Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Щиро кажучи, якщо вивчити мову, то можна спробувати шукати кращу роботу. Інша справа, чи вдасться легалізуватися, якщо поїхав туристом і залишився. Проте багато з тих людей і не прагнуть ніякого зросту. Прибирають хати по 15 років і навіть не уявляють, що мало би бути інакше. Хоча в прибиранні ніц такого й нема, робота як робота, але якось шкода, що людина не прагне нічого, а так ніби існує просто.
    Тут студенти всі мають досвід звичайної фізичної праці. Прибирання, митття посуду, ресторани... За неповносправними теж доглядають, але там відбір пильний, та й волонтерами йдуть зазвичай. Тобто досвід такий у житті потрібен і багато з тутешніх людей його здобувають тоді, коли вчаться в старших класах або в універі. Для світогляду корисно.

2. Notteroyka

Notteroyka New Member

Привіт. Мій чоловік поїхав вчора на роботу у Норвегію на 6 місяців. Мені сумно. Скоро я теж туди поїду. Залишаємо дітей на бабусь. Так і живемо 6 місяців там, а шість тут вже 7 років. Може хтось порадить як залишитись там на проживання, бо для українців
    відкривають тільки піврічні візи на сезонні роботи.

3. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Їздили вчора тато з братом на село. Та й розказують, що моя двоюрідна сестра в січні поїде у Варшаву на заробітки прибиральницею в польську родину (до того їздила туди збирати полуницю), чоловік її вже давно в Москві на будові працює, а брат у Києві. Троє дітей 13, 10 і 7 років "нормально живуть з дідом і бабою, а то би повиздихали".
    Звичайно, до дідька таку державу, яка змушує людей їздити по світах заробляти, аби не виздихати, але ж троє дітей - як їм без тата-мами? Я більше ніж на день не можу з Яною розстатися, а тут діти батьків місяцями не бачать... :girl_sad:
    Сумно то все.

4. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Думаю, не в державі справа...

Мій швагро був на заробітках в Норвегії і казав, що більшість заробітчан, котрі працюють там є громадяни Польщі.
    Чому поляки їздять на заробітки туди? Напевне, точно що не від бідності...

5. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Напевно.
    Можливо, хочуть просто бути, так сказать, ще заможнішими.
    А я мала на увазі конкретно Україну.

?

6. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

точно знаю від родичів, що у Польщі безробіття, особливо у маленьких містах. Тож користуються перевагами шенгену і їздять на заробітки у заможніші країни.

7. Vivaldi

Vivaldi New Member

Чоловік "на заробітках", а я...

Мій чоловік працював закордоном ще до нашого знайомства, під час... і тепер, коли ми одружені.
    я змучилась його чекати. звикати. кожен раз відпускати...
    у нього там все, а в мене - тут.
    вже тошнить від прогнозів "доброзичливців" - ви так довго не протягнете...
    і що робити? планую захистити дисертацію і все кинути. їхати до нього і народжувати дітей.

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Чоловік "на заробітках", а я...

однозначно комусь треба буде все кинути. Я добре то розумію, бо з початку зустрічаня зі своїм чоловіком ( а то вже було майже 10 років тому) він постійно їздив на гастролі. Ніби й не багато-на місяць, бувало , що на місяць потім на кілька днів приїде і знову на місяць. Перед нашим одруженням він два роки майже працював в Голандії, теж були такі лиш наїзди додому на короткий термін я часом їздила до нього. Тоді вже я розуміла, що для мене то дуже складно. Одружилися і я мала надію, що от тепер ми сім'я і будемо разом. Але реалії життя показали меніі інше, тобто фактично то саме , що було :). Я пішла на роботу вдома, у Львові, а чоловік пішов працювати у приватний оркестр, який заробляє власне на гастролях, які тривають фактично цілу зиму і ще цішу весну але вже коротшими поїздками. І за ці два роки я думала , що завию, особливо було важко зимою.. За перший рік подружнього життя я чомусь різко поправилася, як ніколи раніше. Наступний рік мене врятував спорт, у всіх значеннях, бо і було де себе подіти та й якось коли є в голові якась мета, то вже не так болять ті реалії. І я вирішила, що мушу щось змінити, бо наступного разу просто не хочу знову то пережити. І так вийшло, що ми обоє кинули те, що мали і фактично усе з нуля починаємо в чужій країні. Але ми разом, день в день і ми нарешті тільки зараз стали нормальною сім'єю, в мому підписі ті два роки можна викреслити, чесно, я так відчуваю (в сенсі сім'ї як такої)

9. Rona

Rona Мама-йожик

добре плануєте, так і робіть, моя рідненька людина теж не витримала і поїхала за чоловіком за кордон, вже маючи мацьопу, було дуже важко спершу, але налагодилось, повертатись назад не хочуть обидвоє :)

10. Vivaldi

Vivaldi New Member

в нього завтра День народження. я хотіла приїхати, а він каже - не їдь.
    от і кидай тут все... женись рятувати не знати що...:sad:

11. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

А я б на вашому місці поїхала. На День народження такий сюрприз зробите :girl_wink:

12. Vivaldi

Vivaldi New Member

з цією метою я робила візу...
    але в нас так складаються обставини, що я не знаю куди їхати (його адреси)... де його чекати і як знайти?
    приїхати і сказати : я тут? боюсь. боюсь дізнатись про щось...через що він не хоче, щоб я їхала.

13. Vittoriya

вам слід серйозно розібратися у ваших стосунках. то не сім'я, котра живе окремо, ще й в невідомості, де і як живе половинка... Не хочеться нічого писати, не знаючи вашої ситуацї, надіюся, що таки все у вас добре.

14. marika28

marika28 Well-Known Member

Вівальді а в якій країні він на заробітках.

15. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Як це так? Ви одружені і навіть не знаєте де живе ваш чоловік? По меншій мірі дивно. Теж надіюсь що все у вас буде добре, але тепер ще більше рекомендую вам поїхати. Можливо чоловік нічого від вас і не приховує, а ви самі себе накручуєте. Поїдете, все побачите, поспілкуєтесь з друзями.

16. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а може він просто не хоче щоб ви самі їхали, без супроводу, переживає як доберетесь, тому й не в захваті від планованої вами поїздки? Або інший варіант - живе він не в найкращих умовах, тому соромиться, або просто навіть не матиме де вас прийняти... варіантів багато, але Vittoriya має рацію - треба поговирити, інакше ви себе накручуватимете і нервуватиметесь, а то ні вам, ні йому не потрібно

17. marika28

marika28 Well-Known Member

я також про це подумала. За кордоном щоб зняти житло самому дуже дорого коштує.

18. Galin Max

Galin Max Member

я не прихильник "лжі во спасєніе". Де б він не жив та що б там не було, я би хотіла знати правду, а не мучитися сумнівами та здогадками

19. Vittoriya

та у подружжі взагалі не мало би бути таких таємниць. Я не можу уявити, щоби я не знала, в яких умова живе мій чоловік. Ділитися таким не має бути соромно, чи ще якось. Люди пов'язали свої долі і стали одним цілим. Поговороіть зі своїм чоловіком. Це може бути звичайна недоговоренність і від того така нерозбериха.

20. Vivaldi

Vivaldi New Member

він в Чехії.

---------- Додано в 22:23 ---------- Попередній допис був написаний в 22:17 ----------

я вже раз там була (в тих умовах і корона мені не впала), але поїхала з "грохотом" швидше терміну. із звинуваченнями, що через мене він не ходив на роботу (хоча і зі мною ходив на екскурсію аж один раз)...

я думаю, що в нього "зробітчанський стиль життя" і мені треба змиритись.
    колись він обіцяв, що як тільки ми одружимось - він буде шукати роботу тут... але не так стається. він тих пару тижнів свят не може пережити, бо тут все не так...

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ----------

через такі слова, ми посварились... в таких випадках мій чоловік виключає телефон на 2-3 дні (завжди! збила м би!!!) такщо мої благородні наміри зробити сюрприз не можуть бути втіленими в жодному випадку, бо нема до кого дзвонити...