Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Liona

Liona Well-Known Member

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

йти від такого чоловіка і далі пахати.

• Подобається Подобається x 2
  2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мені шкода, що хтось може думати, що жінка має пахати...

• Подобається Подобається x 11
  3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

На сам кінець хочу сказати лише одне- дай Бог кожній жінці нормального чоловіка, який буде її захищати, любити і не принижувати до такого. Я знаю, що слід лишається у серці у всіх, хто через таке перейшов, я не для того все писала. Просто не розумію, як можна засуджувати таких жінок.. Їх треба шкодувати. Бо, те що їхня сім'я рокололася, а діти лишилися без мами, найболячіше саме їй, жінці. І повірте вони з цим живуть ціле життя. Просто не засуджуйте...Тіштеся, що вам не пришлося на такий крок піти. Чоловік має оберігати жінку і не йдеться мова про те, що дружина сидить вдома, а чоловік бідний пахає. Ні, тут про щось глибше.... Про любов, цінність, повагу.Отак.

• Подобається Подобається x 9
  4. Яруська

Яруська Well-Known Member

А що в цьому поганого, що хочуть дитину в інститут чи квартиру?
    .Та й не треба узагальнювати, моя мама їздила на три роки відробляти гроші позичені на татову операцію на серці. Бо вчителька тут вка...ться, а не заробить таких грошей! Так, поїхала не від злиднів, а задля життя свого чоловіка. І таких ситуацій море, бо наша прекрасна держава так дбає про людей, що треба або красти або працювати на трьох роботах для більш-менш достойного життя.

• Подобається Подобається x 15
  5. Liona

Liona Well-Known Member

Угу, таки так. МАЄ ПАХАТИ, щоб діти голодні не сиділи. Чи краще жінці не пахати і дітей покинути? Для вас який варіант прийнятніший?
    При доброму чоловікові - так, згідна, пахати не мусить. Але ж ми говоримо не про такий випадок, пам"ятаєте?

Останнє редагування: 5 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  6. Liona

Liona Well-Known Member

Та нічого я в тому поганого не бачу )) Кожен робить СВІЙ вибір. Я хочу дещо доповнити. Якщо залишати дитину вже старшу, то ще терпимо. Тобто я для себе вважаю неприйнятним лишати саме малих дітей - саме тоді вони найбільше потребують материнської уваги та опіки.

От! йдеться про ЖИТТЯ, а не те, що не вистачає для щастя ще 5-10 кв.м.

І знову повертаємося до питання вибору. Особисто для мене - краще на 10 роботах працювати, ніж руки свої чорнити...

шкодувати треба не їх, а дітей, яких вони покинули.....

• Подобається Подобається x 4
  7. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

бажаю Вам ніколи не мати потреби собі особисто поставити це питання. Як і інше, стосовно освіти, як і стосовно того, що собі позволити мати на столі сьогодні, а що завтра... але жінка повинна бути берегинею, мамою, дружиною і вона має не пахати, а працювати, займатись вихованням своїх дітей, бо пашуть коні на полонині, а не жінки-дружини-мами...

• Подобається Подобається x 11
  8. Hruska

Hruska Well-Known Member

В цьому й вся дискусія, що є чоловіки, які не дозволять своїй сім`ї їздити по світу грошей заробляти...а в тяжку хвилину стануть "тилом", захистом (як це і має бути природньо для чоловіка) для своїх близьких і власним прикладом дадуть підтримку і надію на краще життя!!!:girl_sad:

• Подобається Подобається x 5
  9. Vittoriya

Не знаєте таких, не кажіть. А я себе не шкодую!!! Для мене мама зробила все, що могла!!! Я вважаю, що людиною стала завдяки їй. Так, є багато нюансів і всякого такого , але таке життя. І така наша країна... Італійці взагалі шоковані тим, що наші жінки поїхали до них. Але вони їх не принижують, і не засуджують,вони в шоці, що чоловіки їх впустили!!! Старші люди казали, що в них колись дуже давно теж було так скрутно і їхали люди на заробітки, щоб сім'ю прокормити, але їхали ЧОЛОВІКИ!! А жінок наших вони цінують більше, ніж цінують їх тут, на Батьківщині. Отака невесела історія...

Останнє редагування: 5 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 7
  10. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Злысний офф для розрядки

Ну не всі, не всі ))))))

11. Vittoriya

:girl_haha:

:girl_haha:, випадково...

12. Liona

Liona Well-Known Member

Дякую /:) Сподіваюся, таки ніколи не буду стояти перед ТАКИМ вибором :sad:

Ну нащо мішати все докупи? Ну зараз же ж розмова не про те... Вище я висловлювалася щодо ситуації, коли чоловік поводиться як свиня і не дає грошей на утримання сім"ї. І там же, вище, я писала - при ДОБРОМУ чоловікові взагалі не виникають таки питання!

:) я думала, що дискусія називається "Заробіток ціною роз"єднаних сімей" ;)

Ок, а що ж тоді робити матерям-одиначкам? Не у всіх є чоловіки, тим більш такі, як ви вище описали...

13. kitka

kitka Well-Known Member

Егегей! Дєвчонки!
    Трохи для розрядки:girl_smile:. Сіла щойно перечитати, що понаписували тут. Підходить Ромко (чоловік), питає: "Що ви там стільки обговорюєте?" Та от, кажу, тема така то, одні вважають - так, другі - так.
    - І шо?
    Виклала суть одного, другого.
    - Ну і?
    Пояснила все спочатку.
    - От нема вам, женщинам що робити, як абстрактні питання обговорювати. От у нас на форумі (а форум якийсь автомобільний, хто має "Форда") всьо чотко: треба то-то, взяти там-то. А ви товчете воду в ступі, бо дискусія така нічого не вирішує і не міняє стосовно окремо взятої людини.
    Ото чисто думка хлопа:girl_haha:.

• Подобається Подобається x 21
  14. Oddly

Oddly Well-Known Member

думала, дочитаю нарешті ту гілку і напишу, але ви швидше встигли

хоча буквально-то якраз і воду в ступі потовкти деколи і треба - хтось виговорить наболіле і йому стане легше, хтось прочитає і це допоможе йому прийняти правильне рішення.

і до теми - на заробітки, чи не на заробітки чоловік чи жінка їде - це не має значення. головне, що це "ціною роз"єднання сім"ї".
    я впевнена (і це не порожні слова), що сім"я не повинна роз"єднуватися ні за яких обставин - бо вона перестане бути сім"єю. хтось тут вже писав - відвикання - то справа неминуча.
    і невдячна.

сталася критична ситуація - вихід бачите тільки в тому, що треба їхати на заробітки за кордон - їдьте разом шукати кращої долі, якщо тут не виходить.
    збирайте свої пожитки, дітей - і вперед.
    разом все одно легше буде.
    позичають люди гроші, щоб поїхати на ті заробітки, живуть там по кілька років, а потім повертаються і критикують ту всю нашу сірість - то чого повератися?!
    я знаю багато молодих сімей, котрі разом поїхали за кордон на заробітки. бо вони - сім"я, і робили це для своєї сім"ї, для себе. за кілька років повернулися, заробивши грошенят, розширивши свій світогляд (і своїх дітей також), можливо, підвищили свою кваліфікацію - і готові жити тут і працювати на благо своєї країни.
    як-то кажуть, риба шукає, де глибше, а людина, де краще.
    а патріотами бути завжди знайдеться кому. навіть за кордоном.

• Подобається Подобається x 13
  15. Liona

Liona Well-Known Member

:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
    ваша промова дуже палка та емоційна ))
    тепер по-порядку :)
    Засуджувати має право кожен. Ми - вільна країна, правда? :)
    Щодо героїнь - то дуже голосні слова. Так, мабуть, щоб залишити свою дитину треба мати на те сили... Ну давайте ще прирівняємо до героїнь тих, хто залишає в ПБ діток. Їм же напевно так само важко далося це рішення, правда? І сліз, мабуть, виплакали багато. Це виправдовує їх? як думаєте?
    Кращої долі можна шукати і разом, аби лиш було бажання... Звичайно, набагато важче жінці знайти роботу за кордоном, маючи на руках дитину... Але ж можливо... От і думайте, ХТО більша героїня - та, що поїхала сама, чи та, що лишилася боротися разом зі своєю кровиночкою.

• Подобається Подобається x 6
  16. Vittoriya

Перепрошую, ну не змовчу!!! Як то рівняти тих, хто КИНУВ дітей і тих, хто поїхав, щоб дитині зробити життя нормальне!!!!!!!!!Ті, хто лишають дітей в пологовому втікають від них, лишають напризволяще, моя мама поїхала заради нас!!! Вона б за нас з сестрою життя віддала!!!!

17. dianka

dianka Member

Ще раз повторююсь, Ви не маєте жодного морального права засуджувати жінку, яка задля кращої долі своєї дитинки, відмовилась від власного життя
    І до чого тут порівняння з жінками ,які залишають дітей в ПБ?
    Героїня кожна мати, яка заради своєї дитини чимось жертвує, тут, чи на чужині, але там їм значно важче
    Хочу вибачитись перед усіма жінками, які змушені їхати на заробітки, за ті дописи,що вони тут прочитали, тримайтесь, наші любі, можливо скоро все зміниться

• Подобається Подобається x 3
  18. Liona

Liona Well-Known Member

звідки така впевненість? Звідки ви знаєте причини? А може вона не має навіть стріхи над головою? А може її вдома б"ють до півсмерті, тому віддає свою дитину в дитбудинок - хоча би сита дитина буде... Може в домі, де меешкає жінка, ту дитину чекає більше призволяще? Та таких причин може бути мільйон! І що?

АПД.
    з якого це дива? Маю. Бо сама мати. Крапка.

а бачите? от і вилізла різниця в сприйнятті життя )) Бо я не вважаю материнство героїзмом. Материнство - то таке саме природнє явище, як і життя. Давайте ще себе героями назвемо за те, що ми живемо на цьому світі :)

19. ksjy

ksjy Well-Known Member

Ні, ви все -таки не маєте права засуджувати! Ніякого права!!! Хоча б з релігійной точки зору. Не можна всіх міряти однією мірою, не можна всіх рівняти до своїх батьків, щиро зичу вам добра і бажаю, щоб не було потреби їхати кудись, залишаючи дитину вдома!

• Подобається Подобається x 3
  20. Liona

Liona Well-Known Member

якої релігії? ви знаєте, яку я релігію сповідую? :)))
    За побажання щиро дякую :) Я також сподіваюся, що не буде потреби їхати десь і лишати своє дитя. Але якщо й поїду - не буду собі виправдання шукати, повірте.
    П.С. навіть важко собі уявити, ЩО може змусити мене залишити доцю.. :sad:
    П.П.С. Знову про засудження. Ви засуджуєте злодіїв? А коханок? А вбивць? Маєте на то право? ;)