Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

1. Mushenia

Mushenia Active Member

Дівчатка порадьте до кого звернутися. В нас сталася антенатальна загибель плоду в третьому триместрі вагітності.. результати аналізу плаценти виявили хромосомну патологію..
    Одна лікар генетик порадила здати каріотип подружжя ( ми здали) але я їй чомусь не дуже довіряю..
    Хочемо здати всі можливі необхідні аналізи, щоб знати як діяти далі, хочеться знайти спеціаліста, який допоможе зрозуміти чому так сталося і уникнути проблем на майбутнє. Буду дуже вдячна за будь яку відповідь.

• Співчуваю Співчуваю x 3
  2. бетменша

бетменша Well-Known Member

а де ви вже були? з таким взагалі в генетичний відсилають. До Гельнер, наприклад. Я в неї була

3. Mushenia

Mushenia Active Member

Ми були в такої молоденької..здається Євгенія..але вона толком нічого не пояснила ( кажуть, що більше за все це просто випадковість..помилка природи) від цього ще гірше стає:cry:
    Теж чула, що Гельнер не погана як спеціаліст

4. бетменша

я вас розумію, звичайно, але може вона права? від генетичних вад у дитини ніхто не застрахований. і якщо ви з чоловіком здорові, можливо це справді випадковість. І взагалі генетика така наука недосліджена. я думаю, там багато питань, на які досі немає відповідей. Але проконсультуйтесь ще в когось. Важливо почути думку кількох спеціалістів

• Подобається Подобається x 1
  5. Mushenia

Mushenia Active Member

Хочеться вірити, що такого більше ніколи не повториться ...
    Для мене зараз головне дочекатися результатів каріотипу, три тижні - як вічність. Дуже переживаю:sad:
    А далі з тими результатами треба йти ще до якогось толкового лікаря.

6. IraZalisko

IraZalisko New Member

Доброї ночі)
    Читаю що тут є дівчата з ВА.вагітні, як ви? Як народжували(якщо вже народили), чи де плануєте народжувати?
    Бо в мене таке: був викидень через рік антинатальна на 39т(
    Як результат виявили ВА.зараз вагітність 31 т.дуже переживаємо, колю клексан 0,2 і приймаю аспірин всю вагітність.
    Зараз стоїть питання де народжувати, куди податися???
    Порадьте?!

• Співчуваю Співчуваю x 1
  7. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

В мене був КР. Радити звісно не буду. Така в мене була ситуація, бо крім ВА, були ще нюанси. Дівчата тут народжували природньо то послухайте ще що вони скажуть.

8. бетменша

у мене схожий анамнез. тільки ВА так і не підтвердився. тому "сиділа" тільки на апсірині. роди були природні. в медінституті

9. IraZalisko

IraZalisko New Member

Мені в консультації лікар радить КР.але показників немає, просто він переживає, тому радить кр.
    Казав щоб лікар в якого була народжувати вирішував що робити, а я незнаю куди іти

Надіслано від мого LG-H324, використовуючи Tapatalk

10. IraZalisko

IraZalisko New Member

Вас стимулювали?

11. бетменша

а ви як хочете? в принципі в таких ситуаціях можуть провести кр чуть раніше. наприклад в 38 тижнів. в мене просто перша дитина загинула на початку 3-го триместру. то в цей критичний період в 2-гу вагітність мала лягати на збереження, але роддом в цей час був закритий, то вже так і була дома. часто робила узд і ктг.
    я приїхала вже з великим відкриттям і переймами. але трохи стимулювали. дитина не опускалась. я так зрозуміла що через це. потім виявилось що були проблеми з пуповиною. але в результаті все добре

12. Сонце

Сонце Well-Known Member

Я теж всю вагітність була на клексані (0,4), аспірині та метипреді...

Планово на 38-39 тижні кр (2 пологи були кр), малий сидів в сідничному і я сама була за кр... боялась ризикувати.
    Була на Джамбула, в Улашина.. він береться за афс... все пройшло чудово.

Також дівчата з ВА народжували в меді в Жемели, природньо.

Ближче до кінця визначитесь з лікарем і притримуйтесь його схеми відміни ліків... радять за тиждень приблизно аспірин та за 2 доби клексан, але це індивідуально звичайно.
    Все буде гаразд!

13. IraZalisko

IraZalisko New Member

Може і хотіла б кр, бо вже раз родила.
    Зараз дуже страшно
    В консультації лікар каже якщо навіть родити то тільки з стимуляцією на 38т.в жодному разі не ходити до 40.
    Незнаю що робити, чи буде безпечніше кр.чи пологи?!.
    Я теж часто ходжу на Узд з доплером,перездаю ВА.і консультуюсь з генетиком.

14. IraZalisko

IraZalisko New Member

В мене нема показників для кр.тільки ВА.
    Теж напевно піду до Улашина,а там вже що він скаже.
    Як зараз у вас? Все добре, аспірин і клексан не вплинули на дитину?

15. бетменша

ох, як я вас розумію. думала з розуму зійду за ті 9 місяців. раджу визначатись з лікарем і домовлятись. а він вже вам порадить що робити.

16. IraZalisko

IraZalisko New Member

Так, думаю після свят вже кудись поїдемо.
    Дякую що відгукнулися

17. Сонце

Сонце Well-Known Member

Він добрий фахівець, послухаєте що скаже вам.
    Перші пологи мала природні, теж маю з чим порівняти )) другі і треті - кр то скажу, що останній раз було все прогнозованіше... добре виспалась, планове кр і все гуд ) сам хід операції зараз швидкий та скоровідновлюючий для жінки, на другий день ходила, доглядала за малим все сама.

Щодо впливу ліків то теж мала тотальний страх за здоров'я дитини... на протязі першого місяця все ми продіагностовували... серце, узд вн.органів, нсг.. все було в нормі, жодних змін ) росте здоровий хлопець... скоро бігати почне.
    Ця терапія сумісна з вагітністю та давно практикується на Заході, за це будьте спокійні.

Щодо теперішнього ВА ніяк цим зайнятись не можу.. от хотіла здали аналіз в Красівської так лабораторія згоріла ((( де ви здаєте зараз цей ВА? Часто здаєте його?

Все буде чудово, скоро зустрінетесь із своїм малючком!
    Пишіть, чим зможем порадимо ))

18. IraZalisko

IraZalisko New Member

Я теж здавала в Красівської, здаю кожних 4 тижні, ще минулого тижня мала здати незнаю де, бо Прокопчук з Красівською радили Діла, але там дорого..після свят спробую в медінституті здати.

Ми дуже чекаємо свого хлопчика і надіємось що все буде добре

Ви троє діток родити з ВА?чи пізніше виявили?

19. Сонце

Сонце Well-Known Member

Напишете як там роблять ВА і ск коштує в меді.
    IraZalisko, ви в добрих фахівців, тримайтесь Прокопчук все буде добре, ще трішки!!!

В нас двоє діток з нами, а двоє ангелят ((
    10 років тому перша вагітність все ок... нічого такого не знала.. і спокійно жила ))
    6 р. тому на 29 тижні ектренне кр, порушення кровоплину... дитя прожило 10 днів на Чернігівській ((
    5 р. тому завмирання на 9 тижні...
    Я далі нічого не знала про свій афс.

Два роки тому... за місяць до четвертої вагітності здаю на ВА... за рекомендацією Прокопчук, він виявляється злегка підвищеним (1,1), п'ю аспірин та метипред... вагітнію ))) з першого дня клексан... вся вагітність постійні каруселі ВА (до 2,5 аж стрибав), зміна терапії щомісяця... моніторинг посилений... з Божою опікою доносила та народився здоровий малюк.
    В Бога все можливе!
    Вірте і все буде добре, пишіть!

• Співчуваю Співчуваю x 2
  20. IraZalisko

IraZalisko New Member

Жах..
    Ми теж перейшли через такі випробування.
    Викидень на 8 т.і через рік тромб в пуповині перекрив донечці кисень на 39 т.після цього виявили ВА , теж в низьких титрах.

За 2 міс.до вагітності почала пити аспірин і фоліо, до 20 тижня вистарчало аспірину,.після почав підніматися ВА і Прокопчук назначила клексан.

Надіємось Бог нам допоможе

Добренько я відпишусь як здам в меді

Дякую що відгукнулись

• Співчуваю Співчуваю x 1