саме - тоді від мене ні грошей не вимагали, ні не питали, чи маю, приходили зі своїм. цікаво, чи тепер так само. проте вони забрали той кульк, що в родзал, хоча звідти мало що використовувалося для самих пологів, а там був той перелік засобів в медикаментів, що в списку №2 в цій темі.

Дівчата, а мене щось осінило, що я не розумію, а для чого камфорний спирт для дитини?
    прочитала інструкцію:
    Спирт камфорний застосовують при запальних процесах (артрит, міозит, артралгія, міалгія, ішіас), для розтирань і запобігання пролежням.
    Діти.
    Досвід застосування у дітей відсутній.

то як зрозуміти, для чого його в пологовий тоді?... (чула, що десь там ним протирають дитину, але ж для чого?), чи то з серії викупати дитину в розчині марганцівки? (може хтось мені здивується, бо ж в мене не перша дитина )))) але я не розумію для чого воно треба)

11. uliana

uliana Well-Known Member

В нас був сильний пелюшковий дерматит і щоб трішки підсушити висип використовували камфорний спирт.

12. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Таке зрозуміло, якщо є для цього причини, але ж не кожній дитині в пологовому це потрібно, і то насторожує, що в інструкції пише, що для дітей не використовується...
    Я колись чула, що вони в деяких пологових, а може й в усіх (???) дитину цілком камфорним спиртом протирають, але побічні наслідки і т.д. Для чого то всім діткам, якщо немає потреби...?

13. fiesta

fiesta Well-Known Member

На Батальній при ранковому огляді усім дітям усі складочки протирали камфор. спиртом. Казали, що раз дитя не купають, тому так протирають.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Підкажіть це як то "стерильно", бо я все поскладала в кульочок. Хочу зробити так як їм треба, най не придираються.
    Нічо собі, то все разом двадцятка коштує, а не 50 грн. Бізнес роблять, та щоб їх...))

15. Matvijko

Та от я не в курсі, як то стерильно, я так і в кульочку віддала. Те, що бізнес там роблять то факт і то на кожному кроці.

16. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

і потрібно аж ДВІ банки???

---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------

цікаво,а вони то як носять? В стерилізаторі,в рукавичках?!)))Брєд.Ото часи настали!

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

може казати їм, хай простерилізують, раз так треба)))

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Спробую в аптеці попитати. Може то якийсь спец кульочок має бути?
    Але думаю швидше за все то вже їхні видумки. Ну, як так, пару рублів втратили. Аяяй)))

А ще підкажіть, ті цьотки, що з чайниками ходять, жінок підмивають, тоже хочуть грошиків? Пам"ятаю на Джамбула то був справжній рекет.:girl_crazy:

19. Bulbashka

Bulbashka Active Member

То як??:shok:
    А самому підмитися, що не можна? Бо я шось перший раз про таке чую.

20. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

ага, вони то називають сухим купанням.

Я думала, що маю все з того дитячого набору, а виявилось, що ні. Мала перекис, камфорний спирт, мило, рушнички, 2 піпетки, вату стерильну. Прийшлось докупити ще 3 пари рукавичок стерильних, марлю і нитки для пупочка.
    То на Батальній.

Напишу що ще мені згодилось. Дуже зручними мені були трусики одноразові чіко (шортиками). Також зручними мені виявились прокладки Белла післяпологові. Перші дні тільки цим і користувалась. Ще мала прокладки урологічні сені, але не пішли мені.

Для дитини найзручніше, як тут дівчата і радили, чоловічки і бодіки. Малого в перший день одягла в чоловічок, наступні в самому бодіку, а в день виписки то взагалі вже голенький був, самою пеленкою прикривала, бо така спека в палаті була, просто невиносимо!

21. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та можна, але там певний період вставати не можна, принаймі в мене так було. То вони і лазили з тими чайниками.)

Статус теми:
Закрита.