Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

Відповідь: Чоловік "на заробітках", а я...

2. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Це напевно у всіх, хто довший час проживає за кордоном, таке враження від України. Тільки побачу українських митників..і аж живіт починає боліти, як перед екзаменами, але через тиждень мені в Україні дуже навіть подобається.Але невже ваш чоловік не радіє зустрічі з Вами..?
    Знаю багато сімей, в яких дружина і чоловік живуть порізно, і це навіть спрацьовує деякий період, але на довго... І Чехія не є країною, куди важко емігрувати, і мову легше зрозуміти на початку..їдьте.
    Не можете собі знайти роботу чи поїхати на навчання?

3. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ви питали, чому чоловік каже: "не їдь"?

4. Vivaldi

Vivaldi New Member

я все можу, тільки не впевнена, що він мене знову не пожене... в разі, коли щось не вийде. це ж на окрему квартиру треба йти, зайві витрати... відповідальність.

---------- Додано в 23:48 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

"не їдь, бо я не хочу"

п.с. робота є, в мене віза є, а він не хоче.

---------- Додано в 23:51 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

перед весіллям все обговорили. обіцяв, що залише поїздки і буде тут пробувати. після весілля я побачила ЗОВСІМ іншу людину. коли ми разом, то сваримось за дурниці... вже навіть розводитись хотів.

5. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

А ви сама що думаєте про це все?

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

То не він став іншою людиною, то очі вам відкрилися...Те, про що ви тут пишете. для мене в сім'ї є неприпустимим і нереальним... Ну так є. А сваритеся ви , бо не живете разом, отаке життя, то не життя, то лиш цілий час притираєтеся одне до одного. У мене звичайно зоовсім інша ситуація, бо я до одруження свого чоловіка знала як облупленого , але з тими поїздками цілий час в нас кожного разу по приїзді за якийсь час виникали конфлікти, мілкі звичайно, такі собі нестиковки. То проходило, а потім знов то саме, по кругу. Тоді я зрозуміла, що навіть у пар , де стовідсотково є взаємна любов, випробувана і витримана вже роками, будуть негаразди, якщо отаке буде життя. Але чесно, я ніколи не почула від чоловіка-не приїзди , бо я не хочу... Я би задумалася. (дуже не хочу , щоби то виглядало як порада, направду, ми ж тут не знаємо, які насправді між вами відносини, тому рішення усі обдумуйте добре, а це сприймайте як просто розповіді з досвіду інших)

7. Vivaldi

Vivaldi New Member

ходжу до церкви, молюсь і прошу Бога, щоб все було добре.
    мовчу. не піддаюсь на його провокації. через тих 2-3 дні від подзвонить і буде щебетати як скучив і любить.
    так завжди.

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

ДЯКУЮ ВАМ УСІМ, ДІВЧАТА!

8. whisper

whisper Well-Known Member

в мене була така ж ситуація, але я не далась на ті їхні хитромудрі штучки не одружувалась поки не кинув свого заробітчанства, не спорю було ДУЖЕ йому важко, вже привик до іншого способу життя, були і скандали і вже лишав мене і їхав, але побачив що я не йду ні на які уловки і мусів змиритись. Тепер дойшов до висновку, що робота є всюди лишень треба мати бажання працювати. Розкажу історію з життя, в нас є знайомі, ми одружувались в один день, але її чоловік їздить на заробітки то з тих 7 років подужнього життя він бачив свою дитину максимум 20 разів(умов спілкування по скайпу нема), я не суджу, але хіба це можна назвати сімєю? Як на мене краще жити в гірших умовах, менше зїсти, але разом, а якщо хтось не хоче йти на такі жертви то сенсу такого життя просто немає рано чи пізно це все закінчиться.

9. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

А може варто з ним відверто про все поговорити і бажано не по телефону , а очі в очі - знайти слушний момент і поговорити ?

10. Vivaldi

Vivaldi New Member

я вже так робила багато разів за 2 роки. раз чую : не вси мене, не починай, що ти хочеш вічно?
    на другий: добре, я буду чемний, буду старатись...
    на наступний: висуває притензії у відповідь... і каже, що ми розлучимось.
    не знаю що ним керує, які біси...
    церква вчить мене смирення. напевне, такий міх хрест.

11. Vittoriya

У церкви трохи інше поняття сім'ї..

це не сім'я, на жаль...

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а ви експерт?:girl_crazy: Не розписуйтесь за інших, бо не знаєте всіх делатей, і чуєте лишень одну сторону.

Я особисто вважаю, що це сім’я, тільки ще в свому зародку. Я перечитала всю тему і всі поради, і я тут бачу те, що чоловік є дуже нещасний. Він кричить о поміч, тільки сказати нормальним повним реченням у нього про це не виходить. Я якраз його дуже розумію. Спочатку виглядало на те, що він щось приховує, бо ж чому йому ховатись від коханої дружини. А потім подумавши трохи і перечитавши, що вони сваряться то зрозуміла, що він вас, Вівальді, справді дуже любить, бо якби не любив то таких речей як розвід не згадував би. І онті часті сварки, то також показує, що він вас дуже потребує але сказати про свої почуття не вміє. Саме через сварки він вміє спілкуватись.

Якщо ви готові дати собі часу і попрацювати в першу чергу над собою, а потім вже над відносинами тоді у вас є шанс все налагодити.

Я б вам радила говорити до нього саме такими словами, без вимоги. Залежить який ваш чоловік, або навчений говорити або ні, вам буде легше з ним спілкуватись або важче. Але ви в свою чергу повинні вчитись уступати певні позиції. Наприклад, він вам каже, я не хочу щоб ти приїжджала. Ви, - чому? Він, - бо не хочу, і крапка! Ваша реакція повинна бути така, - "добре. Я розумію, що ти зараз не хочеш говорити про це, і воно тебе зачіпає. Добре. Зараз не будемо про це говорити і поговоримо коли ти відійдеш. Давай поговоримо про щось інше." Переключаєте розмову на щось кардинально-протилежне і не повертаєтесь до того принаймі кілька днів. Так ніби ви забули, що про таке говорили. А в між часі, розібратись в собі і думати як моє рішення допоможе нам обом, а не заспокоїть мою сьогоднішню примху. Якщо ви їдете туди, то чи їдете назавжди (інакше не бачу сенсу возитись тенди-сєнди, бо ви й справді його відволікаєте від роботи) або сидите вдома і чемно чекаєте на його приїзд. А те, що у нього депресія коли він приїжджає додому, то це зрозуміло, і він не перший хто таке переживає.

13. Vivaldi

Vivaldi New Member

все сталось так як я казала. на 4 день подзвонив сам. ніяких вибачень. де ти? що ти?..
    люблю, скучив.. приїжджай! хм!!!
    і я маю їхати? слухати його бідного, пожаліти?...

14. Vittoriya

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

їхати, звичайно. На відстані завжди такі якісь конфлікти незрозумілі, дивні, але то все через розлуку. Рятуйте свою сім'ю, якщо вона вам дорога

15. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

У Львові представили літературно-соціальний проект «Мама по скайпу»

16. Vittoriya

Вислали менві відео програми Жінка-банкомат
    https://www.youtube.com/watch?v=Oh6ON-qXA8I

Дивлюся і реву, не знаю від чого, може від чого, що до болю то все знайомо, чи від того, що стільки сімей зламаних, ті очі і дітей, і мам розривають душу....

17. oksumoron

oksumoron Active Member

сумне відео, ще якось так жалісливо тих діток показують!
    в мене також тітка в Італії, але ситуація не така вже плачевна, як то у відео!
    вона без чоловіка, діти вже обоє зі своїми сім"ями, недавно вже стала бабцею! звичайно що сумує за Україною, але направду за ті д-ка років життя в Італії і хати підремонтувала, і гроші дітям шле, і якісь продукти!
    доглядає за старим тут, треба цілий день з ним сидіти, і він її як дитина лише кличе!
    і діти її вже привчились, що треба дзвонити до мами і просити по пунктах, що їм вислати! то кожного тижня їде посилка! але вона на свою вчительську зарплату ні ремонт не могла зробити, навіть дах полатати не було за що! а в той час і діти ще вчились у вузах! грошей просто не було!

18. bobryha

bobryha Well-Known Member

Дуже правдиве відео!скільки я знаю своїх однолітків, в яких мами на заробітках. Нажаль так і є. Вони вже не сприймають маму як маму, а як банкомат, для фінансової допомоги.((((

19. Vittoriya

ну у кожного своя історія, моя мама їхала ще тоді, коли то так не було масово і там ще нікого не було з наших, то насправді було страшно і важко, а я для мами залишилася тою 11річною дитиною, якою була, коли вона їхала. мама каже, що як я їй снюся, то тільки така, то насправді жахливо :sad:, але в нас отакого

не було ніколи. На початку то взагалі такого і не могло бути, бо зараз ті посилки возять, а тоді в 1997 році такого ще ніхто не знав. І скайпа не було, мобільних, дзвінок раз в місяць, на який чекали і збиралися всі разом , аби не прогавити.. Потім мама часом висилала щось, але лиш з власної ініціативи, а ми навпаки з сестрою казали завжди, що нам нічого не треба. І то насправді так, я не розумію тих дітей, котрі отак їздять на своїй мамі, знаючи як їй важко працюється. Щодо нашого добробуту, то таки так, власне завдяки мамі , а не татові ми щось маємо. Тато такоє впринципі приймав участь,але вже пізніше, коли почав їздити в цирк. Навіть те, що я пішла в десятирічку у Львові, то лише мамина заслуга, а в неї то була як ідея фікс, щоби я таки музикою займалася, хоч перед тим я фактично 2 роки вже в руки скрипки не брала. Але нічого, мамина віра і сильний характер дали своє, про що я зовсім не шкодую. Єдине, що у нас зіпсувалося-це відносини, навіть не стільки відносини, бо ми спілкуємося і все добре, але втратився контакт якийсь, відчуття мами як найближчої тобі людини, знаю, що багато хто таке має і від того мені боляче, бо в мене вже такого не буде. Стоїть якийсь бар'єр і все. І я сама знаю, що це з мого боку...

20. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Боляче і за мам, і за діток