Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

1. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

То до 12 тижня ви не приймали прогестерон? А вже після того як зробили аналіз і виявили що він трохи низький?
    Бо не те щоб я була противником, але мені радять утрожестан 200 ще й 2 рази на день. Як на мою думку це досить велика доза, яку довго треба буде відміняти. І я не розумію нащо, чим штучний кращий за власний. Та і у випадку попередніх вагітностей мені він взагалі був ні до чого. Я тоді теж здавала. Тоді він теж був високий + підтримка штучним. А толку...

2. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Не маю можливості зараз глянути результати, але так - до 12 тижнів не приймала, хоч на початку вагітності, разом з ХГЛ, здавала прогестерон і він теж був не більше 25. Після УЗД в 12 тижнів була мазанина, то я ще раз здала. Був нижчий, ніж спочатку. Приймала Утрожестан (Два тижні по 100 двічі на добу, але за два тижні показник не дуже зріс. Тоді перейшла на 100 вранці, а на ніч 200). Відмінила його повністю десь бличже до 21-22 тижня. Трохи дивно, що при нормальному рівні Вам призначають 2 по 200. Може маєте ще якогось лікаря, щоб додатково проконсультуватися?

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  3. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

А вас дивились обидва рази з наповненим сечовим через живіт?

4. Happy Fiancee

Я бачу що більшість з ВА консультуються в Прокопчук, та я так розумію, що до неї треба записуватися заздалегідь в приватний кабінет (на Лисенка не маю можливості потрапити, бо то робочий час). Мабуть спробую ще до неї записатися.

5. preciosa

preciosa Well-Known Member

От якраз до 20т нема потреби вживати штучний прогестерон, хіба якщо то не штучне заплідення. Після 20т можна свічки при вкороченні шийки матки. А ті неконтрольовані Дуфастони-Утрожестани - то вже не нормально, бо в кожної жінки індивідуальний рівень прогестерону, який в плазмі крові достовірно не визначається. Хоча більшість Г і без аналізу призначають, ніби то яка панацея. Пам'ятаю, як мені хотіли виписати, але через мою відмову Г одразу наголосила, що може й не треба, бо маю висипання на обличчі, а то напевне від свого прогестерону якраз + завагітніла сама. (То був 7-8т). Ну і вагітності ті таблетки не зберігають.

• Подобається Подобається x 2
  6. celtic wife

celtic wife New Member

Дивились з наповненим і через живіт, і вагінально двічі.

7. lollipop

lollipop Member

Я (при вовчаковому і теж з підозрою на афс, бо нічого, щоб його підтвердити остаточно не здавала...) народила природньо на 41 тижні. Народжувала в меді, хоча як природньо, була і стимуляція і епізіо й інші моменти... Лікар з пологового казав, що після вже нема потреби в клексані чи інших препаратах і я не колю... То якщо коротко. Але я рада, що вчасно виявили вовчаковий і в нас народилось довгоочікуване малятко!

Надіслано від мого LG-D724, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 3
  8. OxyFoxy

"Після" це скільки після пологів? Бо мені всі кажуть, що днів десять після пологів треба буде ще колоти той самий Клексан. Бувають випадки, що колять і до місяця часу.

9. lollipop

lollipop Member

Прокопчук казала 10 днів колоти. Але я говорила з лікарем з пб і він сказав, що не потрібно взагалі. Основне завдання було запобігти тромбам під час вагітності,як я розумію, а зараз колоти ліки при гв я не хочу... Тому згодна з лікарем, що нема потреби...
    Та й у мене вже майже 10 днів пройшло..

10. OxyFoxy

А мені якраз в пологовому лікар казав, що треба буде колоти. Я перевірила Клексан на e-lactancia, то він безпечний для ГВ і малюка.

11. lollipop

lollipop Member

І Прокопчук теж вам казала колоти? І будь мудрий, як лікарі по-різному кажуть...( ну але вже зараз не буду починати ті уколи...

12. OxyFoxy

Чесно кажучи, не пам'ятаю. Пам'ятаю, що казала, якщо повторна вагітність, переломи чи операції, то тоді точно колоти. Та зараз вже, напевно, і не треба починати.

13. Happy Fiancee

Порадувалася я пару днів, що так гарно колю сама той Клексан, що нема знаку, і от, сьогодні здоровенний синяк. Може щось неправильно зробила чи в судинку попала. Хто ще зараз коле ті уколи? Що робите з синяками?

14. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Мастила синці гепарином. То просто кров вже рідкішою стала. Зараз частіше будуть синці від уколів.

Коли вкололи - не тріть те місце. Притисніть трохи і все.

• Інформативно Інформативно x 1
  15. Hrustavka

Hrustavka Active Member

В мене теж перших кілька уколів пройшли без синців-а тепер- живіт синій((( А ще іноді ущільнення утворюються-у вас таке є?

16. OxyFoxy

Я вже два місяці десь не колю, а навколо пупка всеодно видно, куди колола. І ущільнення болючі на дотик були, часом аж штани заважали. Але я нічим не мазала, може хіба пару раз робила йодну сітку (хтось з лікарів порадив).

• Подобається Подобається x 1
  17. Happy Fiancee

Поки що немає. А то треба раз справа, раз зліва? Бо мені на одну сторону ніби добре, а на іншу якось невдало виходить.
    Зараз ваші аналізи добрі, що відмінили? Бо я щось налаштовуюся, що треба буде всю вагітність колоти.

18. OxyFoxy

Щодо вовчакового, то з чотирьох останніх аналізів тільки один раз виявився ВА. Коагулограма теж ніби нічого така. Думаю, вже не доведеться колоти, бо в 38 тижнів мала б лягати в ПБ (то якраз після Великодня). Каже лікар, що до 40 ніхто чекати не буде.

19. dvika

dvika Member

що мається на увазі, що ніхто до 40-го чекати не буде? а що будуть робити? стимулювати?
    мені лікарка сказала, що стимулювати ніхто не буде, але лягти треба буде із-за ВА за тиждень до ПДП

20. OxyFoxy

"До 40 ніхто чекати не буде", то вони мають на увазі, що в них "є протоколи і вони діють згідно них, а АФС - серйозна біда і з тим не жартують". В протоколі я такого не бачила, але сперечатися вже на маю бажання, бо тоді вже точно не матиму де народжувати. Я зрозуміла, що в 38 тижнів треба буде лягти. Нічого особливого - лише щоденне КТГ, бо ніхто не може спрогнозувати, чи утвориться і, якщо утвориться, то коли, якийсь тромб. Мені вже відмінили всі ліки, тому, думаю, є якийсь ризик.
    До ПДП точно ніхто не чекатиме, бо я народжуватиму на Джамбула. ПДП 17-18 травня, а їх закривають 11-го. Тобто за тиждень до ПДП лягати вже і так нема куди, тому за два. Подивляться, чи готово все до пологів, чи опустилася дитинка в родові шляхи і, якщо все так, то думаю, що "оберуть оптимальний метод родорозрішення" (переконуватимуть робити стимуляцію).

• Подобається Подобається x 1