Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Ука, 22 Жовтень 2010.

1. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

ми купуємо магазинні, але перед збиванням жовтки на 1 год. ставлю в морозилку.

2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Поділіться будь-ласка рецептом!

3. mysha

mysha New Member

До заборонених продуктів ще забула віднести кукурудзяні палички. Ми їх взагалі ніколи не купуємо, але були в знайомих і малий вперше їх там спробував. Дозволила 2 штучки (палички) з"їсти. На другий день - висипка. З магазинних солодощів купляю дітям в "Сільпо" карамелізований цукор "Коричневі кристали" німецького в-ва по 80 грн. за 500 грам. Випробувано на собі: хімії там немає!

4. Wonder

Wonder New Member

начиталдась вас, ніби канал СТБ подивилась...
    я думала, то я параноїк на рахунок їжі
    ну не можна буквально все так перевіряти
    ну піде дитина в садочок чи школу, поїсть там чи купить там ту булочку, а її організм не привик до тих мікробів, і буде як хтось писав, що їсть лише домашнє, а прийде в гості і має потім проблеми з шлунком

чи самі, мало де і що прийдеться їсти в цьому житті, а організм не готовий...
    як на мене всього треба в міру :girl_curtsey:

5. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

ну з цим не зовсім згідна, багато чого і взагалі можна не пробувати (кока-кола, макдональдс,чіпси). А от з щоденним харчуванням- ніде не дінешся, і хліб і молокопродукти містять в собі хімію.

6. Wonder

Wonder New Member

але дитина все рівно рано чи пізно сама піде в той же макдональдс чи купить ті чіпси, або хтось пригостить з друзів

або я от люблю з чоловіком випити пива, а до пива сама хімія і що робити, чемненько їм хімію, (але не багато)

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ----------

а взагалі треба перевіряти продукти, але без фанатизму
    ну наприклад макарони перевіряти, ну це вже занадто

в моїх друзів донечка 2 рочки, їсть все, навіть інколи чіпси зі столу тяне, але тьху-тьху здорова, правда в них хороший і дорогий педіатр
    :)

7. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

суть в тому що у нас дорослих органи уже сформовані, а в діток ще розвиваються і добивати їх хімією не варто. аукнеться в старшому віці....

ну це зовсім не показник, знову ж таки не знати в якому там стані буде печінка через пару років

---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

а які саме кук.палички? Є ж різних виробників. Надіюсь це не ті в паперових коробках з двома вухатими зайчиками

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Цікаві критерії оцінки здоров*я дитини :) Як на мене в 2 роки трохи зарано робити висновки.

Щодо хімії до пива і т.д. - хіба хтось змушує? Альтернатива є, було б бажання ;)

9. Wonder

Wonder New Member

підкажіть?:girl_curtsey: альтернативу

Останнє редагування: 30 Листопад 2010
  10. Suzi

Сир, горіхи, підсушений-підсмажений хліб (з часником - опційно). Перше, що спадає на думку. Ввімкніть фантазію.

11. Wonder

Wonder New Member

добре коли це дома, а в барі :sad:, але це інша тема

просто потрібно до перевірки їжі на профпридатність відноситись без фанатизму і не бачити всюди мікроби, чим не нагадувати канал СТБ

от я собі уявляю: "приходжу додому і кажу чоловікові не їж кукурузяні палички, бо там Е" ...

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

можна рецепт? дякую

12. Suzi

Коли з*являються діти - багато уявлень змінюються ;)

13. Seppy

Seppy Active Member

Ми це питання вдома намагаємось вирішувати методом "некупування" і заміни продуктами домашнього приготування. Вважаю, що дуже легко можна обійтися без чіпсів, соусів, майонезів, хімічних соків і водичок, печенька, цукерок, а особливо, без приправ "для риби, курки, макаронів, шашлика і т.д." Все справа звички.
    Особливо приглядаюся чи міститься у продуктах глутамінат натрію (Е-621). Звичайно, не всі виробники вказують це, але якщо вже вказали, то навіщо себе ще й свідомо травити.

14. Wonder

Wonder New Member

а в нас тут співробітник приніс до пива "рисовий крекер", а там Е627, -631, -160, -150:girl_impossible:

от тепер думаю їсти чи не їсти, бо в першому списку вони не заборонені :connie_pull-pigtail

Останнє редагування: 1 Грудень 2010
  15. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

що я знайшла:
    останні дві - заборонені для використання в дитячому харчуванні

16. Wonder

Wonder New Member

ясно, сумно :girl_sad:

але я вибрала сир з плєсєнню, надіюсь він безпечніший :)

17. mysha

mysha New Member

Ні, в прозорому мішечку "Бобо", виробляє Пустомитівський р-н, Дубляни, ТМ "Олімпія"

18. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

а до пива замість чіпсів можна самому посмажити арахіс, зернята, спекти соляники, сирні палички чи зробити лавашові чіпси з якимось соусом- варіанти є, але треба бажання їх бачити!

19. Wonder

Wonder New Member

ЗНАЮ ЩО НЕ В ТУ ТЕМУ, АЛЕ ЯК ЗНАЄТЕ РЕЦЕПТ ПОДІЛІТЬСЯ

(постійно на ноуті задіваю лишні клавіші)

20. Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Як висновок: їсти нічого неможна! :girl_crazy:
    Всі в село вирощувати натурпродукти(самим, бо бабки теперка вумні і в молоко всіляку фігню теж додають, а арахіс піддобрюють злими хімкатами, пшеницю для борошна модифікують)
    Хто не вирощує, той або вмирає від голодної смерті, або вмирає від алергії, або стає схожим на генномодифікований помідор, або в нього виростає третє око:xaxa::eek::eek: