Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Ука, 22 Жовтень 2010.

1. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Мамусі і татусі! А як щодо ванільного цукру? Ви додаєте його у домашню випічку? Натуральна ваніль є досить дорогим задоволенням і навіть не знаю чи у Львові десь продається...

2. LGalT

LGalT Member

Я бачила на Добробуті, де спеції продають. Здається 15 грн. за стручок.

---------- Додано в 14:53 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ----------

Я більше люблю корицю додавати.:nyam2:Купую палички і розмелюю на порошок. Така ароматна виходить, не до порівняння з тою з пакетиків .

3. Orman

Orman Модератор-бомба

яку я кльову статтю надибала :girl_claping:

страшилок нема, є заклики до застосування здорового глузду :)

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

цікаво, коли ж у автора статті зіпсується помідор? Бо буквально місяця півтор назад я викинула з холодильника персик, який заради експерименту пролежав там від літа. Зовнішній вигляд його практично не змінився, смакові якості випробувати якось не ризикнула.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

експерименти з холодильниками вважаю непоказовими. Яблука, картопля, морква в льоху теж по півроку лежать і ніхто не вважає їх якимись підозрілими. От якби помідор з персиком без холодильника не псувались, то я б задумалась.

6. La esposa

La esposa Moderator

до роздумів: від Миколая лежав на підвіконнику апельсин. Викинули після 8 березня :)

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

а це вже залежить від того, які у вас вікна)) у нас колись вода замерзала на підвіконні... - краще холодильника!

8. La esposa

La esposa Moderator

у нас на кухні досі замерзає — кухня не опалюється (у мами). А то була найтепліша кімната, з апельсином :)

9. Mokka

Mokka Well-Known Member

а в мене якраз навпаки, всі овочі в холодильнику псуються, як дурні, декілька днів полежать і все. Що б це могло бути?

10. Orman

Orman Модератор-бомба

може захолодно їм? Але якщо чесно, то не знаю. А ви їх в тих ящичках для овочів тримаєте?

11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

а холодильник який? Бо в мене поки досить старий, то в ньому теж швидко все псується. Може заволого. А на підвіконнику не псується, бо хороша циркуляція повітря холодного.

12. mysha

mysha New Member

Миті овочі в холодильнику в пакеті псуються швидше ніж брудні. Морква - точно.

13. Lizza

Lizza Member

не знала, куди написати , пишу сюди. Виписали малому від кашлю -АМБРОКСОЛ в сиропі - ще відомий як "ліки Ведмедика Бо". Пише дозволений з 1го року.. Читаю склад : знаходжу зокрема Бензоат натрію -Е211. Сам по собі він уже небезпечний ,відноситься до ракоутворюючих, але в Україні не є заборонений і додається у всі консерви, газовані напої, ковбасу. Коротше , -багато хто про це знає , багато хто не знає ,але все одно всі то їмо, хоч зрідка, ковбасу до олів`є кладем ,і пепсі -живчики дітям купуємо .. Але то ще нічого. Щось моя одвічна "паранойя" на предмет того, що ми ємо, пємо, чим дихаємо і т.п. ,не давала мені спокою цілий день, - в решті решт лізу в інтернет. Читаю : в поєднанні з вітаміном С бензоат натрію утворює дуже небезпечну сполуку -канцероген- бензол, який не те що вживати всередину, біля нього знаходитися небезпечно, бо він проникає через шкіру і слизові, дуже токсичний.. Ну і що Ви на таке скажете! ясна річ, дитина хвора ,- даєш йому багато води з лимоном, та й аскорбінку в кінці кінців. І як разом з тим пити той амброксол! Труїти дитину власними руками?
    Обурило те, що в інструкції півслова немає про те, що вживати разом з віт. С ці ліки неможна.

P.S. До речі давно ж знаю, що ліки в принципі не можна запивати нічим крім води.

14. Orman

Orman Модератор-бомба

не плутайте гріше з праведним. Скоріш за все бензоат натрію там є в сполуці, тобто вже зв"язаний.

зрештою чому не дати дитині сироп солодки, а давати амброксол?

от ніколи я не зрозумію наших людей.
    Для чого кладете ковбасу до олів"є - не кладіть.

не купуйте - зробіть дома лимонад (3 хв)

вас же ніхто не заставляє таке купувати.

15. atma

atma New Member

Магазинні продукти це злочин проти людства. Саме тому моя сім"я не вживаемо магазинних продуктів, ніяких, ніколи, крім круп

16. Lizza

Lizza Member

Може повторюся, є прекрасний сайт "Портал споживача" ,де викладений повний перелік всіх Е-шок , а також результати незалежного (не можу сказати наскільки) тестування продуктів народного господарства, в т.ч. списки імпортних товарів ,які не відповідають вимогам сан.епіднагляду України (зокрема, іграшки)

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

власне, і не дала) і не хочу , щоб хтось інший давав, від незнання, чи від халатності, тому і пішу

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

До речі, може хтось скаже мені, чи існує тепер магазинне молоко зроблене за стандартами ДСТУ? Також цікавить інша продукція молочна: сир, масло, кефір

17. atma

atma New Member

Не заставляе, але не залишае вибору.
    Хоча мій вибір ніколи не купувати, ніколи не їсти їхньої отрути.

18. Orman

Orman Модератор-бомба

та ну? Поменше купувати Живчиків - може виробники і задумаються, що щось їхня хімія не йде.
    Купити воду газовану (а вдома витиснути туди лимон) чи живчик? Думайте сами, решайте сами...

самі собі суперечите.

19. atma

atma New Member

Свою позицію я висказала, а ось у більшості людей вибору нема, не про живчик мова а про молоко, масло, сметану, сир, м"ясо, яйце, овочі та все інше. Зарплати дозволяють купувати гірше.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

я в таке не вірю. Хіба би біда чорна й невидна була.
    Замість купувати на кожен день погані сосиски чи ковбасу (і так толку з них нема), то за ці гроші можна купити інші якісніші продукти.

не все так страшно, але всі жаліються на погану якість і далі купують ці продукти. Тут головне розуміти, що поживна цінність 500 г поганої якості продукту є така ж як 250 г якісного продукту.

в стомільйонний раз повторю - це питання пріоритетів. В нас як не було грошей, то ми економили на шмотках, а не на якісній їжі.