Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 20 Липень 2009.

1. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Відповідь: Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

Ше + окремо тепер треба платити в пенсійний фонд.

2. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Для цього ви маєте подати довідку вроді 1ОПП "Довідка про взяття на облік." та якщо ви плануєте бути на Єдиному податку - то подати заяву на єдиниий податок, копію квитанції про сплату єдиного податку в потрібний вам р-н податкової і подати разом з нею книгу доходів і витрат, прошнуровану і пронумеровану.
    Звертаю увагу що ці дві довідки подавались в різний час.Одна до обіду друга після обіду.Мусите в ДПІ уточнити.
    Заяву на ЄП не спішіть писати,бо як тільки напишите маєте вже платити ЄП,не залежно від того чи ведете ви вже діяльнісь.Заяви,подаються до обіда,видаються після обіда,а ше краще запитайте хто в вас буде інспектор,вона і допоможе.

• Подобається Подобається x 3
  3. Відповідь: Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

нажаль про вартість дозволів не відомо мені нічого.

• Подобається Подобається x 2
  4. Відповідь: Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

Заяву на ЄП не спішіть писати,бо як тільки напишите маєте вже платити ЄП,не залежно від того чи ведете ви вже діяльнісь.Заяви,подаються до обіда,видаються після обіда,а ше краще запитайте хто в вас буде інспектор,вона і допоможе.
    на скільки я пам"ятаю - то якщо ви до 10 робочих днів з моменту реєстрації не подасте заяву на ЄП чи фіксоавний, патент, то ви автоматично стаєте платником на загальних підставах.....

• Подобається Подобається x 5
  5. Відповідь: Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

Ше + окремо тепер треба платити в пенсійний фонд.
    Точно, ПП повинен робити доплату в ПФ. Треба позвонити в ПФ і спитати формулу згідно якої робиться доплата. За травень і червень доплачувалося в р-ні по 123 грн
    Але є один ньюанс!!!!!
    Якщо у ПП трудова лежить на якомусь підприємстві, тобто він має окрім своєї підприємницької діяльностіі ще робоче місце - то тоді доплати не робляться.

• Подобається Подобається x 5
  6. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

точно туди?
    Десь чула,що відкрили якесь спільне вікно, куди несеш всі документи (і не треба ходити по всіх фондах), чи щось наплутала? Чи не відкрили

А за який час проходить реєстрація. Ну хоча б офіційно, за який час повинні зареєструвати?

• Подобається Подобається x 1
  7. Відповідь: Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

я колись реєструвала ще на Валовій. Там може вже й можна подати в одне віконечко всім фондам документи.
    Свідоцтво про держреєстрацію видають за 1-3 дні.

8. Annette

Annette Well-Known Member

А взагалі-то, щоб так не мучитися, у Львові є багато фірм або окремих осіб, що допомагають реєструватися ПП. Ці послуги коштують біля 200 грн. (це якщо з оформлення печатки). І тоді маєте чистий спокій, і не треба це все запамятовувати і скрізь бігати ;) По пошуку на цю тему в інеті пропонують масу організацій, вибирайте , що до душі!!!!

9. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

Дівчата, а хтось ає якісь бухгалтерські програми для ведення бух облвку приватного підприємця. Вже стомилась шукати - все російські трапляються.
    Де можна почитати які податки повинен платити підприємець, які звіти здавати. Порядьте чайнику.

10. loreniya

loreniya Well-Known Member

я веду в 1 с торгівля і склад - російська але зручна але я на фіксованому тому в мене не ліцензійна. А як там кафе, відкрилось? мені дуже подобалось кафе за макдональдсом в центрі /тим старішим шо на проспекті шевченка/ там було морозиво!!! я не люблю морозива але там їла... але то кафе збанкрутувало... навіть при тому що то відома в світі мережа Баскін Робінс...
    а я хочу продавати прикраси... маю знайомих дизайнерів і сама щось роблю... от тільки ніяк чогось не почну...

11. skarlet

skarlet Well-Known Member

А ,може, хтось має дизайнерів чи людей, які мають відношення до організації показів моди? Хочу дуже взяти участь, але навіть не знаю, куди звертатись і чи потрібно платити за участь. Наперед дякую.

12. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Безкоштовним буває тільки сир в мишоловці)
    якщо впевнені в собі як модельєр, маєте достатньо фінансів зверніться до організаторів ЛьвівФешнВік...
    http://www.lvivfashionweek.com/?lang=ukr&cat=contact

і ще якщо погуглити можна багато чого нарити))

13. ZoloteSonechko

ZoloteSonechko New Member

на рахунок оформлення радила б звернутися до людей, які мають в цьому досвід. порадитися, щодо системи оподаткування, зважити всі плюси і мінуси. і навіть, якщо ви створите фірму чи приватного підприємця і в вас не буде діяльності, звітність всерівно потрібно здавати. будуть питання пишіть.

14. Soquishka

Soquishka Well-Known Member

Дівчатка, можете порадити де можна отримати дозвіл на відкриття торгівельного кіоску?

15. loreniya

loreniya Well-Known Member

для початку мабуть в міській раді щоб потім проблем не було...
    в нас чомусь "власний бізнес" то обов"язково офіс, магазин, купа паперів... Я б помалу кидалась того дроту... Маю дві ідеї - хочу обговорити, кому подобається - може брати безплатно - Львів великий, на форумчан хватить...
    1) По моєму золота жила то продавати їжу на базарах - не ходити і кричати "гарячі хачапурі з м"ясом..." а мати в наймі тих хто ходить і кричить. А потім ларьочок де макарони з котлетами і плов /супи з пакетика.../ продають. Публіка - невибаглива, їсть з одноразових тарілок, меню не на 20 блюд... Я просто чую хребтом що там закопані гроші... Навіть не закопані а прикриті бумажкою... От напечу пиріжків колись і дам пару рублів одній галасливій бабці з двору - щоб мені продала...
    2) сестра чоловіка живе в гуртожитку, прати привозить мені - постіль і джинси. А її подружки мечтатєльно кажуть, от би нам хтось поправ. От я собі думаю за прання комплекту постілі взяти 10 грн а за джинси 5, в якийсь день підїхати бусом до гуртожитку - набрати прання, через днів 3-4 привезти - то ж ше висушити треба. Головне потім все правильно назад роздати... як самостійний бізнес не катить але як милий додаток до сімейного бюджету цілком!

Останнє редагування: 10 Грудень 2009
  16. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

ВЫдносно кафе, то найпротивныше там на мене калькуляції і тд. як розрахувати ціну як списати ік визначити терміни придатності, терміни "товарності продукту".
    без хорошого бухгалтера не раджу навіть починати .

По бугалтерських програмах якщо комусь тераб щось написати в 1С звертайтесь ;)

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

а це з серії - маю нет вдома, скажіть шо мені з ним робити?:girl_haha: девушка, а девушка, гугля не працує?

18. madchen

madchen Member

Дівчата, хто працює чи працював у сфері торгівлі білизною???? Поділіться досвідом!

19. lerucha

lerucha Member

ще краще подати оголошення в газеті про комплексні обіди з доставкою, а Вам вже будуть дзвонити і замовляти, у мене знайомий таким займається (і ПП оформляти не потрібно), складаєте меню на тиждень, купляєте пару термосів, одноразовий посуд, і вперед. А, додам, ще тре машину мати, щоб розвозити.

20. Ann

Ann New Member

Дівчата, маю ідею...Хочу відкрити газету , жіночу, для мам. Щось недороге, цікаве, львівське. Можливо навіть щотижневу. Може чимось порадите? Може якісь нюанси підкажете? Дякую за допомогу.