Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 20 Липень 2009.

1. LuBimaya

LuBimaya New Member

Відповідь: Започаткувати бізнес у Львові: поради, допомога, консультації

так, інакше з Вами не підпишуть договір оренди.

здається, на торгівлю текстильними виробами в спец.магазинах не потрібен патент.
    Зараз підприємець з усіх документів повинен мати на руках лише витяг з державного реєстру.
    Для початку Вам потрібно відкрити підприємця, потім йдете в податкову. За новими правилами свідоцтво платника податку не видається. Сама реєстрація + в податковій обійдеться Вам в 60грн з проїздом)

2. марі177

марі177 Well-Known Member

Підкажіть процес погодження вивіски(лайтбокс).і за одне фірму з більш менш пристойними цінами.

3. glasses

glasses Member

Погоджувати потрібно якщо в тебе вивіска буде в історичному центі.Тоді там оптрібно пакует документів, засідає комісія, ти маєш її відстоювати.Ну, якось так нам пояснювали.

4. марі177

марі177 Well-Known Member

А якщо не в центрі?Олю,зовсім забула що в питаннях бізнесу можеш помогти бо вже пройшла це.....

• Безграмотно Безграмотно x 1
  5. Zhovten

Zhovten New Member

Дівчата, не знаю, чи в потрібну тему написала...
    Чула сьогодні від знайомої, що платникам єдиного податку не обов"язково сплачувати внесок до пенсійного фонду. Вона казала, що двоє її знайомих підприємців не платять його вже кілька років. Що це законно і по бажанню. Хоча у пенсійному фонді переконують у протилежному. Хтось володіє такою інформацією? Дякую ))

6. Fast

Fast Well-Known Member

Вони або пенсіонери, або інваліди.

7. glasses

glasses Member

Маріанна, ось тут є більш детально. http://city-adm.lviv.ua/portal/for-...problems/5001-jak-pravilno-vstanoviti-vivisku

8. Zhovten

Zhovten New Member

Ви знаєте, у тому і справа, що ні. Здорові люди середнього віку. Молода жінка взагалі казала, що працює на ЄП з 2009 року, в пенсійний не платила ніколи. І що насправді працівники пенсійного приховують, що ці внески добровільні. Але чи це правда, не знаю...

9. Krysya

Krysya Well-Known Member

Ні, внески у розмірі 34,7% від мінімалки на єдиному податку є обов'язкові (вийнятки, як вже писали, пенсіонери і інваліди). І, на мою думку, варто їх таки платити з кількох причин:
    1. тепер ми платимо у МінДоходів з кодуванням платежу як податок. Отже, терміни і розміри сплати тепер особливо строгі. ДПІ - це не ПФУ, який роками не заглядає у справи підприємців через "нема часу чи бажання". Персонально я пам'ятаю, як ще років з 3-4 тому, щоб отримати свідоцтво єдиного податку на наступний рік треба було перевірити чи ти не є в чорному списку неплатників, а якщо таки є - то обов'язково доплатити і переплатити.
    2. якщо підприємець раптом надумає закрити свого ФОП - чекає детальна перевірка за 3 останні роки діяльності. І всі недоплати вилізуть моментально. Навіть той самий ПФУ (а саме Франківський район) минулого року при закритті ФОПа перерив всі суми і звіти. І наклав штраф за неподання річного славнозвісного Додатку 5 за 2011рік. Хоча ФОП д-сті не мав вже років з п'ять.
    3. якщо раптом ФОП захоче брати участь в тендері, наприклад, його можуть попросити довідку про відсутність заборгованості чи підтвердження того що він сумнінний платник. Теж несплата вилізе боком.

---------- Додано в 17:22 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

можливо більше стосується не вивісок, а рекламної конструкції, але знаю, що тут "межі історичного центру" не діють. ми хотіли мінімальний вказівник поставити на на узбіччі або травяному газоні розділювальної смуги нової дороги (між автостанцією на Стрийській і Ареною), то добре помучили свої голови. Виявляється, що тут ще й ДАІ (чи якась там їхня служба) може причепитися до незаконного встановлення знаку/конструкції у межах дороги. Я в це питання не занурювалася - то шеф вирішував. Але може комусь буде корисна і така інформація в майбутньому.

10. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Дівчата, потребую констультацію людини, щодо відкриття ПП. Якщо хтось може проконсультувати то пишіть в ПП. Або дайте координати в ПП, щоб все детально пояснили.

11. Krysya

Krysya Well-Known Member

ПП-це приватного підприємця (ФОП) чи приватне підприємство? Якщо ФОП-загалом там нема нічого складного у відкритті. звичайно, є нюанси відповідно до виду і характеру майбутньої д-сті. Хочете - пишіть тут, хочете в приват. Я бухгалтер, відкривала ФОП не раз і закривала теж)) такщо, можу порадити.

12. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Де і як знайти постачальників побутової хімії?

13. Virna

Virna Well-Known Member

і мене таке цікавить. Ще бажано, щоб ціни були дешеві

14. LuBimaya

LuBimaya New Member

Хтось орієнтується в процедурі тайму працівника на роботу? Цікавить процедура, і які фонди потрібні.дякую.

15. allusya

allusya Well-Known Member

Хто стикався нещодавно з реєстрацією приватного підприємця, скільки потрібно часу, щоб можна було вже розпочати офіційно діяльність?

16. PinKey

PinKey New Member

Доброго дня. Облаштовую зараз свій "маленький свічний заводик" - салон краси для тварин. Працювати планую у приміщені, яке є в житловому фонді, але з дозволом на комерційну діяльність. Не знаю, як краще це все діло оформити - з одного боку "послуги на дому" було б саме те ( непромислове використання води, тощо), а з іншого боку - чи можна з "послугами на дому" оформитись, як салон? І якщо оформляти таки салон ( з продажем зоотоварів), то під який вид діяльності це підпадає?

Останнє редагування: 25 Травень 2014
  17. Valkiriya

Valkiriya senior member

В ЦЗ прочитала, що держава через Центр зайнятості виплачує 12 тис. грн. на започаткування власної справи. Мене цікавить на яких умовах і чи вигідно з тим зв'язуватись ?

18. Bree van deKamp

Хочу відкрити лоток з шкарпетками, колготками, білизною. Знайшла ,,кусочок,, торгової площі в Барвінку на Володимира Великого. Орендодавець просить макет торгового місця. Як то зробити і де можна купити(виготовити) недороге торгове обмаднання?
    Чи може чоловік оформити на себе пп якщо він офіційно працює? Якщо торгувати буду я, то мене треба оформляти на роботу, як продавця?

19. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

То чи не простіше оформити на себе пп чи, то фоп тепер.
    Шукайте в оголошеннях б/в.

20. Bree van deKamp

Я прописана в Володимирі Волинському)) Немає можливості поїхати туди.