Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

1. Hrustavka

Hrustavka Active Member

Відповідь: Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Дівчатка з вовчаковим! Не знаю,що робити. Дали дозвіл вагітніти, але вагітність має проходити з уколами фрагміну в живіт. Хтось стикався з таким? Ще можлива альтернатива- плазмоферез. Але мені більше подобається перший варіант. Відгукніться чи у когось було подібне лікування.

2. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Про вовчаковий писали дівчата в темі "Як нарешті стати мамаою", але я не пригадую хто саме...

3. Hrustavka

Hrustavka Active Member

Дякую, йду туди)))

4. бетменша

бетменша Well-Known Member

а можна питання: хто вам назначив лікування? У вас вовчаковий стабільно тримається? У мене просто стрибає: то є, то нема

5. Hrustavka

Hrustavka Active Member

Лікуюся у Прокопчук.
    Він у мене стабільно вище норми, проте титри стрибають. Починала лікування з аспірину-не допомогло. Підключили дексаметазон, дойшла до 1 таблетки- не падає. Тому лікар порадила фрагмін коли завагітнію. А у вас хто лікар?

6. бетменша

а скільки найвище бував? у мене найвище 1, 27, потім в двох аналізах не було, поміж тим пила кардіомагніл. а тепер зтільки завагітніла і зразу 1, 26.
    Гельнер, але завтра іду до Прокопчук, Гельнер у відпустці

7. Hrustavka

Hrustavka Active Member

1.7
    А де ви здаєте аналізи?

8. бетменша

в Синево. Один раз в Інституті крові здавала в Красівської, мене туди Гельнер і скеровувала. Але там в заключенні багато показників (як в коагулограмі) і просто пише "виявлено" чи "не виявлено вовчакового". А у вас коагулограма нормальна? Ч не казали здавати

9. Dream-baby

Dream-baby Member

На початку вагітності 1.27, до 36 тижня вагітості пила кардіомагніл, здавала раз в місяць то показник пригав то 1.19, то 1.23

10. Hrustavka

Hrustavka Active Member

Деякі показники бувають теж завищенні, але по ній я взагалі не розуміюся((((
    А ви контролюєте коагулограму часто? Бо я щомісяця здаю вовчаковий, а коагулограму 1 раз на 2 місяці

11. бетменша

Я пам"ятаю ваші дописи. Ви в нас на форумі перша вагітна з вовчаковим))) Рада, що кардіомагніл так допомагав. А коагулограма, всякі модні Д-димери, в нормі була, ви контролювали їх теж чи тільки рівень вовчакового?

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

ні, я здавала її один раз, просто для себе, ніхто навіть не відсилав на такий аналіз. То все в нормі було, правда Д-димер майже на межі. Ну а під час вагітності певно треба контролювати, хоча це треба щоб лікар відсилав на аналіз.
    Мене взагалі направляла Гельнер здавати аналіз на ВА два рази. Перший раз виявили, другий ні. Призначили контроль на період вагітності.

12. Dream-baby

Dream-baby Member

Д димер був в нормі, коалуграму здавала по 2 рази на місяць то в ній все добре було, той вовчаковий то якась примара, в половини він є, і ніхто не знає що з ним робити. У мене в консультації лікарка, як почула що у мене ВА, то мені здається зразу поставила на мені хрест, а коли я спитала що мені робити з ВА, то кудась звонила питала, в той момент мені здавалось що я хвора якоюсь холерою.

13. бетменша

воно то так, особливо отакі невеликі відхилення. але у мене є сумний досвід з першою вагітністю, тому мушу слідкувати
    ого.. бачу, лікарі з консультацій "сильні" в тому питанні.
    п.с. а ви в когось ще паралельно спостерігались, я так розумію?

14. Hrustavka

Hrustavka Active Member

Родили я так розумію на 36??? (Шось мене ваші лінієчка збиває з толку)))

15. Dream-baby

Dream-baby Member

В інтерсоно Михайлишин

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

Родила я на 41 +1 , я просто з телефона, ще після пологів ніяк не доберусь до компа, щоб навести лад з тою лініїчкою))

• Інформативно Інформативно x 1
  16. бетменша

Dream-baby, а як ВА поводив себе після відміни на 36 тижні? не ріс?

17. Hrustavka

Hrustavka Active Member

Хай росте здорова, а братики і сестрички щоб не барилися)))))

18. Dream-baby

Dream-baby Member

Я вже його не контрольовала, єдине що перед відміною я здала ВА 1.23, а після відміни тільки коагулограму здавала кожного тижня.

19. бетменша

вона, я так розумію, теж в нормі була, як і всю вагітність? Щось мені так здається, що у вас той вовчаковий є просто особливістю орагнізму, ну але краще перестрахуватись
    До речі, а ви коагулоргаму де робили? Бо в Синево подають тільки загальні норми, а для вагітних вони інші, наскільки я знаю

20. Dream-baby

Dream-baby Member

Та той ВА для мене просто загадка, а здавала при плануванні, всі аналізи що пов'язані з АФС, то у мене нічого не виявлено, тільки ВА, і то періодично )) щодо коагулограми то і в синево і в поліклініці