Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Ука, 22 Жовтень 2010.

1. atma

atma New Member

Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Напишіть де купити, нехай люди знають.

2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Не нагнітайте. Хто шукає, той знайде.
    Що їмо ми. Минулого року отримали в подарунок пару соток землі, чоловік виростив там купу городини, то до сих пір їмо свою бульбу-моркву-фасольку-і т.д. Молочне купую на базарі завжди в одної жіночки, якій довіряю. В магазині купую наріне, часом молоко. М"ясо купую на базарі. Не факт, що воно супер якісне, але все ж краще ніж кобаси і сосиски. Рибу купую в океані. Крупи в маркетах. Солодке останнім часом печу сама. Майонезів не їмо, як приспічить, то роблю домашній.
    Від всього звичайно не вбережешся. Жити взагалі шкідливо))), але принаймі думати що ти їш і чим годуєш свою сім"ю ніхто не заборонить, нє?

3. atma

atma New Member

Говорили ми тут говорили, спекла картоплю та отруїлись з чоловіком, відчули майже зразу добре малий капризнічав то ненаївся. :girl_impossible:

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

колись давно, як мому племіннику було десь може рік(зараз йому вже 14) він захворів і йому місцева дохторка виписала якийсь сироп , типу дитячий, не пригадую назви. Мама дитину тим поїла і до того допоїла, що дитину ледь довезли до Луцька в Лікарню, у нього животик синів, дитина отруїлася тим сиропом, казали лікарі, що може й не доїде, а вони в маленькому містечку, там би не врятували точно. Потім для дитини і кров всі здавали, шок і стрес був у всіх. Я при тому всьому не була, деталей не знаю, але точно знаю, що то було власне від сиропу від кашлю.

5. Lizza

Lizza Member

Та власне!.. І хто винуватий , -звичайно, та мама, яка ледь не втратила власну дитину!

В тому то і справа, що проблема не в ковбасі чи газировці на "хімічній основі", про які всім давно відомо ,що харчова цінність цих продуктів дорівнює "0" ,і якщо не зїв такий "вітамін" - то нічого не втратив. А коли мова йде за ліки чи продукти першої необхідності? адже мама тої дитини, якщо вона не спеціаліст в медицині чи хімії , не має підстав аби не довіряти лікарю / фармацевту/ виробнику ковбаси. Натомість ми змушені брати на себе таку відповідальність , відмовляючись від тих чи інших ліків та продуктів, і не маючи при цьому гарантовано кращої альтернативи.

З продуктами, здавалося б , троха легше , адже завжди була альтернатива- ринок, та хто його тепер знає, чи в тих продуктах з ринку тепер менше хімії . Деколи думаєш, а чи знає і дотримується той "приватник" норм застосування добрив , харчових добавок , пестицидів, сан. умов? Про те що він застосовує "хімію", і його продукція не є екологічно чиста АПРІОРІ, можна можна навіть не сперечатися, хоч вони і говорять, що "ростили для себе". На 100% можна бути впевненим ,що ти їсиш, тільки , коли виростив це сам. Для мене особисто це далека від здійснення мрія , так що ж тепер -не їсти взагалі?

Я чому , наприклад, цікавлюся за молоко? стане ще трішки тепліше , і небезпека від базарного продукту буде не набагато менша, а може і більша від магазинного. Та зимою в принципі ситуація не краща : всі здогадуються, звідки беруться ті пластикові пляшки, в яких господиня привозить молоко на базар - зі смітників, по яких ті пляшки збирають бомжі і несуть продавати на базар! Сама ні вона, ні вся її родина стільки води не вип`є. Ну про який "екологічно чистий продукт" може йти мова! От і стоїш перед вибором : ЩО КРАЩЕ - МЕЛАНІН В МАГАЗИННОМУ МОЛОЦІ ЧИ ГЕПАТИТ В БАЗАРНОМУ? (такі ребуси можна подумати і навести зараз для кожного з продуктів ,які ми їмо щоденно)

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

От що мені як "відчайдушній матері і домогосподарці" порадите робити? Дайте контакти якоїсь "провіреної" бабульки з Привокзального ринку, на яку я буду молитися, щоб вона возила мені молоко, сметану, сир і яйця, чи що.. Я не перший день живу і на базарі буваю часто, але мені ті бабулі всі на одне лице. І чим вона харизматичніша , тим як правило, більше води в її молоці.. Ні, я не місіс Марпл ,і вступати в довірені стосунки з бабулями на базарі ,щоб потім зробити певні висновки для себе, мені "не дано"!:xaxa:

Останнє редагування: 1 Квітень 2011
  6. галичанка

галичанка Well-Known Member

:girl_impossible: А я купувала часом молоко на базарі... Дуже сподіваюсь, що все таки це чисті пляшки. Не бачила, щоб бомжі десь продавали пляшки. Думаєте, вони возяться зі Львова з пластиковими пляшками?
    Як продають молоко, його небагато, 1-2 пляшчинки... В селах прийняті пишні застілля: день народження, релігійні свята, празники, на столах завжди багато мінеральної води, може як раз використовують такі чисті посудини.
    Добре мати людину на селі, яка акуратна, і не використовує хімії і мати змогу хоч часом купити в неї кусочок м'яса без гормонів і антибіотиків на свята чи овочів, сметани... (якщо хтось такий тут є пишіть в ПП)

7. Lizza

Lizza Member

Щоб не бути голослівною ,ось список того , що їмо ми наразі (хто відкриє мені очі на те , що з того списку -страшна "хімія",буду вдячна):

молоко -"Казкове " Молокія або базарне, перекипячую 5хв. (все одно "руська рулетка")
    сир - базарний тільки після термообробки( запікаю в мікрохвильовці 8-10хв) або "Словяночка"
    кефір -Словяночка
    сметана -Молокія
    яйця- домашні для малого та для випічки (мию з милом) +магазинні
    сир- Добряна російський
    масло - в пачках " в синю клітинку"
    мясо - телятина з базару (свинини не беру, хіба на шашлик) +філе куряче (РЯБА),вимочую 30хв.
    риба -з океану або ашану охолоджена ( не морожена)
    оселедець -свіжий охолоджений
    овочі - з базару (вимочую 10хв.)
    бульба- з базару некаліберну беру(винесла окремо, бо рідко коли вдається хорошу купити, вся якась хімічна)
    фрукти - з базару
    крупи- малому Нордік, нам Хуторок
    макарони- Макфа
    сік малому- ТМ "з пеленок", чавлю цитрусові на лимонад,клюкву,обліпиху , часом сушкою розживуся (теж боюся з базару брати ,часом гірка якась і брудна), або просту воду.
    майонез -грішу !! все одно який , бо все хімія ,але 50/50 зі сметаною (переважно Щедро Провансаль або Торчин Європейський)
    кетчупи, гірчиці- мінімум, краще бурачки з хріном, або хрін зі сметаною
    кава Якобс Монарх

все це "обільно" запити зеленим чаєм або морсом з клюкви -виводить токсини))

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

а я от побачила і мені тепер це з голови не йде..

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

от про олію ще не сказала- малому оливкову, для смаження брала Чумак- начиталася критики тепер не знаю що і брати, кажуть, Стожар непогана, хто чув ?

8. tasha

tasha New Member

я як довідалась про цей факт, завжди ріжу, або комкаю тю бутилку, але ж таких як я одиниці.

9. Almariel

Almariel Well-Known Member

якщо розчинна - то це хімія. беріть краще в зернах.

10. kljysochka

kljysochka New Member

дівки!!! та то ше не найстрашніше!:girl_crazy: знайома чула в маршрутці розмову двох бабок,і одна другій радила... увага!!! ... попісяти в молоко і воно не буде довго киснути,а буде, ги-ги, свіженьке! про те шо неодноразово чула про пральний порошок в молоці,вже й мовчу!
    в кожній передачі про продукти кажуть шо в магазинних і сліду сметани нема(сухе молоко,рослинні жири,і все гарно земульговане:sad:а мій чоловік тільки таку і любить,а базарної не признає:)

11. mysha

mysha New Member

Вже згадувала це молоко у "Чорному списку". Хоча купувала його років 6. Раніше на ньому готувала йогурт, а останні 3 рази - воно не сквашується. Купую базарне, переварюю - за 8 годин йогурт готовий. Підозрюю у "Казковому" антибіотик, який не дає при виготовленні йогурту розмножуватися бактеріям.

Ми також їмо лише магазинну сметану. Купую "Президент" 15 або 20% жирності. Це єдина сметана, яка мені нагадує сметану у скляних баночках з дитинства.

12. atma

atma New Member

Магазинна сметана взагалі навіть не схожа з домашньою. Яка може бути після цього дискусія на рахунок натуральності.

13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

до речі, сметана Horeca в Метро в великих літрових пакетах - це той же Президент. Постійно беру.

14. mysha

mysha New Member

Дякую, не знала.

15. atma

atma New Member

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у нас біля будинку вже дуже довгий час приїжджає легковий автомобіль, водій якого продає городину та молоко-творог- сметану. Навпроти місця його дислокації є смітник із пляшками. Коли одного вечора його машина їхала додому після торгівлі, то ззаду була майже повністю затарена пустими пластиковими пляшками. При тому, що молока цього ж дня у нього продавалося всього кілька лічених баклажок.
    на рахунок попісяти- це , звичайно повний...
    Але знайома бабуська розповідала, що селянки часто у "тільки вранці здоєне" , вчорашнє молоко додають соду і тоді воно не буде звуджуватися при кип ятінні.І ще , та ж бабуська розповідала, як у їньому селі вирощують "чисту "городину "як для себе", сиплячи жменями різноманітну хімію. Найцікавіше, що шматок землі з городиною справді "для себе" знаходиться за кілька метрів від "продажного" . І при цьому бабулі свято вірять у те, що через грунтові води нічого не дійде до їх городини.

17. olevitska

olevitska New Member

сьогодні вперше дивилась програму "Гроші" про молоко, і сметану, масло...і стало реально страшно давати дітям магазинну сметану, хоч і нечасто я її купую, але буває. Виходячи з програми - молоко - це суміш порошку, кислоти, хімії і рослинної олії...сметана і масло те саме...майже як в рекламі з дитинства..."юпі..-просто додай води". ЖАХ!

18. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Ага, і після життя ми всі помремо.
    Наразі головне, щоб здорове харчування не переходило в параною.

19. atma

atma New Member

Важливо цю грань не загубити.
    Ще хочеться щоб харчування не вкорочувало нам віку та здоров"я.
    Якщо їсти все без розбору це станеться швидше.

20. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Здорове харчування повинно бути засобом, а не метою. І інформацію потрібно фільтрувати і аналізувати, а не "вся магазинна їжа - отрута, всі виробники роблять їжу з порошків" і т.д. Думати, аналізувати і не впадати в крайнощі (імхо).

П.С. Може і не в тему, то якщо мені раптом захочеться солодкої водички, то краще вип'ю кока-колу, а не Олімпію. :)