Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Ука, 22 Жовтень 2010.

1. Lizza

Lizza Member

Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

от і в мене "Казкове" не сквашувається , а з базарного боюся йогурти робити.. шукаю тепер на пачках з молоком магазинним , може де пише ДСТУ. Поки що ніде не знаходила. А ось на сирі "Молокія 10%" ,той що в білих пачках, пише ДСТУ, а на смак він мені щось не дуже.

До речі, про базарну "молочку". Минулого літа дочка моєї подруги ,4 роки, попала в інфекційну лікарню з діагнозом сальмонельоз. Що головне, з інфекційної навіть не поцікавилися де брали продукти батьки і той факт відповідно ніде не зафіксовано . я маю на увазі, що санепідстанція мала б на таке реагувати і хоч троха контролювати базарних продавців. а дитина в день пред тим (чи два дня, точно не памятаю) їла сирники з домашнього сиру, який купляли на базарі. В інфекційній лікарні (може це комусь буде цікаво) переляканій мамі
    ,яка тепер заріклася купляти продукти тваринного походження на базарі, пояснили, що провини її в тому, що недосмажила сирники, немає. сальмонела гине при 100` С лише після 20-хвилинної термічної обробки. що буде з тими сирниками, чи тим молоком ,яке 20хв. кипятити.денатурований білок? Моя Юля після всього що пережила з малою, тепер навіть перепелині яйця 5 хвилин варить після закипання. ,хоч я їй і пояснюю ,що ціле неушкоджене яйце всередині стирильне ,і його достатньо добре помити з милом, і можна спокійно їсти навіть сирим.
    а тепер скажіть, як після цього істи базарну сметану?

2. sofcja

sofcja Member

ой, не факт-не факт... то не лише від харчування залежить, швидше від способу життя і вищих сил..
    і будете праві. часто пити не можна, але при отруєннях часом рекомендують пити як очисне - кислоти швидко виволять всю гадость з шлунку і сильно стимулюють травлення..
    колись довго тим цікавилась, бо коханий - кокакольний фанат...

а поки намагаюсь зменшити кількість продуктів з магазину, які можу зробити сама - кефір, ковбаски, усе солодке і торти. і печеннячко, і майонез і море всякої всячини готую вдома...
    хоч маю впевненість що нормальне їм і не отруюю свій організм...
    доводити до крайнощів зле, бо потім і направду магазинною картоплею можна отруїтись - і таке буває... наш організм до всього пристосовується, просто його шанувати потрібно..
    не дивіться такого! 80% фактів з таких передач з пальця висмоктаних. просто людям ж треба рейтинги підіймати! якщо розказувати що все не так страшно, є добросовісні продавці, а є і бяки... ніхто дивитись з таким захопленням не буде!
    то такі мульки в народ пускають, ще щось нове придумують, часом аж смішно від тих небилиць!
    ой, нагадали - купувати базарне молоко в пластикових банках б/у - отруювати себе! воно витягує на себе велику частину домішок з пластику і потім ми це пємо... фє...
    краще уникати такого... тай наші бабусі базарні такі чесні, що й слів нема... якщо вже купувати, то зкооперуватись з якоюсь однією і просити щоб в скляних баньках привозила...

Останнє редагування: 2 Квітень 2011
  3. Lizza

Lizza Member

Я -ЗА!! "Факты, господа, факты!".. давайте називати вголос продукти "свого вибору". що їсть міське населення, яке не має "виходу" на гарантовані екологчно чисті продукти? А то дійсно виходить ,що пошук здорової їжі перетворюється на зміст життя. І що робити якщо не зміг вполювати "здоровий продукт"? Ходити голодним?

Мені особисто щоб не впадати в параноїдальний стан допомагає така стратегія харчування (навіть вкажу джерело, з якого цю інфу потягнула http://www.goodhouse.com.ua/vremya-est-tolko-naturalnoe/):

Правило №1Старайтесь реже употреблять продукты питания, на этикетке или упаковке которых стоит только стандарт ТУ. Отсутствие аббревиатуры ДСТУ означает, что производитель предлагает вам продукт, который не соответствует стандарту украинских продуктов питания.
    Правило №2Старайтесь не употреблять в течение длительного времени продукт одного и того же производителя – лучше чередуйте. Всегда держите при себе список запрещенных и наиболее опасных Е-добавок. Если уже никак не обойтись без продуктов с «Е», выбирайте те, которые содержат не более двух.
    Правило №3Регулярно помогайте организму выводить вредные для него вещества: термически обрабатывайте овощи; пейте больше жидкости (зеленые чаи и клюквенные морсы активизируют выведение токсинов из печени и крови), ешьте часто, но небольшими порциями и один раз в неделю делайте разгрузочный день.

Останнє редагування: 2 Квітень 2011
  4. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Поняття "екологічно чисті" настільки розмите, та і реальною інформацією про складники і їх вплив мало хто володіє.

5. sofcja

sofcja Member

мяско - купуємо в знайомих з села. на овочі маємо городець - мама щось останнім часом тим перейнялась. нічим не підсипає, зате корисне все... то якийсь мінімум овочево-фруктовий маємо... а молочну групу - як і всі - в магазині-базарі, просто перебираю і виробниками і прискіплива до якості...
    думаю америки не відкрию, але всі з магазину і базару додому продукти несуть.. .голодувати ж не будемо, пра?
    а вони існують? в Україні щем не зустрічала такого істинного щастя.... хіба привозні закордонні...

6. Lizza

Lizza Member

P.S. інформацію про вміст в магазинних продуктах "Е" -добавок беру доречі тут : http://dobavkam.net/produkty

7. sofcja

sofcja Member

люблю білоруські продукти за це. в них все по дсту - ну, по госту... часто ще по радянських - жодних домішок.
    поняття ту в них не існує законодавчо..
    смак в продуктів - казка!
    у Львові є кілька магазинчиків з такою продукцією. нам он сусід часто молочне привозить, бо постійно їздить в Білорусь.

8. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Стосовно білорусів. Купили ми їх масло - дуууже погане, свекруха теж потім купила - теж ні до чого, сир купляли - так собі, згущівка прікольна була.
    Мені здається, що навколо тих продуктів теж вже бульбашку роздули.

9. sofcja

sofcja Member

мо наш народ конфіскат спродує або просто фабрикує під білоруське...
    ми часто беремо продукти, не в магазині... то дуже все файне було... справді...
    може нам просто везе...

10. Lizza

Lizza Member

А ось вам статейка про сметану http://yakist.com/index.php?act=comnews&id=3026 . Хто цікаво її замовив? ТМ "Мої корівки"?

---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

на Привокзальному теж є "точка" з білоруською молочкою. сама не брала ніразу. але черга до них завжди..

11. mysha

mysha New Member

Пройдусь по білоруських товарах
    -йогурти - містять консерванти і багато цукру
    -плавлені сири - консерванти
    -білоруський шоколад - як і в нашому - соєвий лєцитин
    -молоко (довготривале) - смачне
    -сметана (в банках) - не краще ніж "Президент"
    -згущене молоко - наше смачніше (порівнюю з Первомайською, бо Ічня взагалі молока не бачила)
    -твердий сир - звичайний на смак, але порадувала відсутність барвників (вже пару місяців на упаковках наших твердих сирів красується барвник, при чому на всіх)
    -докторська ковбаса - нашу не пам"ятаю, коли їла в останнє. Тому смак не порівняю, але консерванти там однозначно є. Дала спробувати малому - мав висипку і кашель.
    -білоруське какао, продавець дуже хвалила - по ціні дорожче, смак і запах - такі як в нашого.
    -вершкове масло - як яке. Не знаю від чого більше залежить: від свіжості чи від виробника.
    -кефір - не такий однорідний як наш і більш кислуватий (термін підходив, може через це)
    Придбала білоруську яловичу тушонку (на "чорний" день) - ще не відкривала.

Продукти купувала особисто, враження лише мої і моєї сім"ї.

12. sofcja

sofcja Member

то я теж така... співчуваю малому. багато продуктів взагалі їсти не можу... найгірше з шоколадом, бо хочеться зхрумати, а після 1 цукерка може така алергія бути - висипка-почерврніння-чухання... на руках і ногах, що хоч плач!

плавлені сирки взагалі бажано не вживати... там в основі солі-плавителі... соду жуємо ж... бяка..
    докторська ковбаска.... яка б дорога не була, не можу я ту суміш в оболонці ковбасою назвати... там мнясмко невідомо чи є...

йой, а який... гляньте якщо не важко.. бо купую розважні... хоча частіше все ж Лазур беру чи Дор блю.. але он татко Королівський приніс... цікаво глянути..

13. mysha

mysha New Member

якщо Королівський сир - польський, то з ним все гуд. Сама малому купую лише польський.
    Лазур і Дор Блю - це сири з пліснявою, у таких ще не зустрічала барвників і консервантів.

мала на увазі сири, які продаються фасованими, наприклад сир "Гауда" ТМ "Славія". Читаю склад: молоко коров"яче, закваска бактеріальних культур мезотермофільних молочнокислих бактерій, ферментний препарат, кальцій хлористий, калій азотнокислий, натуральний барвник "аннато", сіль кухонна.

14. sofcja

sofcja Member

одного разу і в таких десь бачила...
    з пліснявою теж беру польські сири...
    а фасовані - чогось до них зовсім не тягне..
    але, дякую за відповідь

15. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Для мене справжнім відкриттям в білоруських продуктах стало згущене молоко, бо ніякого смачнішого я не їла, і воно таке густе. І масло. Коли їла вперший раз, то мене так здивував смак, бо я вперше за довгий час зрозуміла, що я їм масло, нагадало смак дитинства.

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

не знаю, мене воно вже аж на стільки не вразило. Мені цілком підходить наше масло від Молокії.

17. atma

atma New Member

Домашне масло 70-80грн/кг. Це в Ялті у Львові може дешевше. Майже та сама ціна з магазинним, якщо порівнювати з більш менш нормальним.
    Мама до мене приїхала (домашню) сметану мазала на хліб думала що це масло.

18. olevitska

olevitska New Member

...повністю згідна...
    ...але страшно свідомо вкорочувати віку собі і дітям...а ще гірше...топтати кабінети лікарів...в пошуках ....а чому...

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

...а ми ще не пробували...

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

стосово масла- маю одного знайомого, "причетного" до тої справи. "Білоруське" масло пакується у куплені заводські упаковки у нашому волинському селі на кордоні із залишків скупленого маслопродукту на українських молококомбінатах.

20. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

я так і думала що там не все так чисто...
    ми ще також і ні і вже певно ні :) Дякую за інфу :) Ми масла мало вживаємо, в основному рослинні жири. Масло маслом, а печінку і холестерин ніхто не відміняв. Тому все добре в міру. В мене так свекруха любить годувати малих маслом домашнім, сметаною в якій ложка гнеться, а потім малих животики болять, не дитяча то їжа натуральне масло і жирна сметана.