Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 20 Липень 2009.

1. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

Відповідь: Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

а для чого вам вставати в центр зайнятості, якщо офіційно ви перебуваєте у відпустці по догляду за дитиною до 3 років.?
    Ви писали, що відкриваєте ФОП?
    Якщо відкриваєте ФОП, паралельно мусите укласти угоду про страхування на
    сплачуєте внески і тоді у вас буде право на отрмання декретних, але розраховуватимуться вони в залежності від сум, які будете добровільно сплачувати у фонд СС з ТВП.

2. Clementina

Clementina Well-Known Member

Ні не заберуть. Працюєте чи не працюєте, стоїте на біржі чи ні - це ніяк не впливає на допомогу при народженні дитини.
    Її можуть забрати тільки у випадках:
    - позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
    - відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
    - нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
    - відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
    - тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
    - припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень;
    - перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
    - усиновлення дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування;
    - смерті дитини;
    - смерті отримувача допомоги.

3. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

так,мені просто запропонували роботу фірма Нівея,продавець консультант на магазин ,і треба відкрити СПД,ну так вних є,я трохи вагаюсь щоб я потім немала мороки закрити то спд

4. Clementina

Clementina Well-Known Member

Подумайте, чи вартує шкура вичинки. А 1800 це чистими чи це з врахуванням податків, які вони за вас платитимуть?

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

І хто вестиме ФОП? Ви чи бухгалтер?

5. Уляна Поберейко

1800 це чистими ,

6. KrystynaM

потрібно буде здавати декларацію раз в рік, якщо 2 група, якщо третя, то раз в квартал + систематично сплачувати ЄСВ.
    І тим більше , якщо ви плануєте йти в декрет з третьою дитиною, десь зараз , я так розумію?

7. Уляна Поберейко

ні ,незараз місяців так через сім

8. KrystynaM

ну якщо ви вагітні, то не варто таке починати. Хто вестиме ФОП, як ви підете в декрет? а в разі призупинення діяльності, внески все рівно треба платити.
    А тільки заради отримання декретних, не знаю.

9. Krysya

Krysya Well-Known Member

Тут трішки неповна інформація. Про які внески йдеться мова? Внески у пенсійний в розмірі 34,7% від мін. з/пл платити не буде потрібно, якщо підприємець переведеться на загальну систему і не отримуватиме доходу (будуть пусті декларації). Отже, Ви собі спокійно працюєте (здогадуюся що на єдиному податку), тоді вибираєте квартал з якого переводитеся на загальну систему (вже опираєтеся на дату пологів) і собі тихенько 3 роки тримаєте приватного підприємця без доходу, а там без проблем його закриваєте - бо перевірку роблять за останні 3 роки.
    Але є проблема з внесками у Фонд ТВП (там незначна сума десь до 2:wacko:. По-перша, щоб отримати допомогу від фонду потрібно платити внески туди мінімум півроку. При чому має бути заключений договір добровільного страхування терміном на рік. Тут і виникають питання: 1. Чи до моменту пологів буде оплачено 6 місяців? 2. Що робити ще півроку з внесками? Думаю, на друге питання відповідь можна знайти в неті чи у самому фонді. А от перше маєте рахувати Ви.

10. lilochok

lilochok Well-Known Member

Допоможіть розібратись
    Офіційно працевлаштована. Якщо відкрити ПП 1-ї групи (надання послуг) які податки і коли потрібно сплачувати?

11. glasses

glasses Member

Дівчата, підкажіть.
    Чоловік виносить в голові план на базарі, пробувати відкрити точку. Продавати продукти (крупи, приправи) і т.д.
    Що для того потрібно?
    І якщо я маю ФОП відкритий, але в мене переклади, і викладання. То ми не можемо оформити на мене?
    Тільки наново і які ще документи потрібні, бо з таким ніколи не стикались.

12. Krysya

Krysya Well-Known Member

Можна і на Вас. Йдете до державного реєстратора (2 поверх Головної пошти в єдине вікно) з заповненою заявою форми №11 (РЕЄСТРАЦІЙНА КАРТКА
    на проведення державної реєстрації змін). Дальше до ДПА. Тут вже варіанти є - залежить чи ви діючий ФОП, яка група єдиного податку у Вас (якщо на ньому).

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ----------

Єдиний податок (залежить від виду діяльності від 12 до 122грн)
    до 20-го числа щомісяця, Єдиний соціальний внесок поквартально до 20-го числа наступного місяця за кварталом (423грн щомісяця).
    А щодо офіційного працевлаштування - там нічого не зміниться.

13. glasses

glasses Member

Я на Єдиному, друга група.
    ФОП дійючий, по суті в декреті, але ФОП веду.
    А що мені потрібно міняти?
    І що взагалі мені вигідніше тоді?
    Найманої праці не маю.

14. Krysya

Krysya Well-Known Member

Почнемо з групи єдиного податку. Роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринку дозволяє ФОПу бути на 1 групі ЄП і платити податок від 1 до 10% від мін. з/пл (від 12 до 122грн) Орієнтуйтеся краще на 122грн (вже маючи новий КВЕД по виду діяльності Ви будете знати і % ЄП. Щодо ЄСВ в пенсійний від стабільний для всіх 422,65грн/міс. Потрібно пам'ятати що на 1 групі оборот в рік не більше 150тис грн і не може бути найманих!!!
    Оскільки Ви вже діючий ФОП на 2-ій групі і, очевидно, платите 243,6грн/міс - раджу Вам все так і залишати. Ви зможете і продавати населенню і іншим платникам ЄП (якщо звичайно це буде потрібно). Також, важливим моментом для Вас хто стоятиме за прилавком. Якщо не Ви, то найкраще буде оформити на роботу хоч на 1/2 ставки найманого. На жаль, не знаю як там з перевірками на ринку, але догадуюся що коли прийдуть контролюючі органи, а продавець не має жодного юридичного відношення до ФОПа + ФОПа нема і не спостерігається на горизонті - буде невесело.
    Отже, моя порада - йдіть до держреєстратора - дописуйте КВЕДи по торгівлі, потім подайте зміни в ДПА (загалом вони повинні подаватися реєстратором - але то як повезе) і також в ДПА Вам слід подати інформацію про нове місце діяльності.

15. Fast

Fast Well-Known Member

На базарі наймана праця? Та ніколи. Всі з найманих працюють неофіційно. Ніколи не звертали уваги, що більшість павільйонів одночасно закриті - ага, перевірка прийшла.

16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ті, що відкриті теж не всі чесні). На базарах є своя "криша", кому платятть щомісяця і ніякі перевірки їх не чіпають.

17. lilochok

Допоможіть порадою! Для рекламування послуг що краще підійде візитки чи флаєри?

18. glasses

glasses Member

А що саме рекламувати будете?

19. lilochok

Послуги з доставки товарів з Америки

20. glasses

glasses Member

Ну, в нас флаєра це чисто поширення інформації наших послуг. Тобто перед набором студентів (в мене курси іноземних мов) ми розповсюджуємо про себе інформацію. А візитки в нас вже більше як надати контакти, інколи приходять просять номер, ми даємо візиточки, ну і собі носимо, при можливості надаємо інформацію.
    Про специфіку вашої справи не знаю. Тут напевно тре орієнтуватись на мету.