Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Яруська

Яруська Well-Known Member

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

А що збирались? Цікаво ж..:girl_haha:

2. Liona

Liona Well-Known Member

ви й так все краще за мене знаєте )) і нічого нового для вас я би не написала ))
    П.С. Щастя вашій сім"ї! Класно, коли після 17 років подружнього життя стосунки тільки свіжіють :)

• Подобається Подобається x 4
  3. Ума

Ума Super Moderator

Моя думка, це те, що в таких заробітках людина БІЛЬШЕ втрачає, ніж заробляє. (коли один на заробітках, а решту сім"ї ні)

я думаю, що виною того, що жінки взяли на себе роль чоловіка і поїхали поневірятися в інші країни - це совкове виховання, яке нав"язало думку, що жінка - в гарящую ізбу вайдьот і каня на скаку астановіт... криза 90х дуже вдарила на психіку чоловіків, яких і чоловіками годі назвати, бо вони звикли, що на заводі своє відпрацював, 120ре отримав і потім лежав і бомки бив на дивані... за нього тоді повністю думала держава... в 90х роках, все кардинально помінялося, бо 120ре вже ніхто не давав і треба було трохи кумекати як прокормити сім"ю... поки чоловік в депресії, жінка змушена була брати на себе НЕ СВІЙ тягар і пензлювали за трідєвєть зємєль...

але назвати таких жінок героїнями я не можу! героїні - не ті, які поїхали на заробітки, а ті, які попри скруту (а в кого її тоді не було?) залишились дома і пильнували свій обов"язок - дітей!!! От для мене героїня - Валентина Соболь (пару дописами раніше вона описала свою ситуацію) Поїхати для неї за кордон - це був би значно ПРОСТІШИЙ спосіб вийти з тодішньої кризи... але, вона зуміла знайти спосіб залишитись тут при дітях і пережити тоді ту кризу!

кажете, злидні змусили їх поїхати? у більшості з нас були злидні. у моєї сусідки і коліжанки в той час двоє батьків працювали на заводах і більше 1,5року вони не отримували жодних живих грошей... нічого, трохи поїхали в село (добре, що мали куди, звісно) городина своїми руками, оформляли субсидії на комунальні послуги... нічого нового з одягу не могли собі позволити і харчування їхнє було без м"яса. мама і тато шукали дрібного підробітку і так ледь зводили кінці з кінцями. Може б вони і виїхали за кордон, але вони навіть не мали в кого позичити такі гроші!!!

я чесно, кажучи, майже не знаю прикладів, хто б поїхав туди лише через злидні і заробивши перші гроші (в 90ті роки того було достатньо), щоб вже не злидарювати тут повернувся і жив далі тут... чогось після тих злиднів у них є потреба добудувати хату, ремонт, навчання, весілля, машина і тп...

дівчата, більшість з нас тоді були у кризі, психологічно, емоційно і фінансово, але кожен шукав свій вихід з цього, хтось легший, хтось на зло чоловіку, хтось бо так інші роблять...

• Подобається Подобається x 16
  4. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Гм... навіяло

"Я можу все. Але навіщо
    Самій коняку зупинять
    Всесильній жінці?"

(це така собі епіграма самій собі, з часів, коли я бавилась у поетесу)

До теми.

Ми народжуємось особами жіночої статі, і до певного віку живемо собі без особливо важливих обов"язків. Але вони приходять, рано чи пізно.

Коли ми одружуємось, ми стаємо дружинами, коли ми народжуємо, ми стаємо матерями.

Нічого нового? Чому ж ми забуваємо про ці найголовніші обов"язки, коли приймаємо рішення покинути чоловіка і дітей (і кажемо найчастіше, що це для блага сім"ї)?

Куди дівається ото моє нудне, мною сповідуване "в радощах і в печалі, в багатстві і бідності"?

Не засуджую, не відсуджую нікого і нічого, тільки дивуюсь тим жінкам, котрі можуть засинати, не поцьомавши дитячого чола. Я не для красного слова - просто я така. В мене це фізична потреба. І я краще буду їсти сухий хліб разом, ніж хліб з маслом окремо. Я впевнена, що мої діти також.

Один нонсенс. В мене є коліжанка в Німеччині, котра свого часу працювала вдень косметологом в клініці, а вечорами в цій же клініці прибирала. Цього літа, коли моя знайома зі Стрия розповідала, що "сил нема, в діагностичному центрі платять мало, треба кудись їхати", на моє питання:"А підробляти якимось прибиранням, тощо?" робила круглі очі. Виявляється, від людей соромно...

От і відповідь на питання. Ще деяким з нас бракує покори, а на драбинці цінностей пиха сидить вище, ніж потреба у спілкуванні з сім"єю.

• Подобається Подобається x 17
  5. Neverland

Neverland Well-Known Member

А мені видається що зараз слова "заробітки" і "закордон" дуже модними стали. Кого з друзів не спитаю то всюди слова: то ж аби звідси вирватися, і ТАМ зачепитися. Мені від того якось бридко... Мала дитина в 4 роки вже каже слова про "виїхати" і "закордон". Таке враження що бездумно і тупо всі хочуть туди, на будь-що, але туди. Не люблю я такого. Як Ума казала, скруту можна перебороти і тут, якщо постаратися. А їхати по Італіях Америках на чорних роботах працювати, бо ж то закУрдон... І ще мої знайомі, які виїхали тааак кічаться тим що в них там так прикольно... десь в барі працюють і ну просто чарівно влаштувались там. Мене такий підхід злостить, чесслово. Я нічого не маю проти людей які поїхали кудись на карщі умови, там вчитися чи в докторантуру, чи на вищу посаду... Але не на заробітки. А потім сім"ї руйнуються, бо хтось поїхав і там так хоче зачепитися, що заміж швиденько вискакує. П.С то мій особистий досвід, на жаль :sad:

6. kitka

kitka Well-Known Member

Un.Known, дякую за допис:clapping:, особливо про фізичну потребу.
    Розкажу про вчительку мого Ромчика. Вона сама виховує сина (15 р.), +хворі батьки з нею живуть, +ще й її бабуся старенька. Вона вчителька дуже сильна і діти в неї знають, а значить викладується в урочний час на всі 100%. До п'ятої сидить у класі, бо має кількох учнів, з якими займається за гроші, потім йде на якусь фірму комп'ютерну і там щось набирає, а після восьмої йде прибирати в стоматологічну клініку. І про це прибирання знають всі батьки і вчителі, бо вона цього факту абсолютно не стидається.
    Я цю людину поважаю.

• Подобається Подобається x 23
  7. Neverland

Не сперечаюсь, тут людину варто поважати. Але для мене є велика різниця, між підоробляти тут прибиранням і міняти роботу тут на чорну але закрдоном. Як зпештою всі хто їде на заробітки і роблять.

8. Siania

Siania Love Life

Капець.
    Скільки ви заробите на підроблянні тут? 500 грн.? А що таке сьогодні 500 грн.? Чи 1000? Якщо навчання за півроку коштує мінімум 2500 тис.? А ліки для хворих батьків скільки коштують? Ті люди їдуть бо нема виходу, і повірте, їм там далеко не солодко, і гроші з неба не падають, треба добре пахати. Я сама за кордоном працювала рік на фабриці, тому прекрасно знаю як це, 4 рази в день на ровері їздити по півгодини, не живеш а існуєш.
    А тут? Гарно звучить вчителька, лікар, інженер...а толку з тої назви, і що поважна людина, як не можеш дітей на ноги поставити, відмовляєш собі у всьому...
    Якщо жінка не може собі дати раду на Україні, не бачу нічого поганого якщо вона їде шукати кращого життя за кордоном. Ну а якщо чоловік з чистою совістю відпускає дружину в далекі краї...то ніц він не вартий, і жаліти його нема чого.
    Діти страждають, звичайно, найбільше...і це проблема...

• Подобається Подобається x 14
  9. Neverland

Я знаю таке: хто шукає, той знайде. Люди крутяться дуже навіть непогано і в Україні, я б сказала дуже навіть добре. І ті хто колись нічого не мав, не нили, а шукали і заробили собі. Не сперечаюсь є такі ситуації, коли дійсно капєц, і хоч на стометрівку іти, але таких ситуацій думаю не ак вже і багато. Якщо люди їде від безвиході, то одне, а коли кожен 2 їде в моднячу Італію заробити гроші з єдиною думкою в голові: там треба лишитися бо нащо мені тут мозги компастувати собі, то друге. В мене пару років тому 10 чоловік з групи! в 30 чоловік поперли на ворк енд тревел, від безвиході певно, всі 10... І 7 з них там і лишились, вискочили заміж за гамериканців, і розказують який щасливий білет вхорпили. 4 з них були в шлюбі і мали діток, ті дітки тепер тут без мам.

• Подобається Подобається x 3
  10. Siania

Siania Love Life

Я перепрошую, а ви що їм завидуєте?

11. Neverland

Ні, а з чого ви взяли? :) Мене просто нервує психологічний аспект підходу українців та росіян до заробітку закордоном.

• Подобається Подобається x 1
  12. Siania

Siania Love Life

Так виглядає...а може вони дійсно тут щасливі! А діток скоро заберуть, і будуть там жити щасливо. Це погано? Я вважаю що кожна людина є автором свого життя, і де хоче, там нехай і живе. Єдине що дітей треба забирати з собою а не лишати на бабусь і дідусів.
    А сидіти тут, бути ніщим, і казати "О, зато я не покинув свою країну, я патріот!"...слова слабака, і боягуза.

• Подобається Подобається x 5
  13. Neverland

За дітей згідна. А от стосовно ворк енд тревел та іншого. Так, кожен має право жити як хоче. Але... Я мала нагоду спілкуватися з людьми на імігрантському форумі. З тими, хто хоче аж муркоче виїхати. У мене тоді була проблема з коліжанкою, її хлопцеві стрелило поїхати в Америку, і вона шукала як би з ним поїхати, бо відчувала що в іншому випадку стосунки розваляться. Так от, мені там радили ойой... Не хочу тої гидоти писати, про пошвидче фіктивно заміж за американця, або тут за коханого хлопця, а там швидко шукати американця і розлучатися - мовляв, нащо тобі твій коханий, що він тобі дасть, а от громадянин Америки, мана небесна. І бачила я як толпи людей шукають методи мало не на кораблі в багажному відділі виїхати, і через мексику, аби до великої і щасливої Америки... І кожна розмова в руслі ворк енд тревел закінчується нитям і порадами як виїхати і зачепитися. І мені з того стало так бридко стало, бо народ думає не як щось робити щоб було ліпше, а тікати. Наслухались і тікають, толком нерозібравшись. І ще нагадвся польский кордон, за бабками, коли ми йшли, і вони собі цигарки прям на міжкордонній зоні в труси пхали напівголі, брудні і смердючі, і різні махінації ще робили. В мене від такого повага пропадає до людини.
    П.С. Якщо можна непринижуючись жити, так і треба жити. Бо потім питають, чого таке ставлення до України в Європи і інших держав. Може я і не прва, в нас на форумі є люди які живуть за кордоном, хай поправлять, але я спілкувалась достатньо з вищеописаними і думку свою склала.

14. Siania

Siania Love Life

Просто не треба судити всіх по одній ситуації...
    В медалі є дві сторони...Є хороші люди що виїжджають, і роблять правильно, є погані, покидають сім"ї заради того аби вискочити заміж за американця...Так само і з тими що тут живуть...:girl_smile:

• Подобається Подобається x 3
  15. Neverland

Я всіх і не суджу. :) Просто в мене враження що тих хороших менше 10%. Ну бо я особисто якщо чую від когось про бажання виїхати, починаю розпитувати, і в результаті виявляється, що людина ВЗАГАЛІ нічого не знає про той закордон з її слів. Ніби там все "медом помащене" і хто що почув зразу "хочу! хочу! хочу!". А навіщо, чому, як, то вже не розглядається. От в мене з тих форумів і моїх знайоми і склалось враження що купа людей замість того, щоб щось РОБИТИ, сидить і з відданим і благаючим виглядом дивиться на Американський континент на карті. :) А з моїх знайомих поїхали на заробітки, далеко не бідуючі люди :).

• Подобається Подобається x 2
  16. Siania

Siania Love Life

А знаєте чого вони думають що "медом помащений" той закордон? Бо люди приїжджають, і починають хвалитись як там файно, всі такі щасливі, і проблем нема...А наші наївні люди на то ведуться. Так, там можна заробити хороші гроші, але за просто так там ніхто не платить, і халява, як в нас на Україні, не проходить.
    Хто до того готовий, усвідомлює все і їде - його право, ну а хто їде аби повипендрюватись, або "бо хочу так як той жити в Америці"....без коментарів

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А звідки у вас така статистика, що кожен другий саме з такими думками?? Не правда!!!! Знаєте, одне діло казати-Я так ніколи не зроблю. На це кожен має право, а інше діло, коли тут говорять, що ті жінки чомусь погані матері, кинули дітей, занепастили... Ніхто, жодна людина не має права судити когось іншого. Ми не знаємо, як наше життя завтра повернеться!!

18. Vittoriya

А от в мене, в моїй сім'ї і в знайомих зовсім інше враження!!! Я знаю купу історій, в мами подруг багато, і повірте, жінкам дуже не легко було їхати.. І вони з тим мучаться. Але я ніколи наприклад своїй мамі не дорікну за те, що вона поїхала!! І таких дітей знаю масу.

19. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

Віторія , наперід перепрошую, але... Ваша мама вперше виїхала ще 97. Ви встигли отримати ту освіту яку вона хотіла Вам дати (я так думаю). Ви встигли сформуватися як особистість тут (вибачте без її активної участі).Сьогодні ОБОЄ Ваші батьків там. Це їх вибір. АЛЕ чи вірите Ви що Вони повернуться І якщо так то коли. Чому я це запитую? Я не хочу комусь дорікати чи вказувати. Серед моїх знайомих я памятаю лише одну жінку яка їхала щоб заробити на освіту донькам, і відбувши 7 років вернулася. Вона заріклася їхати іще колись. А моєї найкращої подруги мама в Італії вже років 12. В них чудові стосунки по телефону, мама звичайно помагає, АЛЕ часами донька зізнається що гроші мами не замінять (чоловік її і так забезпечує), а іноді не може уявити як би це було коли б мати знову жила б ними. Доречі внуків бабуся бачила лише на фото.
    П.С. Я зовсім не засуджую матір подруги . Вона чудова мати, жінка. Але мені щиро жаль подругу, тому що це для неї неприємна тема для розмов. Мама ж їхала лише на кілька років щоб...

• Подобається Подобається x 8
  20. Vittoriya

Освіту яку я хотіла, я ще досі "отримую" , мама поїхала задовго до того. Так, не повернуться, але ми маємо в планах просто самим їхати кудись. Сестра моя вже Польщі живе з чоловіком, прекрасну має роботу, по спеціальності, чоловік також. Але і сестра себе влаштовувала вже як мама була там. Але без її допомоги тоді, не знаю, ким би ми були і де би зараз жили...