Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тоді це тим більше сигнал для мами має бути, що "засиділася".

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Та це вже давно зрозуміло, що засиділася. І момент, коли треба було повертатися, вже упущений. Зараз вона їм просто не потрібна. І навряд чи її повернення щось змінить в їх головах і серцях. А от як легалізується.. може, й знову по-інакшому заговорять.
    До речі, з точки зору вчителя, ці дітки практично безпроблемні - виховані, не розбещені, вчаться добре і т.д. :)

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То гарно. :)
    У тих вчителів, яких я знаю, досвід із дітьми заробітчан дуже схожий до досвіду, який є з розбещеними дітьми багатих батьків. Складні й некеровані.

4. Colombina1982

Це просто приклад того, що не завжди всю ситуацію видно наскрізь, і не завжди висновки можна робити з того, що лежить на поверхні, не знаючи добре людей. Деколи чорне здається білим, а біле-чорним. Думаю, що у нашому випадку хтось "зі сторони" теж знайшов би 150 звинувачень на адресу кожного з нас. Або 150 виправдань.
    Тому не схильна якось узагальнювати, і давати свою оцінку всім заробітчанам загалом. Це завжди велике випробування для сім"ї. Деколи воно руйнує сім"ї, деколи - навпаки. Точно знаю, що ми не одні такі :)

5. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Проблема заключається в тому,що мама коли їде, повинна добре розуміти на кого лишає дитину,і чи зможе та особа(бабуся,дідусь) нормально проконтролювати її вихованця. Якщо мама,їдучи на заробітки лишає дитину на пияка-тата,і при тому думає про краще життя для дитини,то це нонсенс!Нас мама залишила з батьком і бабусею,які нас посиленно контролювали.якщо сказали прийти в годині 10,то не хвилиною пізніше.Це було правильно.Я знала межі.І батько при тому поважав та любив за слухняність.В нас, якщо можна так сказати, була взаєморозуміння.Я слухаю батька,він при тому завжди поможе в моїх проханнях.Тому коли мама їде закордон,і говорить,що так буде краще,тим самим втікаючи від свого пияка,і залишаючи дитину на повну деградацію,з "хорошим" прикладом поруч, вона просто втікає від своїх проблем,маскуючись благими намірами.

6. roziava

roziava New Member

Закидайте в мене помідорами, але ви вважаєте, що краще коли та дитина не має шо їсти?! Знаєте, бувають дуже різні ситуації, буває шо бідна жінка з села не має іншого виходу і жебрати по сусідах вже не в силах...можна і їй влаштуватися на три роботи десь прибирати і бути поруч з своєю кровинкою, а не кидатися в крайнощі і їхати світ за очі...можна..можна... Кожен батько чи мати хоче дати своїй дитині найкраще, просто кожен порізному розставляє пріоритети,хтось вважає, що матеріальне благополуччя краще ніж виховання і підтримка, а хтось навпаки буде посилати дитину в рваних кросівочках до школи, але хоче бути поруч з своєю дитиною. Що стосується розпещенності, я вважаю, що діти заробітчан, можуть одинаково як і діти чиї батьки не на чужині, бути порядними, слухняними і вдячними... є ж і такі випадки, що діти, які не отримують достатніх матеріальних благ від своїх батьків, сходять з доброго шляху і творять"чудеса"...Кожен випадок індивідуальний, кожна сім"я, має свої особливості, свої плюси і мінуси, свої правди і не правди... Але казати,що залишати дитину і самій втікати від проблем - це нонсенс...ну ваша думка... Я просто не беру на себе відповідальності говорити такого роду речі, тому,що сама молода і сама розумію, що колись матиму дітей і відверто кажучи дуже затрудняюсь відповісти,як би я вчинила в такій ситуації, розуміючи, що все дуже індивідуально у кожного.

7. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Погоджуюсь.Але більшість ситуацій не такі вже плачевні.Заробити лишні 1000 грн в нас час не так вже й тяжко(навіть прибиральниці получають більше)...це я до слова про жебрання по людях.І виїхати за кордон треба мати хоча би 1000 дол. щоб не кучувати по вокзалах, і щоб за тиждень не депортували.
    А їдуть люди,бо всі їдуть...чому ж мені не спробувати.Це я з власного досвіду.(ІМХО)

8. roziava

roziava New Member

Особливо по селах...Зайві 1000 грн. без жодних проблем... Кожен залишиться при своїй думці, і Дай Бог,щоб ні Ви,ні я не знали про оті як ви кажете плачевні ситуації....

9. Colombina1982

Залишити дитину на алкоголіка - страшно. І взагалі жити з таким батьком і важко (і навіть часом небезпечно) навіть повною сім"єю, не виїжджаючи на заробітки. І у таких випадках бажано, щоб коли мама їде, був ще хтось, хто дивився би за дітьми (дідусі, бабусі, тітки, дядьки).

Може то і правда якась безвідповідальна, втомлена життям цьотка, яку вже всі дістали, і "бажання кращої долі" - тільки прикриття її мотивів (може, й влаштування власного життя, як часто буває).

А може вона і не від дитини втікає, і того пияка, а для того, щоб допомогти сім"ї. Якби був геть ледащо, могла б його просто кинути. А як ні, то певне, він таки чогось варта людина. Одна жінка так зважилася поїхати за кордон, за деякий час перетягнула за собою чоловіка (тихий пиячок) з дітьми. Так він там на роботу влаштувався і не п"є більше.. Як то сі стало - для мене загадка, але видно щось в тій голові таки спрацювало в потрібному напрямку.. Може, відрив від "собутильників"..

100%. Не маю що додати.

Здебільшого їдуть на позичені. То навіть добра прикмета :) І не на вокзал, а до тих знайомих, хто вже там є, на перших порах перебути, поки влаштуються, або на підміну, якщо знайома їде "у відпустку".. А так, щоб "в невідомість" - то дуже авантюрний крок, треба бути дуже відважною..
    "Бо всі їдуть, чому б не спробувати" - то ніби аргумент для поїздки на курорт, щоб світу побачити (ІМХО). Чого б то кататися без потреби, найматися в служниці-прибиральниці-доглядальниці.. Ніби нічого аж такого чудового-небаченого в заробітках немає. Чи є? Просто з цікавості спитала..

Аж самій дивно, скільки серед моїх знайомих "нестрашних історій" заробітчанства.. Певне, всі виключення навколо мене згуртувалися :) Хоча поганих історій теж вистачає..

10. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Я ото почитала останні дописи і знаєте, про що подумала?
    Тут вже на 70+ сторінках летять капці та інше взуття в матерів, котрі (о жах!) кидають дітей на чоловіка/родину та й їдуть за кордон, аби щось тим дітям (а паралельно й собі, чи ж це злочин?) заробити. При тому при всьому чоловіки масово кидають жінок вагітних і з дітьми, без всяких закордонів і заробітків. просто взяв - і розчинився в блакитній імлі. Але то чомусь в нас сприймається не так гостро. Парадокс, нє? :)

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я не знаю для чого їдуть всі підряд, але коли була в Україні то дуже здивувалась, що молода жінка, мама двох дітей, в якої чоловік дуже добре заробляє і вона за ним, як за стіною (і в прямому значенні також, бо він дуже статечний такий) казала, що поїде до Польщі. Одним словом, мене дуже дивувало коли вона говорила, що вона поїде на заробітки хоч на кілька місяців. Чоловік мені пояснив, що це тому що в селі нема що робити і люди нудьгують. Я лишень сподіваюсь, що вона й справді тільки на кілька місяців поїхала. Я б від такого чоловіка ніде не їхала.:girl_haha:

12. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну бо комусь для щастя в житті недостатньо бути за кимось, хочеться ще бути кимось.

13. Leila

Leila Well-Known Member

Кимось на заробітках? чи просто щоб бути кимось треба мати гроші?

14. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Я вже писала в іншій темі про своє відношення до грошей в сім"ї. Якщо коротко - ніколи б не змогла не мати власних грошей. Можливо, для тієї жінки це також важливо.

15. roziava

roziava New Member

От і мені цікаво)) Спробувати що? пожити за тисячі кілометрів від рідних дітей, походити за старими 90 річними пенсіонерами з всіма їхніми потребами і "прєлєстями"...?! Може в Bulbashka інший досвід..., але сумніваюсь,що більшість наших жінок їде все таки з інтересу...швидше від безвиході, яка в кожного різна і своя особиста.

16. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А ще тому, щоце готове вирішення, вже типу опрацьована відповідь, розвязання.
    Для чого думати, пробувати знайти свій варіант? Легше по накату.
    Не люблю високопарних фраз про відсутність заробітку в Україні, про космічну суму 1000грн для жителів сіл і т.д. - бо є маса прикладів протилежних, хто шукає -той знаходить. ІМХО.

17. roziava

roziava New Member

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ні, тій жінці в грошах не розходиться. Чоловік їй дає стільки скільки їй треба, і коли треба. Він не скнара. В неї чисто заради того, щоб поїхати в світ. І тільки й того.

19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Повірте, і там платять копійки, але чогось туди їдуть, і все тамтешнє хвалять - а своє хаять.
    За догляд за людину похилого віку що, тут що там, платять однаково, проте їдуть знову туди.
    Особисто в мене складається враження, що там ти маєш з реальних проблем тільки роботу, а тут, окрім роботи, залишається сімя, родичі, знайомі, а так ти набито заради всіх своїх "страждаєш", а фактично заради себе і свого спокою.
    Хто іншого варіанту справді не має - їде сімєю, забиоає рідних на протязі року-двох.

20. roziava

roziava New Member

Нє))Насмішили)) Ну для вас може й копійки)) В мене сусідка доглядає в Іспанії за старенькими бабусею і дідусем, вже довго там працює, як наслідок синові машина і дочці квартира... однаково?! Ну якщо знаєте де так платять в нас за догляд я й сама піду))))