Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Hruska, 2 Вересень 2009.

?

ви готові свою дитину покинути на довгі роки заради заробітку грошей?

1. так, тільки так я зможу забезпечити їм гідне майбутнє

1,8%
  2. так, якщо на це буде крайня необхідність

13,2%
  3. ні, буття з дитиною для мене важливіше за гроші

66,8%
  4. ні, боюся, що за кордоном мене обдурять

0,9%
  5. навіть не уявляю, що би зробила

17,4%
  1. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Відповідь: Заробіток ціною роз'єднаних сімей

Так тут пішло: в Італії, в Англії... Та всюди добре, де нас нема, так? Чи може в Італії нема бідних, в Англії? Та й в Іспанію їдуть на заробітки. Otsoa, вибачте за наглість, але то Ви певно так виховали своїх дітей, що не можете бути певні за свою старість. ІМХО

• Подобається Подобається x 4
  2. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

І що, коли дитина виросте, і, може, з чоловіком розлучітся, також не дають? :)

Останнє редагування модератором: 23 Вересень 2009
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тут багато сімей таких, що жінка працює, а чоловік із дітьми вдома. Але сім*ї дуже міцні, діти доглянуті й маминої уваги їм не бракує.
    А діти - то вже не сім*я?
    І якщо сім*я вже поламана - то лагодити не треба, варто їхати геть?
    Ви не припускаєте, що якщо не поїхати, то завжди є шанс щось врятувати?
    Чому все тільки чорне, або біле?

• Подобається Подобається x 2
  4. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

Або через рік-два забере до себе сім'ю, щоб бути разом. нехай заробляти доведеться довше, бо з дітками складніше. Але зате разом! Багато жінок, які пробули по декілька років за кордоном, коли приїжджають до сім'ї, дітей, побувши тиждень-другий вже бігом хочуть їхати назад, мотивуючи, що там хоч зароблю, а що тут буду сидіти. І це не дивлячись на те. що приїжджають сюди переважно 1 раз в рік. то деж справжні сім'ї, почуття? їм вже звичніше спілкуватися по телефону . Та й так простіше. грошей всіх не заробиш. Втамували одну потребу -з'являється інша. І так може тривати до безкінечності. Головне не брехати собі. В більшості випадків причини, по якій виїжджали за кордон на заробітки вже давно не існує.-ІМХО

• Подобається Подобається x 6
  5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

мені розказувала одна жіночка яка якраз приїхала сюди на заробітки з чоловіком і дитиною, що коли поставало питання чи їхати сім*єю чи лише їм у двох а дитину залишати вдома з бабцею, жінка категорично відмовилась від такого варіанту. Вона мені розказувала що мала великий шкандаль з чоловіком через це, а вона йому сказала, що як поїдуть без дитини то дуже скоро будуть скучати і їм буде дуже тяжко, що нехай краще менше заробиш але разом. Ось вони і приїхали разом, і тут собі народили другу дитинку.

• Подобається Подобається x 9
  6. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Я ліпше задушуся, а в дітей не візьму.

Цікаво, а всі родини у Львові вже мають свою хату?

Останнє редагування модератором: 7 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  7. Олька

Олька Well-Known Member

Я не пам"ятаю в якій темі я описувала свій вибір.......це було десь весною.....але хто читав, бачив мої вагання між заробітком і донечкою і знає мій вибір..... Мені здавалось, що розлука мінімум в пів року - це фігня (зато я зможу заробити для сім"ї, а в першу чергу для дитини), але моє остаточне рішення вже в поїзді (читати як - материнське серце) взяло своє, про шо я ні на секунду не жалію!!!!!!

• Подобається Подобається x 10
  8. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

То конче закордон їхати?
    В нас теж можна заробити, навть на хату

9. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Я не знаю, що можна зробити у Львові і кому. Тільки знаю, що тут в Іспанії мені і на львівську маленьку кватирку не заробити. Так що чи їхати, чи думати кожен день - де я закінчу свої дні.

• Подобається Подобається x 3
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А що? ВСІ родини у Львові на заробітки виїжджали?

11. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Та ж можна купити якусь хатину в селі, і для здоров"я краще.:girl_smile:

• Подобається Подобається x 3
  12. Красотка

Красотка Well-Known Member

Простіше закордоном взяти квартиру 3-х кімнатну в кредит і сплачувати, якщо ти звісно працюєш легально. І за 2 роки ти її будеш мати!

13. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ти, що я знаю? Багато нікуди не виїзджае, але хата дісталася від батьків. Чи хата бабцена. Чи чоловік заробляє ну дуже файні гроші і по європейським міркам. Чи вона має свій файній бізнес.

Хмммм..... І скільки ж зараз 3х кімнатна коштує? Мені здаеться, що пройшли ті часи, що за 2 роки можна на неї заробити, на жаль. Тоді, коли таке було, моя тітка вперлася продати свою хату. А я, горда жінка (бо дурна), билася-билася, і відступилася, подумала, що "я сі ще куплю". Ага.....

14. Красотка

Красотка Well-Known Member

Otsoa в кредит взяти..реально закордоном.

15. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

По-перше, було реально, зараз в Іспанії дають кредит, якщо в тебе, наприклад, є нерухомість, чи працюєш на державу. А в мене знов проблеми з роботою, і не факт, що мені не прийдеться піти мити туалети (перстні не позвалюються, але під таку роботу кредита сто відсотків не дадуть). По-друге, не знаю, чи знайду хоч таку роботу, нема зараз ніц. Ну, і трете - за два-три роки той кредит не сплатиш.

16. Liona

Liona Well-Known Member

Цікаво, а в Європі всі вже мають власне житло? То тільки ми переймаємось, що тре винаймати квартиру, інші розвинені країни тим не заморочуються, а живуть у арендованих квартирах до тих пір, доки не вийде в кредит взяти. А ми культивуємо в собі думку, що нема власного житла - нема життя. Глупо.

• Подобається Подобається x 5
  17. Olma

Olma Well-Known Member

За 2 роки? Хто Вам таке сказав?? І яку то зарплату треба за кордоном мати??
    Я легально працюю, на хорошій роботі, з відсотками 0.99% річних на купівлю житла квартиру можу виплатити реально за років 40..

• Подобається Подобається x 4
  18. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Тут в Іспанії? Всі. Чи платять ще більші гроші на аренду. Причім ціни на житло вже почали падати, а аренда росте. Тепер в Більбао за кватиру 1100 Евро просять, а за кімнату - 350.....

Тому молодь одружуєтся під 30. Чи зусім не одружуєтся, бо ж нема де жити.

19. Liona

Liona Well-Known Member

Дуже дивно. Бо знайомі, які вже багато років живуть в Іспанії та Італії, кажуть інше. Кажуть, що квартири і будинки купляють тільки НАШІ, а ТАМТЕШНІ - частіше знімають житло, їм так вигідніше та дешевше. То може, це просто наш менталітет усьому виною?

20. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Я про Італію ніц не можу сказати, а про Іспанію - неправда. Точно.