Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Я читала що ще й коханий.....:girl_flirt:Скоро й вас заберуть.:girl_bye2:..і не буде наша форумна сім2я повноцінною:girl_cray:
    :girl_haha::girl_haha::girl_haha:-це я жартую...щоб не ображались:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 3
  2. Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Дуже тяжко було пережити 90-ті роки:лишитися без роботи,маючи двох неповнолітніх дітей і перестарілих батьків ,моїх і чоловіка,пенсії яких не виплачували.Не буду приховувати,що думка про виїзд не раз приходила мені до голови,але на зміну їй приходила інша:"Як же ті діти будуть без мене?"Яким би добрим не був тато,маму він не замінить ніколи.Вихід був один:братися за будь-яку роботу.Вставала в 6год. ранку,до 9 год. готувала,піднімала дітей до школи,годувала сніданком старих,від 9-ї до 18 год. стояла за в*язальною машинкою (плела светрики),а від 18-ї до 2 год ночі ті светрики сшивала,робила вишивки і так з дня в день,але діти завжди були біля мене,а я біля них.Діти виросли,дали ми їм освіту,доглянули батьків до смерті.Тяжко було,та й зараз не дуже легко,але ми--СІМ*Я.Племінниця виїхала за кордон і результат: з чоловіком розлучилися(не по її вині),для доньки вона тільки як кредитна картка.На життєвих терезах повинні переважувати діти, а не матеріальні цінності.Це моє переконання глибоке.

• Подобається Подобається x 21
  3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Якщо я правильно розумію, то Ліля покинула дискусію? з метою злагоди, миру етс.
    Шкода, бо в мене є, якщо це не сприйметься за образу/якщо це не секрет тощо одне запитання - чому Ви живете за кордоном?
    бо насправді писати, як би хтось (маючи на увазі всіх) мав вчиняти, то не так вже добре, все ж кожен випадок індивідуальний і мене бере сумнів, чи в бригаді в Чехії, де працював Ваш батько, хтось заробляв на надцятий будинок, а це ж можливо була гостра необхідність? (напр., в 92-му моєї товаришки батьки по черзі 2 роки їздили на заробітки в Чехію для того щоб будинок в Пустомитах хоча б накрити і утеплити... обоє лишились без роботи на заводі, і іншого житла не мали, в той час продати ту хату, щоб купити квартиру не могли, бо її просто ніхто не купував:sad:) Сім'я до сьогодні дуже гарно живе) і прикладів завжди є, було і буде мільйон як поганих, так і добрих по кожній життєвій ситуації.

Між іншим, при всій повазі, напевно не по-християнськи писати, "я би краще здохла..." - навряд чи від такого сумного кінця було би добре Вашій дитині/дітям.

Я знаю дуже багато прикладів, добрих і поганих від від'їзду когось з членів родини заграніцу, є такі, як мама моєї однокурсниці: вже майже не ходила, а в Італії втрафила в сім'ю, на місце своєї товаришки, де їй помогли з операціями (не одною!), знаю жінку, котра працювала рік в Австрії, потім до неї туди поїхав чоловік з донькою, прожили там 5 років, повернулись вже давно, а дитина пізніше там заміж вийшла, також знаю, що один мій товариш просто-на-просто втік від своєї сім'ї в Іспанію... тобто все у житті має і злі і добрі сторони і не можна розглядати ситуації однобоко.
    За кордоном, особливо в Канаді, рівно ж як і в Німеччині... соціальні виплати такі, що людина нелюдиною себе при втраті місця праці не буде відчувати. Отже,.... кожен поступає так як вважає за потрібне, хтось їде на заробітки, хтось емігрує, хтось залишається і це не означає, що всі заробітчани і іже з ними безвідповідальні і не варті поваги.

• Подобається Подобається x 8
  4. kitka

kitka Well-Known Member

Богданко, думаю Ліля тимчасово покинула дискусію, бо поїхала з одного закордону в інший:girl_smile:.
    Але дозволю собі відмітити, що тут питання не в тому, ЧОМУ вони поїхали за кордон. Вони могли поїхати двоє, залишивши Дарка у Львові (вона то десь тут писала, як їм дивувалися, що беруть малого з собою) і було б їм фізично простіше, але ж вони на таке не пішли, ось в чому суть. Тобто дитина при мамі.

• Подобається Подобається x 4
  5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

діти наших товаришів з Пустомит теж нічого б не виграли, якби не мали де жити. Тому мама з татом 2 роки перебиавлись, бо не могти з'їсти м'яса то одне, а не мати засобів для існування це інше (десь треба жити все ж таки) - і тим дітям (а їх було тоді вже троє), ніц не бракувало, бо батьки не кожен день були при них. Пройшло вже 15 років з того часу і кожна з тих дівчат Вам скаже, що вдячна, що батьки так поступили.
    До Лілі ніяких претензій, вони молодці і супер, що у них все добре, просто тут йшлося про те легко, коли їдуть...уникнення обов'язку ... - так от, нелегко це... там заграніцов... принаймні в 50% точно не від солодкого життя.
    Вважаю, що нема чого осуджувати всіх однією палкою.
    Цікаво чи було б легко моїй однокурсниці зараз, коли б мама не ходила, а коли їхали туди, то батько їх тільки пив, то що треба було тут жити на ту допомогу від держави, коли інвалідом її ще не визнавали, а то що отримували не вистарчало на хліб і КП?
    а чому я запитала Лілю, бо вона як на мене у дописах цієї теми надто категорична. Так не можна.

6. natusik

natusik Well-Known Member

а наші знайомі познайомились у Чехії, а потім виявилось, що вони із одного міста і вчилися у сусідніх школах.Зараз одружились, дитину із собою беруть,як їдуть на роботу, а як маленька була, то він їздив сам працювати.І живуть нормально,звикли працювати там, але за нормальну зарплатню

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Власне це я і намагаюся довести.... Їхали не від доброго життя. І якби не моя мама, не знаю, як би я зараз жила. Якби вона не поїхала....Ми б жили точно в маленькому забитому містечку, я і моя сестра не займалися би улюбленою справою, нехай навіть це музика, вона в нас час не дуже прибуткова... Але моя сетсра виїхала з чоловіком в Польщу, мають прекрасну роботу, їх цінують як професіоналів свого діла, і щодо сестри це ВЕЛИЧЕЗНА заслуга мами, навіть якщо вона була далеко-далеко в той час... Я ціную це.

• Подобається Подобається x 5
  8. kitka

kitka Well-Known Member

Добре, що так... Але це такі рідкісні випадки, на жаль...

А таке питання (не конкретно до когось, загальне): як ви думаєте, та жінка, яка наважується залишити дитину на 2-3 роки і поїхати на заробітки, вона є сильна чи слабка духом? Що в ній є таке, що вона наважується на такий крок? От хай кожна зараз подивиться на свою дитину чи дітей. Яким мав би бути ваш стан (і матеріальний, і психологічний), щоб кілька років бачити ці очі тільки на Різдво і Пасху?
    Питання тільки до мам. Без осуду, шантажу і сарказму. Просто цікаво почути якісь роздуми.

• Подобається Подобається x 6
  9. Vittoriya

Повірте мені, це дуже важко і я вважаю, що така жінка героїня!!! Інше діло якщо вона їде, щоб просто втікти від обов'язків. Невже ви дійсно думаєте, що ттим жінкам, які їдуть легко рішитися на такий крок,чи не можна припустити , що жінка просто доведена до ВІДЧАЮ....

• Подобається Подобається x 1
  10. Vittoriya

Я ще не мама, але я дочка мами , яка поїхала. І я ніколи не позволю, щоб її осуджували.

11. kitka

kitka Well-Known Member

Якби я так думала, то не задавала б таке питання, правда? Мені цікаво почути роздуми інших, от і все.
    Можу сказати тільки, що Ви молодець:girl_in_love:.

• Подобається Подобається x 5
  12. Hruska

Hruska Well-Known Member

Дівчата, а я взагалі не розумію....чому ви говорите, і не одноразово повторюєте, що жінка втекла від обовязків???
    Кожен розглянув свою ситуацію, яка йому більш знайома, навів свої приклади, певні ситуації...в тих ситуаціях не можливо сказати, що хтось одностайно винний...винний і чоловік, що не дав ради забезпечити сім`ю, що допустив до того, щоб жінка поїхала...винна жінка - що не вберегла сім`ю в цілісності, і допустила розколу, не давала підтримку чоловікові...але якщо ж все ж таке сталося, що жінка поїхала туди і все ж повторюсь не здоброї волі, а для "витягування тих кінців з кінцями"....то я це назвати втечею від обовязків не можу!!!!

13. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Мммм, а цей обов"язок цілком і повністю покладається на жінку? Чоловік для збереження цілісності сім"ї не має робити нічого? Мдя.

• Подобається Подобається x 4
  14. Liona

Liona Well-Known Member

довго те все читала... Маю купу думок щодо того.. Тож вибачайте, якщо трохи збивчиво вийде :girl_crazy:
    1. Матерів, які кидають своїх дітей в Україіні, а самі на заробітки - засуджую. Маю право.
    2. Розмови про те, що їдуть , бо нема чим сім"ю годувати - повні бздури. Набагато дешевше знайти маленькі підробітки в рідній країні, ніж наскладати на поїздку за кордон. Їдуть на заробітки ті, хто хоче покращити своє фін. становище, а не щоб зі злиднів вилізти. Або ж поняття "злидні" в нас із ними абсолютно різні.
    3. На відстані не може бути стосунків здорових. Тому відповідальність у випадку розпаду сім"ї несе той, хто поїхав (тож його рішення було їхати, міг же ж і не їхати, пра?)
    4. Діти заробітчан здебільшого ростуть із купою комплексів та душевними ранами :sad:

15. Hruska

Hruska Well-Known Member

Ви витягуєте з одного речення такі цікаві думки....
    Я зовсім не те мала на увазі...Читайте між рядками...:girl_smile:або вище, де більш розписані мої думки...повторятися...ні...це вже тоді перетвориться на якийсь балаган...:girl_crazy:

16. Vittoriya

Не маєте права такого говорити, у кожного своя ситуація, тим більше зараз вже інше життя, ніж було раніше,знову розказувати свою ситуація не буду, для чого...

Ну от не можу я спокійно реагувати на такі дописи................... Ви хоч одну сім'ю знаєте, в якій таке було??? Хоч з одною жінкою спілкувалися??????

Та ви що!! Це вже проблема тих сімей, а нічиї інші. І кожна сім'я ці проблеми вирішує по-своєму!! І не обов'язково всі з комплексами і всякими ранами....

Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  17. Liona

Liona Well-Known Member

а чому не маю права? хто таке сказав? :) Я вже писала, чому саме так вважаю - витрати на поїздку набагато затратливіші, ніж якби залишитися в Україні.
    Я НЕ засуджую заробітки як явище - кожен має право заробляти так, як вважає за потрібне. Я засуджую матерів, які заради міфічного покращення мат. становища кидають свою сім"ю, дітей... Вважаю це вкрай безвідповідальним. Хоча варто тільки переступити через гординю - роботи і в Україні багато, повірте.

Шановна Вітторіє! Я вам своєї думки не нав"язую )) маєте право думати інакше.

Всі. Поголовно. Їхали не тому, що куска хліба вдома нема, а бо хочуть, щоб дитини вчилася не в училищі, а в універі на престижному факультеті. Або на ще одну квартиру, для тієї ж дитини. Чи ви ЦЕ злиднями називаєте?

то до чого було? не зрозуміла.

я таких випадків не знаю. Комплекси завжди є, можливо не зразу проявляються, але згодом таки аукаються :sad:

• Подобається Подобається x 9
  18. Vittoriya

Та яка гординя... Жінка саме тому і їде, що принижена. Я за теперішній час не кажу, але то були інші роки, моя мама поїхала у 1997 році. Яка тоді була робота?? Нікому грошей не платили... Я була ще дитина,іто відчувала, що дуууже скрутно було... Йшлося про виживання, саме про це, а не про якесь фін.забезпечення... Гординя..ну просто вбило.. Мама моя ітак була достатньо принижена, якби так і далі жила... І ми як її діти б це відчували і не досягли би того, що зараз маємо..

19. Liona

Liona Well-Known Member

в нас із вами, мабуть, різні поняття про злидні. Скажу тільки одне - хто хоче -шукає можливість, хто не хоче - причини.
    В 1997 році в нас в сім"ї також було ДУЖЕ скрутне фінансове становище. Батько - військовий, з/п затримували більше, як півроку. Мама - вчитель молодших класів, яку на той час скоротили. Так от уявляєте собі, як при такому розкладі треба було жити з двома дітьми? Батько бігав по підробітках (допомагав в майстерні меблевій, підсобним робітником) - це військовому! В якого відчуття гідності загострене! Нічого, корона з голови не впала. А мама моя влаштувалася на прохідну одного держ. підприємства сторожем. Класно, пра? Але зате жива копійка.
    А ще раніше, коли ми з братом зовсім маленькі були, батьки в комуналці жили, батько в той час був ще курсантом військової академі= - мама в 5 ранку вставала і йшла мити гуртожитки, а батько після навчання ходив вагони розгружати. Тож розповідати мені про злидні не треба, я про них більш, ніж в курсі.

• Подобається Подобається x 13
  20. Vittoriya

Добре, що у вас батько більше про сім'ю думав... У мене так не було.. Він працював, і ніби якісь гроші приносив, мама то взагалі пахала, таке враження, що ви думаєте, ніби моя мама білоручка...робила все, що може, але тато більшість часу і грошей витрачав не на нас... на свої потреби. Як жінці вижити самій,підкажете???