Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нашо там в аптеці? Щоб переплачувати?

Не знаю що мені "заспівають" на Мечнікова, але принаймі лікар мені того списку не давав. Першого разу на Джамбула я то все чемно скупила і віддала тій дивовижній кобіті. Тепер думаю що така дурна не буду. Понавидумували собі, вже зовсім понагліли!:girl_impossible:

Ну, і про свої збори напишу. Короч, не можу я ніде в аптеках здибати рукавиць 8,5 розміру.
    І ще підкажіть 1 баночку камфорного спирту і 1 камфорної олії виставрчить, чи потрібно більше?

3. VERO

VERO Well-Known Member

Знайома ситуація. Є точно в цілодобовій аптеці в ПБ №1. Я також народжувати без них приїхала, бо не знайшла в аптеках. Точніше- взагалі без нічого. Купила рукавиці і зажим для пупочка в ПБ. От і весь список)

Останнє редагування: 5 Липень 2013
  4. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

5. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Менi на Батальнiй сказали здати 58 грн. на той дит. набiр, але я сказала де е кульочок з тим що я купила , та жiночка спробувала заперечити ( напевно не сподiвалася, що через 2 год. пiсля кр я зможу на свому настояти), але, зрештою, забрала що в мене було i сказала що вiддасть в аптеку замiсть тих 58грн.

6. Vika

Vika Well-Known Member

а в нас на пологи дають рецепт на родові пакети 1 для мами і 1 для дитини. бред повний, але вибору нема. сваритися з лікарем не буду, ми в гарних стосунках не хочу псувати. короче в когось не поганий бізнес.
    там стільки зайвого, відведу малого в садок і перепишу вам. будете в шоці.
    доречі ціна-400грн на звичайні пологи і десь 900 на КР.

7. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

900 грн. за кесарський набір, то не є багато. Я саме стільки платила в Луцьку. Знадобилось все, крім кількох катетерів. А "вдячність" лікарю, то вже на розсуд породіллі...

8. Kvinna

Kvinna Member

Думаю, пора і мені збиратись, але з чого почати? що точно знадобиться?
    - одяг для мальявок? а яких розмірів? нам ще рости... і ми трохи різної ваги...
    - складати пакет для родів? мій лікар сам ще не впевнився чи будуть кесерити чи може все-таки самі народимо. А збирати манатки треба бо з двійнею завжди є ризик родити з бухти-барахти...
    - можливо почати з того, що точно треба буде після родів мені і дітям - засоби гіггієни? креми, памперси, пеленки і т.д. Чи купляти все як для звичайних родів, а там вразі чого...
    Дівчата розкажіть, будь-ласка, хто з чого починав складатись?

9. sanches

sanches Well-Known Member

я починала складатись з читання цієї теми і складання списку, потім поступово закуплялась
    От до прикладу списки, що дівчата викладали: 1, 2 і 3
    брала 56 розмір (в мене по вазі станом на понеділок майже вирівнялись - різницю поставили 100 грам)

10. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

Спочатку почитала різні списки в цій темі і зробила для себе більш-менш універсальний з тих усіх.
    Тиждень тому розпочала свої закупи із засобів гігієни та медикаментів, які якщо не в ПБ, то як мінімум вдома пригодяться.
    Стосовно одягу і для себе і для малюка -
    - згідна з вами, бо не знаю як ще збільшимося в розмірах - планую купувати пізніше.

11. Kvinna

Kvinna Member

список я вже склала, от правда не знаю що до того набору ліків для дітей (вата, зажим для пупчика і т.д.). Чи купувати його набором, чи окремо всі кладові, чи може взагалі не брати? планую на Батальній родити

у мене різниця більша і стабільно зберігається вже 2 місяці

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Але я не розумію ніяк. Це що, як доброчинний внесок в аптеку, чи як?
    Для чого він?

13. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

і я таки й купувала, чоловікові за 90 грн мені і дитині за 300
    Як побачила наповнення пакету трохи прозріла.
    На джамбула жахлива пані яка вимагає
    Я 2 дні з нею сварилась. вона робить обхід в 9.00, мене привезли в палату після обіду, милко паперові рушники та кульки на сміття мала з собою. Прийшла вона до нас аж в день випискичсвз тим списком і з притензіями. Я їй намагалась пояснити що за 2 дні я вже використала 2 паперових рушники і ті олійки на огляд ви ж нам не видали...Мала з нею конфлікт, сваритись дуже не хотіла бо була готова на виписку.Докупила лише шприц інсуліновий і ще щось.
    Це все відмивання грошей, але

14. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ -2

Розпочати краще із засобів догляду та особистої гігієни, речі для себе - на пологи і в палату, це точно не зміниться, а те, щщо в аптеці придбати, краще запитати в лікаря, часто дають списки, як ні, то тут є напевно з усіх пологових.
    Речі для дитини то теж приблизно можна вгадати - всередньому 56 розмір. Але тут в мене виявилося, що один костюмчик 56 розміру, має зовсім інший розмір, ніж 56 вже іншого виробника, тому можна взяти 1 комплект маленький (правда 52 розмір рідко де можна побачити, а мій племінник, що народився з вагою 2500 потребував саме такого), а інші більші - 56.

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Фух, скупилася я сьогодні по-маленьку і так по-маленьку лишила купу грошей - так наче дивишся - то те, то інше по 1-му - й наче недорого, але то 30 грн, то 20, то 50..і як пішло))). Ну принаймні більш-менш основне придбала. Ще купила вже на виписку набір - костюмчик такий гарнюній :girl_claping: і конвертик на липучці (як не тре буде, то згодиться як одіяльце).
    В мене питання: оті засоби гігієни ви плануєте цілими упаковками тягнути? чи як? бо в мене оті пеленки одноразові (придбала 5 - 60*60 і 5 - 60*90), прокладки, трусики одноразові, памперси, вологі серветки вже величезний кульок вмістили (а це виходить без одягу для мене і маляті). То так торб виходить десь в цілому 3-4.

16. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Jalla, нi, вони просто вже той набiр взяли з аптеки i почали використовувати, а моi лiки занесли замiсть тамтих лiкiв ( або замiсть 58 грн.)

17. fiesta

fiesta Well-Known Member

Пеленки, прокладки, памперси я брала цілі пачки, бо вони активно використовуються.
    У мене було 3 кульки з Сільпо: на пологи; мамі після пологів; дитині після пологів.

18. Galysik

Galysik Well-Known Member

а конче мати саме кульки? якщо я візьму 1 або 2 дорожні сумки? Колись читала що десь-там не дозволяють сумок. Шось забула перепитати у лікаря. На Мечнікова планую народжувати.

19. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Вже писано-переписано про то. Можна сумки. Я брала сумку дорожню (аби чиста була) + пакет на пологи

20. katysik

katysik Well-Known Member

От сумку дорожню можна, а чемодан??? :girl_cool: Як думаєте?
    Сумок просто немаю, перед переїздом то все повикидували, і нашо тепер питається... :girl_impossible:

21. glasses

glasses Member

Думаю не суттєво, а яка різниця. :girl_blum:

Статус теми:
Закрита.