Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

1. dvika

dvika Member

А у вас точно АФС? Де ви здавали той аналіз? Бо у мене вовчаковий і ніхто не казав здавати на АФС... це перше питання...
    Скажу про свого лікаря з ЖК - вона взагалі каже мені, що поклала б мене вже після 34 тижня на стаціонар (доречі, нам завтра якраз 34 тижні), але я впевнена, що вона просто хоче зняти з себе відповідальність... Але я її розумію, тому що аналізи на вовчаковий в мене погіршилися... Хоча доплер в нормі. І все інше теж.
    Ще маю до вас друге питання - напишіть, який лікар з Джамбула вам каже, що тре госпіталізація (бо я зараз обираю лікаря і тоді, скоріш за все не піду до цього). І третє питання про Мечнікова - як це родорозрішення в 37 тижнів? Стимулювати хочуть так рано? Чи кесарити?

2. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Та от сьогодні півдня читаю і вже почала сумніватися, чи дійсно АФС, бо аналізів на антитіла до фосфоліпідів я не здавала. Прокопчук, Філіпюк, Красівська і лікар з ЖК кажуть, що АФС і нема чого чекати трьох викиднів на ранніх термінах - досить одного і наявного вовчакового антикоагулянту, щоб діагностувати АФС. Я раніше писала про ознаки, яких достатньо для того, щоб поставити діагноз. Моя лікар з ЖК йде у відпустку, то теж думаю, що їй буде спокійніше, якщо я лежатиму в стаціонарі. Передає мене Улашину, але своє враження я про нього ще не склала, тому Ви на мене не орієнтуйтеся. Буде ще одна зустріч, де все обговоримо. Не думаю, що мене покладуть в лікарню за два дні перед Великоднем. А щодо Мечнікова, то вони тільки так говорять, що родорозрішення в 37 тижнів, але братися за таке все одно не будуть, тому я і не допитувалася. З АФС, я так зрозуміла, всіх відправляють в Медінститут.

• Подобається Подобається x 1
  3. dvika

dvika Member

Це якось дивно, що ставлять АФС без аналізів...
    Я з вовчаковим теж у Прокопчук, але мені ніколи про АФС вона не казала, хоча викидня у нас не було, просто ВА...
    Чогось не планувала я в Меді народжувати, сподіваюся, що не прийдеться... А лікаря я всеодно жінку шукаю, тому до Улашина точно б не потрапила))

4. OxyFoxy

Вам про АФС може не казала, бо виходить, що є лише лабораторна ознака, а клінічної, слава Богу, нема. Думаю, в Вас не все так печально.

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

5. Марточка

Марточка Well-Known Member

@OxyFoxy а які взагалі ризики з АФС при пологах? І чи обов"язково лікарям знати про це? У вас дуже густа кров? Багато хто взагалі не здає вовчаковий, а підвищені показники по коагулограмі під час вагітності норма, хіба в вас в рази 3 підвищені показники?

6. OxyFoxy

Ризики при пологах - кровотечі і крововиливи, але не стільки через АФС, скільки через ліки, які я приймаю (кроворозріджуючі). Лікарям про синдром знати треба, оскільки перша вагітність невдала і після неї виявився вовчаковий. Як не говорити з лікарями, то нема з ким консультуватися, а статистика перебігу вагітностей з АФС більш ніж в 95 % випадків печальна. Препарати, які мені призначили, протипоказані при нормальній вагітності, тому я мусила попередити лікаря з ЖК, що їх приймаю. Мені то все чемно записали в обмінку, підклеїли всі аналізи. Спочатку ніхто не обмовився про те, що будуть якісь особливості ближче до пологів, а тепер всі мої думки про нормальні природні пологи, яких я дочекаюся вдома, розносять в пух і прах:sad:

• Інформативно Інформативно x 1
  7. dvika

dvika Member

а вам не казали їх припинити пити перед пологами, бо я шось таке чула, але в своєї лікарки ще не питала (зарано)

8. OxyFoxy

Казали. Але думки розходяться. Прокопчук казала одне, в ЖК і пологовому кажуть інше. Відміняю зараз Метипред (його, виявляється, треба було приймати до 32 тижнів), на черзі Аспірин (до 37). Клексан відмінила давніше, бо аналізи покращилися.

9. dvika

dvika Member

Хм... А мені Метипред тільки на 32-му тижні виписати хотіли... І завтра буду здавати аналіз, то якщо не покращиться, то будуть виписувати або метипред, або клексан (34 тижні в мене)... як це все незрозуміло... Дякую, що розповіли, буду розмовляти. Бо тут вже через місяць і народити можна, а кров розріджувати перед цим не хотілося би...

10. OxyFoxy

Вам, напевне, Прокопчук призначає лікування? Якщо так, то мені вона теж казала приймати Метипред і Аспірин аж до кінця. Аспірин відмінити за два дні до пологів або коли будуть передвісники, а Клексан залежно від аналізів. Я не ставлю під сумнів її призначення, все було добре з самого початку вагітності, жодних побічних ефектів. Але розгрібатися в разі чого доведеться лікарю з пологового, тому думаю, що зараз вже доцільно слухати його.

11. dvika

dvika Member

Так. Прокопчук. Згодна з вами, що все ж таки лікар з пологового несе відповідальність за пологи... Зараз вже здам аналіз та піду знайомитися з лікарями, буду питатися і в них...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Напишу зі свого досвіду, у мене не підтверджений АФС, аналізів маю цілу папку, по одному ВА ніхто АФС не ставить, та як і по оних фосфоліпідах, беруться до розгляду кардіоліпіни і бета глікопротеїн , фосфоліпіди та показники коагулограми і Д-димер. Читаючи цю тему, бачу що в нас , у Львові , цим займається лише Прокопчук, і Філіпюк (ніби нічого не наплутала). Тобто, як такого вузького спеціаліста по невиношуванню я не знайшла.
    Так, на Мечнікова не особливо раді породіллям з АФС, в них практикується ніби-то родорозрішення в 37 через КР, але про таку практику я знаю в ін. містах, в жінок з АФС, які до останнього на НМгепаринах, їх просто відміняють безпосередньо перед плановим КР.
    В меді можливі природні пологи, але теж залежить від лікаря ну і аналізів.
    І ще такий нюанс, ви уточніть в лікаря , який буде приймати у вас пологи, після КР і природніх потрібно буде колоти низькомолекулярні гепарини, просто щоб ви мали їх з собою і не бігали і купляли в ПБ в трідорога.

13. OxyFoxy

Від травня намагаюся вникнути в цю проблему і теж бачу, що тільки за наявністю вовчакового не ставлять діагноз АФС. В мене ще був викидень на малому терміні і коагулограма не конче в нормі. Більше нічого не здавала, так як пояснили коротко - вовчаковий + викидень + моя коагулограма то і є АФС. Від медицини я далека, а лікарі, з якими консультувалася, вважаються одними з кращих, тому на рахунок діагнозу я не сперечалася і не буду. Але мені здається, що більшість лікарів як чують слово "Вовчаковий", то одразу заміняють його на словосполучення "Антифосфоліпідний синдром". Аналізи здаю кожних 3-4 тижні, часом бувають кращі, часом гірші. На Мечнікова дійсно говорили про пологи в 37 тижнів, а на Джамбула кажуть в 38 лягати до них, я так зрозуміла, в патологію, щоб бути під контролем і кожного дня робити КТГ, бо передбачити виникнення тромбу/-ів ніхто не може, тому треба слідкувати за станом дитини. Якби були якісь відхилення в КТГ - одразу народжувати. Про кесарів ніхто не каже, але і до 40 тижнів чекати теж не будуть, тому не виключаю і такий варіант розвитку подій.
    Низькомолекулярні гепарини - це ви маєте на увазі Клексан, Фрагмін і решту аналогів? Чи є щось інше? Про те, що колоти доведеться, попередили, але мова йшла про Клексан, який я колола до останнього часу.

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Які аналізи здають на виношування (при плануванні)?

Надіслано від мого Lenovo Z2, використовуючи Tapatalk

15. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Дівчата з вовчаковим маю стратегічне питання: чи обов'язково приймати прогестерон штучний якщо власний хороший? (49,5 при межах першого триместру 11-90). При умові що йде лікування клексаном? І ще: як часто робите УЗД і аналіз на ВА? Дуже потребую ваших відгуків, бо виникають розбіжності в моїй позиції і позиції лікуючого лікаря.

16. dvika

dvika Member

Про прогестерон нічого не знаю, так як я тільки аспірином лікуюся. Про те як часто робити УЗД і аналіз - раз на місяць, якщо не становиться гірше...

17. OxyFoxy

В мене був прогестерон в першому триместрі замалий, то я приймала штучний. Але то ніяк не стосувалося вовчакового. УЗД мала в 5, 7, 12, 17, 22, 28, 34 і 36 тижнів. Так призначала Прокопчук, а два останні робила за призначенням лікаря з ЖК. Аналіз на вовчаковий і коагулограму - раз в 3-4 тижні, але якщо змінювалися дози препаратів, то часом робила через 2 тижні після попереднього, щоб подивитися як діє нова доза. Загалом 10 чи 11 раз за 8 місяців.
    Подивилася в Вашому дописі норми. В мене був щось 23 чи 25, то трохи малувато. А в Вас, я б сказала, чудовий прогестерон.

18. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Ось з прогестероном я питала в лікаря для чого приймати додатково, то відповідь була щось типу: бо всім так призначаємо. Мені таке пояснення не підходить. Тому питаю, бо може препарати які розріджують кров можуть впливати на зміну рівня цього гормону.

19. OxyFoxy

Мені б теж не підійшло. Про зв'язок препаратів, що розріджують кров, з рівнем прогестерону не чула ніколи. Думаю, якби він був, то мені наголосили на тому, щоб тримати його під контролем. А так я здавала аналіз на прогестерон з власної ініціативи після мажучих виділень в 12 тижнів. Якби не мала їх, то би і не знала, який там рівень.

20. celtic wife

celtic wife New Member

Можливо хтось з таким стикався на власному досвіді і може дати пораду. на 26 тижні на УЗД зробили заміри шийки матки і сказали 26 мм, вічко закрите. Після цього на збереженні не лежала, активно продовжувала рухатись. На 34 тижні зробила УЗД в іншому місці і там наміряли 43 мм, але вічко привідкрите. Підкажіть будь ласка, можливо у когось з вас були схожі висновки УЗД. Таке можливо?
    P.S. У свого гінеколога буду у наступну середу, там про це також буду питати.