Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Ука, 22 Жовтень 2010.

  1. atma

    atma New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Напишіть де купити, нехай люди знають.
     
  2. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Не нагнітайте. Хто шукає, той знайде.
    Що їмо ми. Минулого року отримали в подарунок пару соток землі, чоловік виростив там купу городини, то до сих пір їмо свою бульбу-моркву-фасольку-і т.д. Молочне купую на базарі завжди в одної жіночки, якій довіряю. В магазині купую наріне, часом молоко. М"ясо купую на базарі. Не факт, що воно супер якісне, але все ж краще ніж кобаси і сосиски. Рибу купую в океані. Крупи в маркетах. Солодке останнім часом печу сама. Майонезів не їмо, як приспічить, то роблю домашній.
    Від всього звичайно не вбережешся. Жити взагалі шкідливо))), але принаймі думати що ти їш і чим годуєш свою сім"ю ніхто не заборонить, нє?
     
  3. atma

    atma New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Говорили ми тут говорили, спекла картоплю та отруїлись з чоловіком, відчули майже зразу добре малий капризнічав то ненаївся. :girl_impossible:
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    колись давно, як мому племіннику було десь може рік(зараз йому вже 14) він захворів і йому місцева дохторка виписала якийсь сироп , типу дитячий, не пригадую назви. Мама дитину тим поїла і до того допоїла, що дитину ледь довезли до Луцька в Лікарню, у нього животик синів, дитина отруїлася тим сиропом, казали лікарі, що може й не доїде, а вони в маленькому містечку, там би не врятували точно. Потім для дитини і кров всі здавали, шок і стрес був у всіх. Я при тому всьому не була, деталей не знаю, але точно знаю, що то було власне від сиропу від кашлю.
     
  5. Lizza

    Lizza Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні


    Та власне!.. І хто винуватий , -звичайно, та мама, яка ледь не втратила власну дитину!

    В тому то і справа, що проблема не в ковбасі чи газировці на "хімічній основі", про які всім давно відомо ,що харчова цінність цих продуктів дорівнює "0" ,і якщо не зїв такий "вітамін" - то нічого не втратив. А коли мова йде за ліки чи продукти першої необхідності? адже мама тої дитини, якщо вона не спеціаліст в медицині чи хімії , не має підстав аби не довіряти лікарю / фармацевту/ виробнику ковбаси. Натомість ми змушені брати на себе таку відповідальність , відмовляючись від тих чи інших ліків та продуктів, і не маючи при цьому гарантовано кращої альтернативи.

    З продуктами, здавалося б , троха легше , адже завжди була альтернатива- ринок, та хто його тепер знає, чи в тих продуктах з ринку тепер менше хімії . Деколи думаєш, а чи знає і дотримується той "приватник" норм застосування добрив , харчових добавок , пестицидів, сан. умов? Про те що він застосовує "хімію", і його продукція не є екологічно чиста АПРІОРІ, можна можна навіть не сперечатися, хоч вони і говорять, що "ростили для себе". На 100% можна бути впевненим ,що ти їсиш, тільки , коли виростив це сам. Для мене особисто це далека від здійснення мрія , так що ж тепер -не їсти взагалі?

    Я чому , наприклад, цікавлюся за молоко? стане ще трішки тепліше , і небезпека від базарного продукту буде не набагато менша, а може і більша від магазинного. Та зимою в принципі ситуація не краща : всі здогадуються, звідки беруться ті пластикові пляшки, в яких господиня привозить молоко на базар - зі смітників, по яких ті пляшки збирають бомжі і несуть продавати на базар! Сама ні вона, ні вся її родина стільки води не вип`є. Ну про який "екологічно чистий продукт" може йти мова! От і стоїш перед вибором : ЩО КРАЩЕ - МЕЛАНІН В МАГАЗИННОМУ МОЛОЦІ ЧИ ГЕПАТИТ В БАЗАРНОМУ? (такі ребуси можна подумати і навести зараз для кожного з продуктів ,які ми їмо щоденно)

    ---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

    От що мені як "відчайдушній матері і домогосподарці" порадите робити? Дайте контакти якоїсь "провіреної" бабульки з Привокзального ринку, на яку я буду молитися, щоб вона возила мені молоко, сметану, сир і яйця, чи що.. Я не перший день живу і на базарі буваю часто, але мені ті бабулі всі на одне лице. І чим вона харизматичніша , тим як правило, більше води в її молоці.. Ні, я не місіс Марпл ,і вступати в довірені стосунки з бабулями на базарі ,щоб потім зробити певні висновки для себе, мені "не дано"!:xaxa:
     
    Останнє редагування: 1 Квітень 2011
  6. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    :girl_impossible: А я купувала часом молоко на базарі... Дуже сподіваюсь, що все таки це чисті пляшки. Не бачила, щоб бомжі десь продавали пляшки. Думаєте, вони возяться зі Львова з пластиковими пляшками?
    Як продають молоко, його небагато, 1-2 пляшчинки... В селах прийняті пишні застілля: день народження, релігійні свята, празники, на столах завжди багато мінеральної води, може як раз використовують такі чисті посудини.
    Добре мати людину на селі, яка акуратна, і не використовує хімії і мати змогу хоч часом купити в неї кусочок м'яса без гормонів і антибіотиків на свята чи овочів, сметани... (якщо хтось такий тут є пишіть в ПП)
     
  7. Lizza

    Lizza Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Щоб не бути голослівною ,ось список того , що їмо ми наразі (хто відкриє мені очі на те , що з того списку -страшна "хімія",буду вдячна):

    молоко -"Казкове " Молокія або базарне, перекипячую 5хв. (все одно "руська рулетка")
    сир - базарний тільки після термообробки( запікаю в мікрохвильовці 8-10хв) або "Словяночка"
    кефір -Словяночка
    сметана -Молокія
    яйця- домашні для малого та для випічки (мию з милом) +магазинні
    сир- Добряна російський
    масло - в пачках " в синю клітинку"
    мясо - телятина з базару (свинини не беру, хіба на шашлик) +філе куряче (РЯБА),вимочую 30хв.
    риба -з океану або ашану охолоджена ( не морожена)
    оселедець -свіжий охолоджений
    овочі - з базару (вимочую 10хв.)
    бульба- з базару некаліберну беру(винесла окремо, бо рідко коли вдається хорошу купити, вся якась хімічна)
    фрукти - з базару
    крупи- малому Нордік, нам Хуторок
    макарони- Макфа
    сік малому- ТМ "з пеленок", чавлю цитрусові на лимонад,клюкву,обліпиху , часом сушкою розживуся (теж боюся з базару брати ,часом гірка якась і брудна), або просту воду.
    майонез -грішу !! все одно який , бо все хімія ,але 50/50 зі сметаною (переважно Щедро Провансаль або Торчин Європейський)
    кетчупи, гірчиці- мінімум, краще бурачки з хріном, або хрін зі сметаною
    кава Якобс Монарх

    все це "обільно" запити зеленим чаєм або морсом з клюкви -виводить токсини))

    ---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

    а я от побачила і мені тепер це з голови не йде..

    ---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

    от про олію ще не сказала- малому оливкову, для смаження брала Чумак- начиталася критики тепер не знаю що і брати, кажуть, Стожар непогана, хто чув ?
     
  8. tasha

    tasha New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    я як довідалась про цей факт, завжди ріжу, або комкаю тю бутилку, але ж таких як я одиниці.
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    якщо розчинна - то це хімія. беріть краще в зернах.
     
  10. kljysochka

    kljysochka New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    дівки!!! та то ше не найстрашніше!:girl_crazy: знайома чула в маршрутці розмову двох бабок,і одна другій радила... увага!!! ... попісяти в молоко і воно не буде довго киснути,а буде, ги-ги, свіженьке! про те шо неодноразово чула про пральний порошок в молоці,вже й мовчу!
    в кожній передачі про продукти кажуть шо в магазинних і сліду сметани нема(сухе молоко,рослинні жири,і все гарно земульговане:sad:а мій чоловік тільки таку і любить,а базарної не признає:)
     
  11. mysha

    mysha New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Вже згадувала це молоко у "Чорному списку". Хоча купувала його років 6. Раніше на ньому готувала йогурт, а останні 3 рази - воно не сквашується. Купую базарне, переварюю - за 8 годин йогурт готовий. Підозрюю у "Казковому" антибіотик, який не дає при виготовленні йогурту розмножуватися бактеріям.

    Ми також їмо лише магазинну сметану. Купую "Президент" 15 або 20% жирності. Це єдина сметана, яка мені нагадує сметану у скляних баночках з дитинства.
     
  12. atma

    atma New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Магазинна сметана взагалі навіть не схожа з домашньою. Яка може бути після цього дискусія на рахунок натуральності.
     
  13. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    до речі, сметана Horeca в Метро в великих літрових пакетах - це той же Президент. Постійно беру.
     
  14. mysha

    mysha New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні



    Дякую, не знала.
     
  15. atma

    atma New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    у нас біля будинку вже дуже довгий час приїжджає легковий автомобіль, водій якого продає городину та молоко-творог- сметану. Навпроти місця його дислокації є смітник із пляшками. Коли одного вечора його машина їхала додому після торгівлі, то ззаду була майже повністю затарена пустими пластиковими пляшками. При тому, що молока цього ж дня у нього продавалося всього кілька лічених баклажок.
    на рахунок попісяти- це , звичайно повний...
    Але знайома бабуська розповідала, що селянки часто у "тільки вранці здоєне" , вчорашнє молоко додають соду і тоді воно не буде звуджуватися при кип ятінні.І ще , та ж бабуська розповідала, як у їньому селі вирощують "чисту "городину "як для себе", сиплячи жменями різноманітну хімію. Найцікавіше, що шматок землі з городиною справді "для себе" знаходиться за кілька метрів від "продажного" . І при цьому бабулі свято вірять у те, що через грунтові води нічого не дійде до їх городини.
     
  17. olevitska

    olevitska New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    сьогодні вперше дивилась програму "Гроші" про молоко, і сметану, масло...і стало реально страшно давати дітям магазинну сметану, хоч і нечасто я її купую, але буває. Виходячи з програми - молоко - це суміш порошку, кислоти, хімії і рослинної олії...сметана і масло те саме...майже як в рекламі з дитинства..."юпі..-просто додай води". ЖАХ!
     
  18. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Ага, і після життя ми всі помремо.
    Наразі головне, щоб здорове харчування не переходило в параною.
     
  19. atma

    atma New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Важливо цю грань не загубити.
    Ще хочеться щоб харчування не вкорочувало нам віку та здоров"я.
    Якщо їсти все без розбору це станеться швидше.
     
  20. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні


    Здорове харчування повинно бути засобом, а не метою. І інформацію потрібно фільтрувати і аналізувати, а не "вся магазинна їжа - отрута, всі виробники роблять їжу з порошків" і т.д. Думати, аналізувати і не впадати в крайнощі (імхо).

    П.С. Може і не в тему, то якщо мені раптом захочеться солодкої водички, то краще вип'ю кока-колу, а не Олімпію. :)