Збила машина

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Finya, 16 Вересень 2011.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: Збила машина

А чому б і ні? Уявіть собі, якби всі переходили по одному вервичкою, і все би стояло довго і нудно.
    Мій муж так колись стояв перед пішохідним переходом і пропускав всіх пішоходів, пару хвилин точно стояв, вже поки дайник, який недалеко стояв, зупинив потік пішоходів, а то вервичка машин за ним вже нічогенька така була.

2. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Ну та вервичкою ніхто б і не ризикнув, по одному теж сташнувато, але коли тобі треба туди, а ти стоїш і чекаєш компанію, а її може і не бути, трохи теж "довго і нудно". Та й пишу не про те, якою кількістю "брати" переходи, а про те, що він (перехід) таки існує, і перед ним мабуть таки варто хоча би пригальмувати - а раптом хтось зле піддається дрессурі і таки вирішить перейти індивідуально?

3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

львівські пішоходи - то окрема тема. часом хочеться зупнитися і дати в голову. І мені, власне, частіше везе на порушення пішоходами, ніж водіями. Можливо, тому, що я сама намагаюся педантично дотримуватися правил для пішоходів, особливо, коли з дітьми.

4. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Тут все від кожної конкретної людини залежить: бачила, як якась бабця перебігала дорогу на Пасічній, 30 м від пішохідного переходу, на повороті,та ще й матюкала водія, який її мало збив, типу "куди їдеш, я тут дорогу переходжу!" А те, що там не можна переходити дорогу - їй фіолетово... Вже тричі бачила наслідки такого - трупи стареньких і калюжі крові на асфальті. Тут вже самі винні...
    Щодо водіїв: якось переходила дорогу по зебрі біля Оперного, то якийсь дебіл гнав на повній швидкості, дивом ціла лишилася

• Подобається Подобається x 1
  5. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Так ото ж я і кажу - думати треба завжди, чи ти водій, чи ти пішоход, чи ти поперемінно то той, то інший. Може правила і існують, для того, щоб їх порушувати, але на дорозі то занадто дорогою ціною може оплатитись.

---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

І ще одне- коли старенькі люди перебігають дорогу, я завжди думаю, ну як вони так, ну можна ж не розрахувати власні сили, все ж вік, а раптом спіткнеться, чи щось заболить? Але є ще жахливіші спостереження - молоді мамочки, котрі штовхають візок, подекуди ще й одну дитину за руку тягнуть, при тому балакають по телефону - і все це при переході дороги де попало. Що в них в голові???

6. sani

sani New Member

В правилах все що заборонено написано ;)

7. Chortenia

В мене питання по темі, ну принаймні близько до неї, якщо я як водій, не дай Бог, здійсню наїзд на пішохода, що переходив дорогу не у встановленому місці. Йому (їй) нічого не сталося, пішохід відмовляється від помочі іт.д. Все одно потрібно оформлювати письмово відмову від претензій з боку пішохода? ЧИ все одно чекати дайників. Як правильно?

8. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

тобто обганяти справа можна бо в правилах нема про "обгін справа"?

9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

10. sani

sani New Member

ну я Вам навів означення обгону:
    тобто згідно означення, обгін з правої сторони здійснити фізично Ви не зможете. Тому щоб це називалось обгоном треба виїхати на зустрічну смугу... а де ви її з права знайдете? :)

все інше називається випередження. А випередження ніде в правилах не заборонено ні з права, ні з ліва :)

От наприклад вул. Луганська, там одна полоса в кожному напрямку, але дуже широка, там спокійно може влізти 2 авто... І часто буває якись тормоз їде зліва майже по розмітці (хоча по правилах треба їхати "якнайближче до правого краю проїзної частини.") то ніде в правилах не заборонено випередити його з правої сторони.

11. MARTINI

хоча в ПДД напряму і не написано "обгін справа заборонений", ця заборона очевидна.

Як це назвати? Ок, це формально не обгін. Але це і не випередження , оскільки в межах однієї смуги випередження неможливе. Випереджувати можна по суміжній смузі (Випередження - рух транспортного засобу із швидкістю, що перевищує швидкість попутного транспортного засобу, що рухається поряд по суміжній смузі) А коли смуга одна, то або йдем на обгін (зліва по зустрічній) або на чортішо (справа по тій самій). І якраз оте чортішо дуже небезпечне, оскільки
    1. водій сидить ліворуч і огляд праворуч в нього обмежений, а на узбіччі може бути велосипедист чи пішохід, чи може стояти авто тощо
    2. авто, якому ви робите оте чортішо, може раптово дати вправо. Наслідки, гадаю, описувати не потрібно.

12. sani

sani New Member

1. і 2. водій той що виявився з ліва винен!
    тому що елементарно не дотримався правил дорожнього руху! а саме
    і водій що рухається зліва мусить уступити дорогу тому хто знаходиться з права... і так далі!

а той що з права, що порушив? нічого :)

13. Chortenia

Панове, панове, судячи з суперечки ви тямущі в тій сфері. А дайте-но відповідь на моє питання, будь ласка. Дійсно цікаво.

14. levandivka

levandivka З яйцями...

2.11. Якщо внаслідок дорожньо-транспортної пригоди немає потерпілих та не завдано матеріальної шкоди третім особам, а транспортні засоби можуть безпечно рухатися, водії (за наявності взаємної згоди в оцінці обставин скоєного) можуть прибути до найближчого поста Державтоінспекції або в орган чи підрозділ міліції для оформлення відповідних матеріалів, попередньо склавши схему пригоди та поставивши підписи під нею.

Третіми особами вважаються інші учасники дорожнього руху, які через обставини виявились причетними до дорожньо-транспортної пригоди.

У разі коли під час дорожньо-транспортної пригоди пошкоджено лише застраховані транспортні засоби та немає загиблих і травмованих, допускається оформлення відповідних матеріалів представником страхової організації без участі працівника підрозділу Державтоінспекції за згодою учасників пригоди.
    Те, що пішохід вийшов на дорогу не на переході - слаба відмазка. Пішохід міг бути глухим/сліпим/п'яним.
    Саме на водіїв транспортних засобів покладена відповідальність за шкоду, завдану транспортним засобом. А на пішоходів - іхніми пішами.
    Якщо доведете, що НЕ МОГЛИ бачити перешкоду на дорозі і уникнути ДТП - ваше щастя.

Останнє редагування: 19 Вересень 2011
  15. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

"В галавє маєй опілкі, да да да!"
    Сьогодні на Сихові стою на переході, зі світлофором, до червоного світла для водіїв залишалося ще секунд 15 чи 16. І шо, якась гоп-компанія рванула собі переходити вулицю.
    питання: для чого тоді там той світлофор і перехід для пішоходів????

16. MARTINI

як може лівий водій відповідати за те що правий збив велосипедиста?

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Як за "створення аварійної ситуації".

18. sani

sani New Member

з нашими ДАЇстами, він ще може бути винен у вбивстві Кенеді, і згвалтуванні Моніки Левінскі...:) при чому тут велосипедист?

19. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Я от не розумію пішоходів, які пруть на зебру, навіть, не звертаючи уваги, яка машина їде. От, наприклад, бачила на Пасічній, з гірки, їде грузова машина, повністю загружена піском, після неї - нікого. То ж можна пропустити цю машину, а потім спокійно перейти дорогу. Але ж ні! Мадам пре, з гордо піднятою головою, бо ж вона на переході, а водій тормозить, аж колодки свистять, бо мусить.
    А ще мене бісять пішоходи, які не переходять дорогу, а переповзають її, з таким виглядом, ніби водій повинен стояти, а він( пішохід) має право йти так, як йому завгодно.
    Я, коли, переходжу дорогу, стараюсь, наперед оцінити ситуацію і деколи, зачекати, щоб проїхали автівки, або ж взагалі перейти в більш безпечному місці, з кращою видимістю, і з меншим потоком. Вважаю, що за свою безпеку і життя відповідаю сама.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК і є! Мусить. І вчасно знизити швидкість, щоб колодки не свистіли...
    А мадам правильно поводить себе, прогнозовано для інших учасників руху.

Молодець! Маєте чоколядку в хаті? Візьміть, заслужили. :)