Заробітна плата

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Христинка, 18 Вересень 2008.

1. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Заробітня плата

Я знаю, що мій чоловік комплексував би з цього приводу, тому навіть боюсь більше нього колись заробляти. :no:
    Те що маємо відсутність заробітку в якийсь момент вважамо тимчасовим і не загострюємо увагу. Але в принципі для нього це неприпустимо.
    Тобто у разі такої ситуації думаю він поїде заробляти десь в Африку, або навіть не знаю:9 В Сибір може..Не хотілось би з цим стикнутись серйозно. Але у Львові менше ніж деінде цінують знання іноземних мов, досвід керівництва та знання виробництв.. Все таки зв"язки-дах треба мати у відповідних сферах.

• Подобається Подобається x 1
  2. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

А по-моєму, від комплексів тре звільняти, а не потакати їм.
    Це ж що, якщо вам запропонують файну роботу з більшою зп, ви відмовитесь???

П.С. Я теж зовсім не проти, щоб мій чоловік заробляв більше :ninja:

3. bora

bora Well-Known Member

В принципі я забула про кар"єру коли вийшла заміж. Добровільно. Я знаю, що певні посади вимагають відряджень тому навіть не розглядаю їх.
    За існуючу роботу - тримаюсь. Просто так не полишу..лиш би в Африку не довелось летіти..

Комплексів треба позбуватись але це не вийде за тиждень, чи навіть рік. поступово намагаємось змінити його погляд на це..але..

• Подобається Подобається x 7
  4. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

Да нет просто интересно:) у меня похожая ситуация. Жена дизайнер и зарабатывает в разы больше, но финансовые вопросы, банковские, организационные выполняю я, так как она этого делать просто не успевает:) можно сказать мы работаем на одну "фирму":) еще хочу добавить, то что моя жена зарабатывает больше не говорит о том что я зарабатываю мало. Просто обеспечив ей условия работы она после года бездействия превзошла себя прошлогоднюю в несколько раз. Такой график работы позволяет мне заниматься ребенком. Мы с ним прекрасно справляемся в банках, на встречах с клиентами и т.д:)

• Подобається Подобається x 17
  5. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я не заробляла менше чоловіка, але в мене завжди був т.зв. стратегічний запас, яким чоловік користувався в своїх оборудках при потребі. Мені дискомфортно "висіти на шиї" тому в нас просто є купка, на якій лежать гроші і при потребі я беру без запитань (зараз в декреті тому й без свого вкладу в ту купку)
    Стосовно мого ставлення до рівня з/пл... Я би не хотіла заробляти більше чи просто заробляти, коли чоловік без заробітку. Поясню:
    1 - почувати себе самцем - не в моїх інтересах. Хочу бути жінкою! Сама суть бути замужем - ЗА мужем, за плечима...
    2 - в кожного є труднощі, які треба вміти пережити. Зовсім не проти допомогти чоловікові в пошуку себе і в тому числі заробітку, чого хочу і від нього. Зараз я розумію, що якщо добре візьмусь за роботу і самоосвіту, то можу заробляти і більше за чоловіка, але тоді будуть обмежені моєю увагою як чоловік, так і (що важливіше - син). Чи зумію збалансувати цей процес також сильно залежить від чоловіка.
    3 - сорі за обмеженість, але якщо чоловік сидить вдома і не заробляє, то нащо тоді він?:feminist:
    Маю негарний досвід своїх батьків. В 90-их у всіх були труднощі з роботою. От мама і крутилась, як білка в колесі, а в тата труднощі... Так йому стало добре з тими труднощами. В кінцевому результаті батьки разом не живуть і в мене тата 10 років практично не було. Вини мами тут не бачу зовсім, хіба те, що поставилась з розумінням і дозволила розслабитись чоловікові і сама стала "самцем"

От і я про те ж! Тільки зараз я наївно (чи не дуже???) сподіваюсь, що не забула, а відклала :no:

• Подобається Подобається x 10
  6. RubenRybnik

совершенно верно, сидеть дома и не работать это не по мужски, больше этот вопрос затрагивать не будем т.к. это очевидно

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Але якщо така ситуація затягується то є всі шанси покласти "зуби на полку"

• Подобається Подобається x 2
  8. RubenRybnik

вот к чему я вел, есть травмирующая ситуация, надо знать как из нее выйти или принять ее правильно, чтоб семья не была разрушена этими обстоятельствами

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

Є 2 виходи. Сказати чоловікові "сонечко, все нормально" і запрягтись на всі 150-200% самій.
    А можна з тими ж словами заробляти, щоб не зуби на полку, але спільними зусиллями шукати справу для чоловіка. І, за перепрошення, не створювати йому комфортних умов вдома (така я злобна тьотка!). Бо може почати виконувати хатню роботу з гордим виглядом годувальника чи навіть того не робити з трагічним виразом ображеного спеціаліста :bad:

• Подобається Подобається x 9
  10. RubenRybnik

эх :) гордыня, вот с чем нам всем надо бороться, я в библии не силен, но вроде это один из грехов которые душат человечество

11. Leila

Leila Well-Known Member

Не гординя просто чоловіки є різні. Одним так добре ходити на роботу получати що там бухгалтерія нарахувала, і чекати щоб вдома було наготовлено прибрано діти доглянуті, і жінка нормально зарабляла, бо ті гроші що він отримує на один день. А вчитися, думати і шукати ту роботу де можна зарабити щоб утримати сім"ю не може бо вже ж вивчився. В декрет теж ні, бо я мужик. Я заробляла до декрету більше ніж чоловік і він розслабився. зараз ті 140 грн що я отримую. ясно що менше, але він і немагається шось робити щоб більше заробляти. Тому я бачу що мені треба йти на роботу, бо скоро зуби будуть на полиці.

• Подобається Подобається x 9
  12. mamatu

mamatu Well-Known Member

У мене заробіток носить стихійний характер, тож серьозно ні я, а ні чоловік до нього не ставимось (хоча мій ноут ми купили з мого гонорару). Переважно мій заробіток йде на подарунки, приємні речі, або просто зливається із загальним "прибутком".
    Але я не вважаю, що я не працюю, адже я виховую, в першу чергу, наших дітей та створюю умови для роботи чоловіка. Нянька та дом.робітниця коштувала би на місяць близько 500 у.е (якщо не помиляюсь), тож не витрачаючи ці гроші, я їх начебто заробляю. Нехай чоловік не завжди задоволений своїми умовами (не різноманітне меню, за одягом практично не доглядаю ітд), але зараз дитинка ще маленька і все просто не встигаю.

• Подобається Подобається x 8
  13. Leila

Leila Well-Known Member

Тоді я і зараз більше від чоловіка заробляю сама в себе:xaxa:

• Подобається Подобається x 7
  14. RubenRybnik

Прошу прощения заранее у всех. Просто общаясь с единомышленниками начинаешь думать что все живут как ты. Я на форуме получаю эдакую встряску мозга, выясняю как же все-таки обстоят дела в реальности. Спасибо за активное участие и извините если может кого задел своим вопросом

15. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Читаючи всі тутешні дописи і прикинувши ситуацію на себе скажу, що у моїй сім"ї справа була б не в чоловіковому ставленні до того, що я заробляю більше, а в моєму. За увесь наш "сімейний стаж" я двічі приносила додому більше грошей - при розрахунку з роботи і коли отримала декретні, відпускні, преміальні разом. Перший раз коли ліквідовувалось агентство, де працювала і мій розрахунок становив 9800 грн. Майже чотири роки тому це було суттєво, для нас - то взагалі. Моя голова розуміла, що це одноразово, що я без роботи, що невідомо коли її знайду (знайшла, до речі у той самий день), але емоції!!! Коли чоловік сказав, що може погасим трохи кредиту наперед, то я ладна була його з"їсти! Для мене це були МОЇ ГРОШІ. І ніхто не мав права до них!:aggressive: Слава Богу, вистачило здорового глузду всі ці дикі емоції тримати при собі. Але факт залишається фактом - на підсвідомому рівні мої гроші - це мої, а чоловікові - то наші. :8:А ще дай мені помісячно більшу зарплату, то я, напевно, такою стервою стала б!!!:xaxa::xaxa::xaxa:

• Подобається Подобається x 14
  16. Xenka

Xenka Well-Known Member

Моє ставлення до грошей в плані хто більше не є таким жостким, але може це ще тому що в мене немає чоловіка і спільної казни. На даному етапі моя думка така, що дві зарплати завжди краще, жінка повинна працювати і отримувати платню відповідно до своєї компетенції і то вже не важливо більша вона чи ні від того що заробляє чоловік. Ми просто не задумуємся що чоловіки теж такі люди як і ми і можуть відноситися до своїх кровних - моє не дам, тут треба брати до уваги той факт, що в мужчин на підсвідомому рівні закладені задатки мисливця який приносить додому впольоване і годує сім'ю, а ще важливим аргументом є те як чоловік відноситься до своєї платні, або може краще сказати що його платня це оцінка, його вартість, а може і відчуття комфорту. У будь-якому випадку я завжди буду рада коли мій чоловік попросить в мене в борг, наразі так не виходить бо він заробляє більше, але я готова і навіть хочу ділитися своїми кровними. І на останок ніколи не відомо як повернеться життя і кому буде потрібна допомога

• Подобається Подобається x 5
  17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В нас завжди чоловік заробляв більше, навіть маючи однакові зарплати, він приносив досить, будівельник то є будівельник:xaxa:, потім відкрили власну справу, і спочатку було важко звикнути, бо він дирнктор, а я -всі решта:xaxa::ninja:, ну і звичайно без зарплати, вирішили питання просто, - нп себе витрачала скільки хотілось (правда ясобі все жалію, тому то нормально виходило), а решта разом. А зараз ситуація мене трохи гнітить, няні ми платимо, а явної зп як такої нема, тобто ми ж працюємо на себе і це важко вирахувати:ninja:, а я ходжу лише на пів дня

• Подобається Подобається x 6
  18. RubenRybnik

оффтоп : а я наивно предполагал что вы занимаетесь стоматологией:)

19. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

В мене аналогічно! Мої - то є мої, а чоловікові - то наші. Я як декретні гроші отримую, то купляю щось собі і дитині, а чоловікові хіба з його з/п. Як я визвірилася, що він МОЇМИ декретними грошима розрахувався за пологи!!! Потім охолола, ситуація так склалася.

20. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

ну нічого собі!
    ви напевно забули смайлик поставити?:confused:

я заробляю більше від чоловіка, не набагато, але все ж
    я до цього взагалі ніяк не ставлюся, тобто навіть не задумувалася над цим ніколи
    хоча не можу сказати, що на чоловіка це не впливає; після того, як я вийшла з декрету в нас почалася "гонка вооружений":xaxa: