Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. Gajka

Gajka Well-Known Member

Щодо ліків і аптеки на Мечнікова. Я вже писала раз, що ми після пологів повернули все, що залишилося назад в аптеку.
    За ліки відразу не платили, лише після того, як віддали залишки.
    Проблеми тут не бачу, хто хоче - той поверне.

• Подобається Подобається x 3
  3. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Хто недавно народжував на Джамбула, потрібно брати свою постіль в палату?

4. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

я не недавно, але думаю, що навряд щось змінилось: постіль запрану заношену дають, якщо просите. Я таких речей якось бриджусь (хоч і розумію, що воно там виварене, ясно, що не брудна, але...), так от взяла свою - в патології це себе виправдало, так мені було приємніше, а от в післяпологовій - взяла їхню і не пошкодувала...

• Подобається Подобається x 2
  5. JaNazarkova

JaNazarkova Well-Known Member

хто недавно народжував на Джамбула, дайте будь ласка медикаментозний список. І на Мечникова так само, вони ніби різняться?!

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Miss Sixty

Дівчата, а що краще брати з одягу для дитинки в родзал? На Джамбула є якісь свої вимоги?
    І викласти мають зразу голеньку дитинку в шкарпеточках/шапочці і накрити пеленкою? А вже потім проводити всі процедури і одягати? Як то правильно має бути?

7. Melja

Melja Member

Я минулий раз і зараз беру чоловічок, шапочку, і 2 пеленки щоб загорнути, і підгузник. Мені викладали зразу донечку як тільки вона вийшла, пару хвилин вона полежала і її забрали витирати і одягати, а мене приводити в порядок. Але це було на Мечнікова.

8. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

По замовчуванню зроблять, швидше за все так:
    А ви попросіть, щоб залишили голенькою у вас на животі (ну, може там якісь маніпуляції їй і зроблять швиденько), але просіть, щоб клали назад голенькою.

9. Oddly

Oddly Well-Known Member

Я планую: льолю тоненьку (на запАх, або на кнопочки), штанці, шкарпетки, шапочка. По одній тонкій і байковій пеленці.
    Минулого разу мені (правда на Мечнікова) ще в махровий рушник дитину загортали відразу в родзалі, і перед тим в пеленку).
    Це в окремий пакетик пакую. На запас - ще 2 комплекти такого самого (може, крім шкарпеток додаткових).
    І ще на виписку якийсь комбінезончик, тільки ще не вирішила, чи велюровий такий (бо маю), чи в ньому не буде загарячо. То ще напевно куплю трикотажний. І пледик.

10. Britney

Britney Домашня посиденька :)

І я так планую брати. І рушник махровий також.
    Мабуть треба брати трикотажний, бо ще в пледик замотаємо при виписці)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. konfety

konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

в родзал для дитини беру рушник махровий і одіялко, комплект тонкий (штанішки і кофтинку на запах) та комплект байковий( штанці та кофтинку), шкарпетки та шапочку+ памперс; пеленку тонку та байкову + підстилку. Одяг на наступні три дні по 2-3 комплекти на день+ на виписку.

12. Miss Sixty

Бачу, тут всі беруть розпашонки + штанішки. А не можна бодік і чоловітуди
    Принаймні, я так планувала. Шкарпеточки, шапочку, бодік і чоловічок, 1 тоненьку і 1 байкову пеленку, рушник (або плед), ну і памперс + одноразові пеленки.
    І на потім 3-4 комплекти бодіків + чоловічок і пару комплектів з штанішками, але до них не розпашонка, а бодік на довгий рукав. То треба все-таки ті льолі?
    А на виписку трикотажний чоловічок + бодік, шапочка і в'язаний ажурний пледик.

Ще хотіла запитати, чи треба в родзал брати собі саморобу прокладку і одноразові трусики? Тут в списку в топі є, чи то вже суто в палату?

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

Я беру на потім, бо вони мені акуратні і не скочуються ніде. Але не в родзал, бо не захочуть відразу через голову одягати, бо не так зручно. Потім собі переодягну вже начисто.
    --- дописи об"єднано, 20 Травень 2015 ---
    Я то все пакую в одну торбу - а вони там розберуться, що треба витягнути. То ж з вами ваші всі речі будуть.
    Тому важливо все гарно і по порядку поскладати, щоб вони все легко знайшли.
    Прокладку 100% треба, трусики мабуть пізніше, після того, як встанете (митися, в туалет).
    Пробую згадати, то відразу з родзалу давали одноразові непромокаючі пелюшки, прокладку щось не пам'ятаю. Логіка підказує, що треба було

Я все пакую в такі великі прозорі зіп-пакети, і навіть пишу на дит. одязі - в родзал, на виписку

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Бодіки ж є такі, що повністю розщіпаються, не треба через голову.
    При переміщенні з родзалу в палату посадили на одноразову пеленку, з нею ж і на ліжко переселили, то ні трусів, ні прокладок в РЗ не треба було.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Вони таки ту розпашонку просять. Та вона ж копійки коштує. Візьміть, одягнуть, а в палаті переодягнете.
    Дівчата, зверніть увагу на багаторазові прокладки для грудей , може комусь підійдуть. Бо відгуки є різні комусь подобається, комусь ні.я задоволена дуже. Ну і економія коштів. Бо з одноразових мені мазеркеа подобаються, а там цінааааа. Маю ще джонсонс, то мені не подобаються. Багаторазові у мене avent. Замовляла на кідстафі.

• Подобається Подобається x 4
  16. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Я минулого разу мала бодік і чоловічок, і в родзал і потім. Окремо штанці і кофточка були тільки тепліші, такі що зверху вдівати, то вдіти в родзалі без проблем, я і не чула, що комусь розпашонку треба, але то в меді було

• Подобається Подобається x 1
  17. izz

izz Well-Known Member

Я брала розпошонку,але в родзалі її невдягали.А вдягнули бодік,человеочок,і шапочку,запитали в байкову пеленку,і флісовий коцик

18. Oddly

Oddly Well-Known Member

Ясно, беру і розпашонку, і бодік, хай вибирають.

19. Havronia

Havronia Well-Known Member

Я брала останні три рази лише бодіки і чоловіки, і в родзал і в палату, або бодік на довгий рукав і повзунки з кнопочками на плечах. Що будете мати, в те і одягнуть.

• Інформативно Інформативно x 1
  20. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Ті зажими для пупчика, набори для породіль є виключно в аптеках пологових?

21. skarlet

skarlet Well-Known Member

Я зажими ніде не шукала, тому не знаю. А набір для породіллі- це просто певні ліки та однор. пеленки, рукавички і т.п. Його можна самостійно зібрати в ін. аптеках.

Статус теми:
Закрита.