Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Не просто, але можливо. Треба дуже важко працювати, і можна заробити. Проте всі мені жаліються, що наші люди не хочуть працювати а хочуть все дешевим коштом. Їм, он б подали на тарільчику, то вони може б і з’їли. А так, як позичать гроші, приїдуть, подивляться на реалії в закордонії, порахують, що вдома треба не тільки працювати а й вдома викластись на всі сто... той обирають заробітки. Там хоч важко, але прийшовши додому закинув ноги на подушку і спиш, і ніхто не шарпає - мама, дай їсти. ТАК людина скучає за дітьми, але переконує себе, що так краще і все. А в тім часі діти в Україні гроші протринькують, а мама і надалі гарує і себе переконує, що так краще.

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Навіть якщо й так, то там не платиш податків, не платиш за житло і комунальні, не платиш за харчування. Різниця виходить чималенька. А якщо потрібна значна сума у визначений строк, то це дуже важливо.
    Утрировано трохи. Не мусиш думати, як ті кошти раціонально витратити - передала і все. І після повернення знову думати про бюджет реально важко.А щодо дітей, які шарпають.. ну то залежить від відносин у сім"ї, певно є і такі "мами".

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це ви про live-in говорите? Але ж не всі живуть у когось в хаті. Є багато таких, що мусять платити і своє помешкання, і комунальні, і харчування.
    Та на заробітках вони ніхто! Велика меція - прибирати за гроші чи обходити старих інвалідів.
    Просто ті всі заробітчани чомусь думають, що то "легкі гроші". І що тут роботу знайти - раз плюнути.
    А про села тут писали... Я не знаю, може, то ми різні села знаємо. Я знаю такі села, де поїхали зовсім не ті, хто бідували й не мали чим дітей годувати (гиги, з їхніми городами й голодні діти, ну-ну). Ті, хто бідували, не в стані їхати, вони й далі живуть по селах і бідують. А півсела на заробітках і ніхто тих потребуючих навіть не згадає.
    Он мені тут родичка каже, що "приїхала би мені допомогти з дітьми", а "може, би й що заробила ще паралельно". З великої нужди? Ні. Чоловік її безвилазно в Росії, але ж людям завжди мало. Скільки не мають, то все мало. Та й там півміста на заробітках, то і їй хочеться.
    Яке "кимось"? Які "свої гроші"?
    Я дивлюся на то все й мене нудить від того, бо люди живуть грішми, тільки грішми. Так і хочеться нагадати, що "вмреш і то все тут лишиться". І тут їх стараються оминати, бо вони так поводяться, ніби всі їм щось винні. І не просто винні, а зобов'язані. Що цигани коло пам'ятника Шевченкові у день весіль.
    Удома вони прибирають і перуть задурно? Не розумію такого аргументу. Мені особисто приємно обходити свою сім'ю, дбати про них. А обходити чужих і своїх при тому навіть не бачити, зате мати гроші? І то не з крайньої потреби таке робити? Ніколи не зрозумію. Як і того, як бути нянею дітям на заробітках, а своїх лишити на виховання чужих людей.
    Та і те, як вони "на заробітках" живуть і поводяться, теж свідчить не на їх користь. Не всі, я не кажу, але того дуже багато.
    І яке можна бути "кимось" без знання мови? А є такі заробітчани, котрі тут живуть і працюють (в Пн. Америці) й за всі роки не вивчили мови, може, 10 слів від сили. Та не лише в Америці таке. Коли мій тато в Чехії був, то теж мови трохи навчився за який місяць-півтора, то ті, хто були там вже кілька років, дуже дивувалися з того. А що він мав їм сказати? Аби корисно використовували вільний час, а не тринькали на секс і пляшку? Якби то вони послухали. До речі, там багато українців було, то з потреби крайньої був хіба мій тато і ще кілька осіб. Решта - без крайньої потреби.
    Певно, не буду більше в цю тему писати, бо так мене дратує ідеалізування заробітчанства, що страшне.
    Лише скажу, що Богові дякувати, що є позитивні історії. Значить, Люди ще не перевелися.

4. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ото власне...Моя мама колись(в кризові 90-ті) змушена була їхати в Італію і відробляти гроші витрачені на татову операцію. За три роки повернулась не весела і життєрадісна жінка, а виснажена морально і нервово підірвана. Ким вона там була(підтирачкою задниць бабок) і ким вона є тут (викладач вокалу)? Це дві величезних різниці. Але це була безвихідь, і слава Богу, що вона вичухалась з того і тепер має можливість поїхати в ту ж Італію просто на тиждень відпочити.

І я не можу того читати, бо як згадаю мамині очі через шкло автобуса, то зразу реву.

5. Маруся-мама

Не думаю, що це вже так надто перебільшено. Я сама працююча мама мріюча про декретну відпустку в 3 роки, щоб просто бути в хаті і не ходити на роботу. Працюю зранесенька до пізна, а вдома щей мене шестеро людей "шарпає". І я так кажу, не тому, що я їх не люблю. Говорю, бо бачу наших заробітчан тут дуже багато. Одна жіночка нарікала на свою невістку, бо та не пустила сина в Америку. Сміхота. Та погана невістка вирішила їсти бараболю без масла, але чоловіка не пустила.

Так. Важко тут працювати. Але я без своїх не можу і тижня сама бути, хоч вони мене постійно шарпають і я замахана. Була тиждень сама, хоч це був суперовий тиждень який я провела в Україні, всеж мені дітей і чоловіка постійно бракувало. А як почула голос чоловіка в трубці, то ридала як мала дитина.

Не можу я залишити дітей на бабцю і поїхати на заробітки, лишень для того аби їм було добре. Ті заробітки, то не солодощі. А як хтось вимірює своє щастя машинами і квартирами, ну тоді вибачайте.

6. roziava

roziava New Member

Цікаво як то ви отак визначаєте ці крайні потреби...
    Ніхто тут не ідеалізує заробітчанства і Дай Бог, щоб ніхто з нас його не знав і завжди був коло своїх дітей! Але мені шкода тих хто був змушений поїхати не від солодкого життя.
    Ви сильна Лілю жінка! Інваліди бувають різні...проблеми теж в них різні...декому за своїми рідними важко доглядати, бо виснажуєшся і фізично і морально, а на чужині...велика міция...там ж гроші тобі за платять... сумніваюсь,що для всіх вони легкі.

---------- Додано в 18:38 ---------- Попередній допис був написаний в 18:30 ----------

От і я до того веду, що не солодощі!!!! І я б мабуть не поїхала і чоловіка від себе не відпустила,бо їхати на заробітки задля нової машини чи 3- х поверхового особняка мабуть неправильно, але задля нормального існування своїх дітей, можливо... Бо все ж є певні "але"...і треба з розумінням ставитися до людей і до їх рішень..., а не осуджувати... не думаю шо тим діткам легко без мами і мами кайфують на заробітках без своїх рідних.
    Все більше теж сюди не писатиму, бо тільки дратуюсь, які всі навколо мудрі говорити...часи змінюються і в житті буває всяке..і треба бути готовим до того,що "Все так не буде" як добре, так і зле...

7. Liliyah Romanova

Я? Вони самі про них говорили. Хату побудувати. Ще одне помешкання купити. Машину (кращу), бо та, що є не подобається.
    І мені таких шкода. Однак їх не маси, а десятки.
    Власне, що то нелегкі гроші. І знайти роботу нелегко. І, якщо живеш у хаті в когось, то це як рабство фактично. Тут одна так кілька років працювала, то боялася тих господарів, що страшне. Мала один вихідний у суботу, то раз попросила взяти вихідний в інший день, а їй не дозволили. Це при тому, що чоловік, якого вона обходила, вже помер.
    Є організації, котрі займаються неповносправними, там можна працювати офіційно (правда, будь-кого туди не беруть), але то геть інше в порівнянні з тим, як то є, коли тебе ще родичі пильнують, що і як ти робиш.
    Отому я й не розумію, коли тут пишуть, що поїхати на заробітки - це стати кимось.
    Люди мають якісь дуже дивні уявлення про те, як тут і що. А нова мода? Поїхати й знайти собі чоловіка, бо закордонні на руках носять... :scare:

Мій чоловік, як ми приїхали, теж мені казав іти щось робити: канапки складати, посуд мити... А я от ґонорова чи що. Почитала оголошення й вперлася, що не піду. Вдома перекладами займалася, мови вчила, а тут буду прибирати й мити посуд? Посиділа з малим рік у хаті, вивчила мову, а тоді почала шукати роботу геть іншого плану. Але в нас ніколи не були заробітки метою. Ми просто живемо, бо ми тут з дітьми.

8. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну, значить того світу їй "за стіною" бракує.
    І - знаву ж таки я говорю лише про себе - є колосальна різниця між грішми, які тобі дали і грішми, які ти заробила. Направду.

Ну то от я б серйозно задумалася, чому жінці такі речі миліші за комфортне життя "за стіною".

9. Liliyah Romanova

Тобто причина виїзду за кордон - брак єдності з чоловіком?
    Ну, то тут і заробітки не поможуть. Хіба ще більше комплексів така кобіта набереться.
    Я би радила не заробітки, а навчання в університеті.

10. Colombina1982

На заробітках не те що кимось не стаєш - тільки принижуєшся. Морально і фізично виснажуєшся, псуєш собі нерви, старієш - не за роки, за місяці. Хто не вірить - спробуйте перевірити.
    І не дай Боже комусь постати перед тими крайніми потребами, і не знайти виходу тут. Занадто великий ризик втратити все - від здоров"я до найголовнішого - сім"ї. І як не крути, хоч наша сім"я не розпалася, ті кляті гроші вкрали роки нашого життя. Не знаю, яка б то мусила бути чорна біда, щоб я через них не бачила, як росте моя дитина. То є дуже страшно.

11. Маруся-мама

Я не думаю, що саме в тій родині є проблеми єдності з чоловіком. Це був радше крок з іншої сторони, але погоджуюсь, що йти вчитись кращий вихід ніж закордон на заробітки.

Для мене нема різниці, чи мені гроші дав чоловік чи я їх сама заробила. Сидіти вдома і пильнувати господарку також важка праця. А в селі лишень зимою нема чого вчепитись, бо як приходить весна - то нема часу дихнути. Як не копання/орання городів, то ще якісь інші роботи. Тай хто має господарку на пані не сидить. Постійно щось діється.

12. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Я думаю, тут справа не в єдності. а в особистому сприйнятті таких речей. Хтось краще вміє приймати, хтось гірше. Люди є різні.

Я теж. ) Але кобіта може мати іншу думку з того приводу.

13. Liliyah Romanova

Як на мене, то тут радше брак інформації про альтернативи.

14. Маруся-мама

А ви її питались про її думку?

Ну це суто ваше сприйняття і розуміння. У неї якраз зовсім не викривлене сприйняття того, що жінка мус працювати. Я вже вище писала, в селі дуже бомки не позбиваєш. Як сніг розтанув - робота з раннього ранку, до пізньої ніченьки.

15. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

А ви?
    В дописі мотивації жінки я не побачила, тож почала над тим думати і робити припущення.

16. Маруся-мама

Ні, я особисто ні, проте мій чоловік питався в її чоловіка. Пізніше він пояснив мені ситуацію. Я ситуацію зрозуміла але не сприйняла. Мотивація там зовсім не в грошах і не в тому, що хоче втекти аби втекти. Щоб там не було але того, що вона поїхала на заробітки я не сприймаю і не сприйняла. На всі переконання і доведення свого чоловіка так і сказала - не сприймаю, і не розумію. Він сам чудово знає, що це таке заробітки. Його заробітчанські часи були до нашого шлюбу, а від коли ми разом я зразу сказала - бараболя без масла, але разом.

17. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну власне поки не видно мотивації самої людини - додумуєш усяке.
    Раз кажете. що ні. я вам вірю, більше вибудовувати припущень не буду )

18. AilataN

AilataN жива

хм. та не на заробітках, а просто- якщо принижуєшся, то псуєш собі нерви і старієш))
    не розуміла жінок , які приїжджали на заробітки і на зборищах розказували, якими бідними і знедоленими, приниженими себе почували, це смішно.
    наслухалася- я , була такою то і то мала і те мала, а тут , вони мені, і не там стала і там сіла, і не так зробила. Самодурство.
    Їдеш, знаєш чого, нормально працюєш.
    В моїй сім"ї багато хто на заробітках. дядько- їздить змінами в Тюмень. Хресний багато років в Росії. а тепер в Іспанії ( чудовий майстер по дереву), забрав уже всю фамілію до себе, будинок купили, гарно живуть. Жінка його ходить дітей глядить, але , чомусь , не принижена. Тітка, вже з 15 років в Італії, принижена, знедолена? ну так, на шейпінг в обід бігати їй дуже тяжко, бо трохи змучується.
    а якщо ставити питання таким чином- я , бідна, старим /малим дупи підтираю, то , вибачте, таким самим чином ті жінки і тут питання ставлять- я за такі гроші не піду працювати, я туда- то не піду, я ,з одною-двома- трьома вищими освітами ?? і щоб себе принижувати? Ніяка робота не є приниженням , якщо вона тобі потрібна ( в межах чинного законодавства)).
    Подружилась на заробітках з дівчинкою, з Литви, казала, що в них проблема довгого не повернення батьків із заробітків вирішилась з можливістю їздити на три місяці. як зараз не знаю, але тоді то дійсно було так і дуже добре, бо їхали. щось там підзаробляли, вертались, якщо ( комусь чогось) було мало- їхали знову. Спростили б ту систему трохи, може й не так би то все страшно виглядало.
    Згідна з Patty, проблеми з від"їздом мами /тата на заробітки виникають в незрілих сім"ях. які б (не будь заробітків) знищились би якимось іншим чином.
    У нас на вулиці купа таких сімей, діти в яких не приглянуті ні з якого боку. І їхні батьки не на заробітках.

19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Напишу для Роххява, немаю часу шукати цитувати,
    якби я вам завтра знайшла таку роботу тут, в Україні за хороші гроші - підете справді? Думаю ні, і знайдете мільйон оправдань.

Щодо дітей, то ви постійно говорите, що заради дітей поїхали б,
    хрозумійте, що заради дітей - треба жити з ними тут і зараз, а крайні потреби коли виникають - нема часу їхати на заробітки і прискладувати гроші, нажаль. І нехай вас таке оминає.

І все рівно я не вірю в щасливі сімї людей, в яких хтось на заробітках, задурення і себе, і навколишніх, коли то невеликий термін-то ще щось можна виправити, а так - купа знедолених, купа проблем психологічного характеру.

20. Colombina1982

Звичайно, працюєш. І не обов"язково "плакатися на зборищах" - "результат налицо". І якби то тільки докори "не там стала-сіла" тому причиною. І кожне яблучко порахують, і опалення на зиму прикрутять на мінімум в тебе.. Всяко буває..

І знову узагальнення.. Жінка з такою "позицією" і не подумає нікуди поїхати, а як і поїде, то за місяць повернеться і ридатиме, як там тяжко.

Коли дуже потрібна, то йдуть навіть на найгірші роботи. І добре, якщо після них є сили та бажання займатися шейпінгом.)))

Казати, що заробітки - це нормально, завжди позитивно, і що так можна щасливо жити, не можу. Принаймні, не тоді, коли вся сім"я тут, а ти там. У нас так не виходило, тому і закінчили з тими заробітками.. І секрет того, що ми витримали, певне не в розмитому понятті "зрілості", а у великому терпінні, любові і Божій допомозі. Досі вважаю це дивом, бо стільки тих криз і того болю було..
    Робити якісь узагальнення по серйозності причин від"їзду і по роботах на заробітках, не хочу, бо в кожного своє.. У нас один досвід, в когось - інший.. Рада за тих, в кого позитивний. Співчуваю тим, у кого - ні. Тим, хто думає про заробітки, просто раджу подумати 1000 разів. Занадто великі ризики.