Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

ну ясно, як вона вам спонсорує будинок, то хоче аби вже і ви що в нього вкладали. Не ображайтеся, але то таки дивно сидіти обом без роботи за чужий рахунок. Але найбільше я дивуюся вашим чоловіком. Він вам каже їхати??? А він що буде робити? Будете йому передавати гроші і він собі буде жити дуже вільно, далі не працюючи? Направду, зробите велику дурницю, якщо поїдете! Копайте трохи свого чоловіка , він мужчина і відправляти жінку ще й попихати -це дуже низько. Най шукає собі роботу і не придумує, що її для нього нема!

2. Retaret

Retaret Well-Known Member

колись чула думку, що коли подружжя було в розлуці хоча б рік часу, то для того щоб знову почати жити разом треба знову наново все починати, тобто такі виїзди заробітчанські означають, що доведеться будувати стосунки так як перший раз.

не хочу нічого зле наперед казати - але хтозна як можуть скластися стосунки у вас з чоловіком після тих заробітків і чи той дім потім не стане проблемою ще більшою, ніж є зараз??

3. lesya s

lesya s New Member

Дякую дівчата, мій чоловік їхав на заробітки в Москву і з того почали будувати дім, але як всі знаєм тепер трошки важче з роботою там без документів.Тому свекруха знайшла мені роботу у себе, роботи у нас в області немає взагалі.

---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:52 ----------

діткам мало років, малому немає 3-років, малі 6

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А не важко буде поїхати й пропустити їхнє зростання? Стати мамою по скайпу чи зі знимки не так і просто. Ми часто не задумуємося про наслідки, про те, яке це буде навантаження на психіку. Чи вартує хата того, аби не виховувати своїх дітей і не бути біля них?

5. lesya s

lesya s New Member

Я думаю немає такої мами яка б хотіла залишити своїх діток,але і дома лише одні витрати

6. Vittoriya

Та то просто малесенькі дітки, їх не можна лишати без мами, в жодному випадку! Якщо піддастеся тиску свекрухи, будете потім шкодувати дуже і дуже!! Ніякі гроші не замінять того дорогоцінного часу з дітьми. Тим більше ви не самотня, маєте чоловіка, най думає за сім'ю! Стійте на своєму, що ви не залишите дітей і не піддавайтеся!! От знаєте, я ніколи не люблю переконувати в чомусь, вважаю, що людина має сама зробити вибір, можна лиш пораду дати. Але у вашому випадку так хочеться переконати вас не їхати нікуди!

7. lesya s

lesya s New Member

дякую, я й не хочу:girl_sad:Я вже і спати не можу так мучить мене думка про те, що я залишу свою сім'ю

8. Vittoriya

так відкиньте в думках навіть можливість такого! На вас тиснуть, я можу лиш уявити як вам нелегко! Але ж діти важливіші, аніж свекруха, чи навіть чоловік? Хай вона на вашого чоловіка тисне а не вас! Скажіть твердо, що не поїдете і крапка, навіть обговорювати нема що. Ви жінка і мама, а не коняка, яка має піднімати свою сім'ю і будинок будувати. То взагалі то справа чоловіка.

9. Retaret

Retaret Well-Known Member

а неможна якось розрулити ще по іншому цю ситуацію? Прикинути скільки грошей бракує на добудову - за скільки то ще часу вдасться їх заробити щоб довести до кінця? Багато людей на будову їздять і до Києва (тобто десь під Київ), щоб заробити. Може б то був варіант для чоловіка?

А може можна відмовитися від будинку, якщо вже так зовсім обставини складаються? Тобто якщо ви бачите, що там ще вкладати і вкладати, то може можна спродати те, що вже набудували і купити простору квартиру?

Вирішувати звісно вам. Але зверніть увагу на скільки зараз в нашому суспільстві говорять про дітей заробітчан!! Психологи, церква просто "в дзвони б'ють" - кажуть що там є потім багато проблем. Напевно в що в тому таки є серйозне підгрунтя. Так, ми звикли, чи то таке наше виховання, що обовязково має бути "хата і в хаті", отоді ти гідний поваги і чогось в житті досягнув. Це цінності, які в радянські часи ширилися, тому вони так сильно засіли в головах наших батьків, і вони нас часто теж так виховують. Але ви добре знаєте, що життя не тим міряється...

10. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

я думаю що мова йшла саме про оцінку праці
    наприклад моя мама тяжко пахала в Україні за 1500 грн а в Чехії паше за 1000 дол
    різниця є, правда?Ну і вже якщо пахати по чорному то хоч знати за що
    Свекруха працювала на Баркомі за 1500-2000 грн,тяжко працювала. А зараз в Італії, доглядає стару пані за 700 євро і не платити ні за хату ні за продукти,не тратить на добирання і не мерзне зимою

11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Дуже правильно.
    А ще потім дуже важко з дітьми буде знайти спільну мову. І дітям потрібна мама більше ніж хата.

12. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Моя кума ще студенткою народила дівчинку, чоловік працював, але грошей не вистачало, поїхала вона в Англію на 6 місяців, а доню на маму лишила. Так пропустила всі найцікавіші моменти зростання дитини (від рочку). Тепер не може цього собі пробачити.
    Тепер народила хлопчика, грошей знов не вистачає, чоловік в Росії працює.
    Неповноцінна сім"я як не крути.

13. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Класно тоді коли людям комфортно психологічно - бо ніякі гроші не замінять почуття щастя та радості.
    Я, особисто, не бачу задоволення від такої економії, як у вашої свекрухи, бо то можна поїхати дахом жити в одній хаті, чужій, раб силою. Знаю від реальних людей, які так само працюють - який то тягар така праця, бо ти не маєш свого кутка і відносяться господарі до тебе як до нижчого сорту, часто там і фізично важка робота, і емоційно. А як винаймати квартиру -то заробітку залишається тих самих 1500-2000 грн, але нема ні родини, ні друзів, ні відчуття себе людиною.
    Здається, то має бути не аби яка скрута - щоб на таке погодитись. Або відсутність нормального психологічного життя вдома.
    Це все ІМХО.

14. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А як люди що доглядають за старшими там (в Італії діти не доглядають стареньких , а переважно когось наймають для цього) розказують що можна просто "поїхати головою" з того всього (старші "тяжкі"часто бувають), а своїх рідних стареньких батьків тут залишають помирати (

15. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

Ніякий заробіток не вартує стосунків у сім"ї. Думаю, якщо добре пошукати, то роботу можна знайти і тут.
    Можливо менше будете заробляти, зато будете поруч зі своїми дітьми.
    Чесно не уявляю, як залишають малявок на руки бабусям.
    Важко то все.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ви знаєте, дівчата, читаю-читаю оті всі розповіді про заробітки, про той ацький труд, про заграничне пекло, про те, що якщо хочеш, можеш і тут заробити і виникає питання. От ніби всі притримуються менш-більш одностайної думки, то пояснть мені ЧОГО люди туди їдуть? Чому багато хто туди відпустив батьків, чи чого не дай Боже чоловіків?
    Так, я не побоюсь цього слова "відпустив", бо я свого часу пластом лежала на порозі, коли мама серйозно зібралась їхати в Італію на заробітки. І у нас тоді дійсно була фінансова безвихідь, а не просто мама їхала, бо всі їдуть, чи бо до особняка ще здалобися приробити другий поверх, чи купити дочці круту тачку. Але я боялась за неї, я боялась за себе, мені було то все так страшно, що я увесь час плакала і просила маму, лиш би мама не їхала. І все таки мої плачі і істерики (так-так, саме істерики масштабного рівня) її зупинили, мама залишилась тут, хоч документи вже майже були готові.
    Та бо ті заробітки ціною роз"єднаних сердець дірки від бублика не варті. Я такої думки була і при ній залишилась. І нема чого туди рідних відпускати, а потім трубити на весь світ, що там так зле.

17. Bulbashka

Bulbashka Active Member

100%
    Але діти не дуже таки мають вплив якщо тій дитині 5 рочків. Ну принаймі мені так було на час коли мама зібралась їхати. І мої істерики її не зупинили. А ті відео, які слали їй в Італію, де я стою на стільці в фіолеовому в"язаному светрику і говорю "мама приїдь. я тебе люблю"... а сльози горохом..То відео не дивилась років так з 15 точно. Боюсь ворушити спогади.
    ні..ні..То не завжди діє. Вся сила в чоловіках, які повинні все зробити для того, щоб їхні жінки були вдома біля своїх дітей.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Одна моя родичка так поїхала. Її синові було 6 чи 7. Моя бабуся плакала, як розповідала, як те хлопченя маму обіймало й просило: мамочко, не їдь, не лишай мене, прошу, не їдь. Шкода дитини...

19. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

не знаю, я як собі уявила, як моя малятко так мене просить. Ну не змогла би.
    Важко такі рішеня приймати. І найбільше не розумію, коли їдуть жінки, а чоловіків залишабть тут, байдикувати.
    Буває, коли мама сама, хоче тих дітей підняти, нема іншої ради, а так, як є повноцінна сім"я, то нехай "мамонтом" займається чоловіки.

20. Vittoriya

А ти Жанно думаєш, що я в 11ть років "відпустила" маму, отака погана доця, бо певно не любила маму, якщо не лягла пластом посеред дороги?? По перше в той вік не дуже розумієш і усвідомлюєш, які то відрізки часу, по друге та й не питав нас ніхто. В нас було дуже болюче розставання, але в жодного своі прмчини їхати. А на рахунок того що пишуть "як можна лишити чоловіка" (важко цитувати з телефону) , та йой, то питання-як можна відпустити свою жінку? Який справжній чоловік піде на таке?? Моя думка-жоден!! Тому чоловіки тих жінок, які поіхали, а вони лишились вдома, то не чоловіки, то тряпки!