Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

1. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Дзвонила. Каже, що то ніяк не пов'язано з УЗД, а швидше з ліками, які я приймаю. Але лікування не змінювати і не боятися коричневих виділень. Головне, щоб не було червоних. Прогестерон таки здала для самозаспокоєння, до кінця дня буде результат.

• Подобається Подобається x 2
  2. crissola

crissola Well-Known Member

@OxyFoxy добре, що ситуація покращилась , переживаю за тебе. Давайся чути!
    Щодо Красівської плюсуюсь дівчата, це Мегадобрезна людна!]

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. OxyFoxy

Прийшли результати аналізу на прогестерон, він чомусь низькуватий, як для кінця першого триместру - всього 24 (за нормами Сінево може бути від 11 з копійками до 90). А ще в перші дні затримки був 29,5. Читала колись, що може бути такий стрибок вниз через те, що плацента переймає функції жовтого тіла і ще, наче, не розігналася на повну з виробленням гормону. Але все ж порадилася з Філіпюком, ставитиму Утрожестан двічі на добу протягом 2 тижнів. Мазанина проходить, я заспокоююся.
    Дякую @crissola та @truskaffka за підтримку!

• Оптимістично Оптимістично x 1
  4. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

вона займається питанням невиношування? і де її можна знайти?

Я здавала аналізи, які призначила Гельнер (ГФО, каріотип, АТПО, тиреоглобулін, кортизол, глікований гемоглобін, фосфоліпіди, гомоцистеїн, кардіоліпін, вовчаковий), результати всі в нормі (кортизол тільки на нижній межі).
    Лікування як такого не призначили. Приймати верошпірон для пониження тиску (він в мене завжди чуть підвищений), сіофор і корінь солодки (негласно для того щоб легше схуднути).
    А, ще під питанням аналіз на HLA, але поки що перше завдання це зниження ваги.

Якщо чесно, я не дуже розумію нащо це пишу, просто хочеться почути думки інших, можливо скеруєте мене куди ще звернутись.

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Ні, вона робить аналізи на вовчаковий і інші по крові (сама працює в Інституті патології крові на Чупринки)- ну і відповідно, розуміється на ваітності та нюансах (АФС/ вовчаковий).

Знаєте, в мене теж ціла "пухка" папка з аналізами за 4 роки, після кесарського мала 2 завмерлі на малих термінах. Але я досі не знаю причин - той за одне каже, той за інше...вже навіть починали про харчову алергію "співати" (як на мене, трохи вже таки за вуха притягнуто). Може я повторюся, але напишу ще раз - що я сама собі поставила "діагноз" такий, що маю проблеми тоді, коли психологічно неготова або травмована. Думаю, що ті дві завмерлі - т як сніговий комок, воно все накопичувалось в голові... Тяжко то оцінити, просто маю таке внутрішнє відчуття. ну бо ж аналізи в нормі, генетика теж (я HLA здавала і каріотип і ще дещо...). Вірю, що в нас покращилась ситуація тоді, коли я почала шукати собі емоційний "вихід", намагалась витягнути себе за шкірку з того.

У Вас після 3 завмерлих теж може бути страх і купа всього в голові (може ні, люди різні - хтось стійкіший, хтось більш піддатливий). Того довести неможливо...але то якраз те, про що говориться в церкві "віри- на гірчичне зернятко". Треба повірити і пробувати ще і ще. Тяжкий цей шлях, страшенно тяжкий,але....

Щодо "порадити спеціаліста" - то теж не дуже просто. Вроді хороші є - та ж Гельнер, Красівська, які є експертами у своїй ділянці... Інші могли подобатись або ні, але результату не було. Та і лікування не було (бо відсутній діагноз як такий).

• Подобається Подобається x 6
  6. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

страх то слабо сказано... якщо чесно, я дуже сподівалась що аналізи покажуть причину того всього і я буду знати що робити далі... чи не робити. Зараз ще є той один аналіз HLA, який міг би щось показати, але в мене таке передчуття що там теж все ок.

7. crissola

@Made in USSR вірю вам важко, так ж в житті складається..і наче хороші спеціалісти попадаються, а топчешся на одному місці. Я також була у багатьох фахівців Бєсєдін (старий), Верніковський, Мартин,Слобода, Палига, Гельнер, Городенчук, Красівська, на Короленка в репродуктивному була і ще багато інших імунологів, генетиків...здавала все можливе і не можливе. Свого часу також думала, що HLAтипування покаже що то причина.але ж ні. Гельнер у заключенні написала Причина не виявлена..
    --- дописи об"єднано, 15 Листопад 2015 ---
    Це було минулого року..Я не здавалась, знайшла вихід на хорошого польського лікаря , домовилась про зустріч, відсканувала папери...під час того як робила візу завагітніла...куди вже Польща. Поїхала на Русових з уколами Клексану,чомусь твердо вірила, що то моє спасіння...хоча АФС не було виявлено...мені побоялись колоти ...не знаю чому, коагулограма показувала норму...результат завмирання на 11 тижні в ніч на Різдво 8 го ми вже знали, що то кінець. Це була наша 6 спроба виносити дитинку. І що сказати, кого винити...в мене не було зовсім нарікань,я розуміла що ще не в Божому часі народження дитинки.

Останнє редагування: 15 Листопад 2015
  8. crissola

І от не пройшло й півроку...я собі вирішила здати аналізи на АФС , домовилась з Валерією...знала я її ще з 2009 р.,і тут картина Виявлено ВА...за 1,5 тижні я взнаю, що вагітна...одразу після пішої прощі в Гошів...Я не боялася вже сама собі колоти уколи, на свій ризик одразу вколола, так як мала їх вдома, правда мене дуже підтримала Городенчук Зореслава в той час,хоча спеціалістом по АФС не є. Вже потім познайомилась з Прокопчук, яка мене веде зараз разом з Красівською. Ой стільки написала...веду до того, що на все свій час і воля Божа. Вірю, що Йому одному відомо кому і скільки терпінь давати і коли потішити. Вірю , що на цей раз все буде добре. Тому @Made in USSR тримайтесь , моліться і вірте. Чудо обов'язково прийде у Ваше життя!

Останнє редагування: 15 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 12
  9. OxyFoxy

@Made in USSR хочеть теж підтримати Вас. Хоча в кожної з нас інша історія, всі по-своєму важко пережили свої втрати. Тут Олеся @truskaffka писала про страх вагітногсті. Я минулого разу теж його переживала. І що дивно, не перед другою вагітністю, а під час короткотривалої першої. Я якось не могла зрозуміти, що зі мною сталося. Вагітність була бажана, ми чекали на неї, але коли сталося диво, то в голові крутилося купа питань "А як мені бути з роботою?", "А що скажуть батьки?" (найдурніше питання), "А чи зможу я виносити?", "В мене зайва вага, чи то не буде проблем?". Я постійно чогось боялася, була в напруженні і той стан не давав мені насолодитися відчуття, що зовсім скоро я стану мамою. Я боялася всього і набоялася собі ЗВ. Таке враження, що мозок відторгав думку про вагітність, а тіло відторгло дитинку. Це страшно звучить, але я тоді думала саме так. А ще мені подарували колись книгу Луїзи Хей, там є перелік психологічних причин різних станів та хвороб. ось що про викидень.

Після ЗВ здала купу аналізів і виявилося, що в мене вовчаковий. Треба було почекати після ЗВ хоч три місяці і, крім того, почати
    лікування. Але я не боялася лікування, не боялася того, що треба чекати. Щаслива, що потрапила в руки найкращих спеціалістів (ті ж самі Прокопчук та Красівська, а ще Філіпюк). Цього разу я була спокійна. Звільнилася з роботи, яка не давала нормально жити, тим самим позбавила себе від стресу. Займаюся улюбленою справою з дітками, а в день коли дізналася, що вагітна, вступила в університет, щоб здобути другу вищу освіту. І вірю, що якщо так склалося, то так розпорядився Бог. Це стосується всього-всього. А щодо ЗВ - я завжди просила у Бога, щоб мої майбутні дітки були здоровим. Якщо сталося саме так, значить не міг Бог виконати це прохання і вибрав для мене найкращий варіант. І я його прийняла.
    Не втрачайте віри, шукайте підтримки в чоловіка і підтримайте його. Не буває так, щоб на щирі прохання люди не отримали відповіді від вищої сили.
    --- дописи об"єднано, 16 Листопад 2015 ---
    Ще напишу про свої справи, бо давно не давалася чути.
    Була минулого тижня у Прокопчук з результатами скринінгу - все в нас добре, все в нормі. Зустрінемося з дитинкою в грудні і може навіть дізнаємося, хто там в животику живе:) Ще маю здати в Красівської аналізи через тиждень і, якщо результати будуть такі, як попередній, то є шанс зменшити Клексан. Трохи переживаю, бо той вовчаковий підступний дуже, може вилізти в будь-яку хвилину. Ховаю під офф питання

10. crissola

@OxyFoxy Красівська з 11 го у відрядженні, мій візит власне перенесла через це на 6 листопада. Правда я не знаю чи вже з понеділка на роботі.

• Подобається Подобається x 1
  11. OxyFoxy

Дівчатка, відпишіться, хто на прогестероновій підтримці зараз і слідкує за рівнем прогестерону постійно (пам'ятаю точно, що @crissola та @Krasynja ). Мене цікавить, як швидко і наскільки він піднімається від прийому препаратів прогестерону (конкретно в мене зараз Утрожестан 100 двічі на добу). Два тижні вже ставлю, а результат покращився тільки з 24 до 27,9. Здається, то слабо - майже по нижній межі для другого триместру. В понеділок дзвонитиму лікарю, думаю, що скаже збільшувати дозу. Чи то тривалий процес і така динаміка теж непогана?

12. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Я лютеїну в таблетках беру, то по 2 таблетки вранці і ввечері. У середу йду здавати прогестерон, бо в першому триместрі був 21, потім 24, зараз надіюсь піднявся. Лікарка наразі, не задоволена моїм прогестероном, тому кожні 2-3 тижні перевіряю.

13. Марточка

Марточка Well-Known Member

@OxyFoxy можете спробувати перейти на Ендометрин, він наразі на ринку найкращий і рівень прогестерону тримає добре

• Подобається Подобається x 2
  14. crissola

@OxyFoxy в мене з прогестероном не було значних проблем, тому в динаміці не здавала. Ставила по 100 двічі вдень Лютеїну до 22тижня плюс\мінус, тепер ставлю 100 на ніч. Купую в Польщі там доза 100 , бо в Україні я так розумію є тільки 50 . Коли не мала змоги дістати купувала Ендометрин.

15. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Маю радість, мій прогестерон піднявся до 39,6. Це 11 тиждень. Продовжую пити лютиїну, але це мабуть, лікарка відмінить вже, чи це не достатній показник?

16. OxyFoxy

Оооо, класно! Вітаю! Читала, що до 40 - низький рівень (для другого триместру). То, будем сподіватися, що в Вас достатній, як на перший. Тільки доведеться контролювати.
    А, і ще - препарати прогестерону не відміняють різко.

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

Останнє редагування: 26 Листопад 2015
  17. OxyFoxy

Здавала позавчора вовчаковий. Після двох "не виявлено" на цей раз "виявлено", ще й у найвищому титрі зі всіх разів. Підступна зараза. Повертаюся на Аспірин кардіо 100 та цілий шприц Клексану 0,2. А як в вас, дівчатка? @crissola @Сонце

18. Сонце

Сонце Well-Known Member

За всю вагітність здавала разів сім вже... буває по-різному, але починаючи з другого триместру то вовчаковий виявлено у високих титрах. Блокуємо його весь той час - Клексаном (0,2 зранку +0,2 ввечері), 100 аспірин та Дексаметазон 5 мг.
    Останньо два тижні перейшла на Метипред 4 мг - показники всі покращились: вовчаковий, етаноловий тест (-), фібриноген... тож пройдено вже багато, але попереду ще постійний контроль.
    Почався третій триместр коагуляція може активно наростати.
    Поралили мені ще проконсультуватись із імунологом п.Чоп'як Валентиною, вона спеціалізується власне на афс, на кафедрі імунології медінституту до неї можна потрапити.
    Цей вовчаковий є непрогнозований, особливо в часі вагітності... тому кожні 2-3 тижні монаторинг та корекція терапії обов'язкові.
    Все буде гаразд дівчата, скоро свята, гарний зимовий період... а там вже й пологи скоро

19. crissola

В мене останній візит був на початку листопада. Показники покращились, етаноловий тест слабо позитивний. Уколи Клексану зменшили до дози 0,2 , аспірину 75, преднізолону до половинки таблетки 2,5 мг. На наступному тижні здаю знову, надіюсь все буде добре. Трошки переживаю бо на узд записалась на 16 грудня, а всі мене лякають, що живіт маленький....я себе заспокоюю,ляля копається значить все добре. На попередньому все було в нормі.
    --- дописи об"єднано, 26 Листопад 2015 ---
    Що не кажи@OxyFoxy підступна штукато в яблучко. Добре , що ми під наглядом лікарів і в разі чогось корегуємо препаратами. Не раз чула таку думку, що краще уколів не відміняти, навіть якщо все в нормі колоти ту профілактичну дозу 0,2 ...це точно не зашкодить.

20. OxyFoxy

В мене теж УЗД на 16 грудня:) Щодо животика - не переживай, у всіх різні. Я от вже помітний пузань, але я завжди пузань:) Якби була "тонка-звонка", то точно би й сама того животика ще не змогла роздивитися.
    Купила сьогодні замість Магне В6 Магнікум (тато його приймає і каже, що то аналог, лиш дешевший). В інструкції пише - не випробуваний на вагітних. В Магне В6 теж таке? Як його приймати, яку дозу?

• Креативно Креативно x 1