Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Ука, 22 Жовтень 2010.

  1. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    допис, що спровокував дискусію, не стверджував, що продукти робляться з суцільної хімії, ви ж це зрозуміли, але інтерпретували.
    На рахунок натуральних складників. Вазелін- натуральний? ( це я вже в косметику віддаляюсь, але аналогія є) А чому не натуральний, він з нафти, а нафта самий , що не є натур продукт.
    Якщо розібратись, то все , навіть хімічно синтезовані складові, є природніми, інакше як? не з космосу.
    Суть в тому, от якщо спростити до мінімуму, щоб готувати вдома, не купляти всяких заморожених штучок, не вестись на чудові реклами, гречка -краще від мівіни, куряча нога ( навіть заморожена і нашпигована) краще від копченої курячої ноги, вітаміни краще з моркви ніж з пляшечки ретинол-ацетату, борщ зварений , а не з пакету супер-натуральної борщової заправки, і т.д.
     
  2. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    "Тут про пальмову олію і коменти під статтею цікаві."
    Я, звісно, перепрошую, але статті з сайту про "діагностику карми" мене чомусь не надихають.
    Раз ми тут вже взялися лінками кидатися, то ось Вам від мене один. Я вже вище його давала, але видно ніхто того не читає. Автор - хімік, карму не діагностує і не очищає. Тому рекомендую уважно прочитати (якщо це може бути для Вас додатковим аргументом, його статті публікує "Популярна механіка" - російський науково-популярний журнал)

    ---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:53 ----------

    так, тому що мівіну перед упаковуванням обсмажують в олії (так так, в тій самій злочасній пальмовій олії), а гречку ж ви певно ні в чому не обсмажуєте, коли готуєте. Якщо в гречку покласти півпачки масла, вона вже не буде такою корисною.

    щодо цього - не впевнена. я взагалі з курятини тільки грудки купую (не тому, що вони чимсь кращі, а просто тому, що це найменш жирна частина курки)
    щодо вітамінів - теж сумнівно. якщо йдеться лише про вітаміни - яка різниця, які саме споживати. якщо порівнювати ретинол-ацетат з морквою, то в моркві крім вітамінів є ще, приміром, клітковина.

    ---------- Додано в 00:00 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

    звучав він саме так. а потім всю дорогу мені намагались довести, що ні з яких натуральних продуктів їжу в нас не роблять, а лише з розпушувачів, емульгаторів, консервантів тощо. бракувало хіба коментаря про модифікований крохмаль, який ГМО)

    ---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:00 ----------

    може я не дуже хімік, але синтезовані продукти не є натуральними. хіба ні?
     
  3. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    )))
    та є різниця, чесно. Вітаміни ,які містяться в продуктах набагато легше сприймаються і переробляються організмом, ніж "бутильовані- таблетковані".
    але ж не взялися ні з відки, синтезувалися з чогось, отже...є природніми))
    Але це вже гра слів.
    Почуваю себе справжнім "капітаном очевидність")))
     
  4. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    не буду з Вами сперечатися, бо не в курсі. але пруфлінк, пліз, на дослідження, які це підтверджують. а то я після просвітницьких програм СТБ нікому не вірю)

    ---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

    це ми вже з Вами філософію розводимо) але ж ванілін - це синтетичний продукт, приміром, а ванільний екстракт - натуральний. хіба ні?

    ---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:11 ----------

    по великому рахунку все, що ми їмо, в що одягаємося, по чому ходимо - одна суцільна хімія) і фізика до кучі))
     
  5. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Перегин в іншу сторону.....

    ---------- Додано в 10:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:14 ----------

    А чому?:) Куда подінуться всі корисні речовини з неї?
     
  6. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні


    Про що це ми, а , про вітаміни і лінки.
    Можете сміло вважати отаку мою думку про вітаміни суцільним ІМХО))
    Отака я старомодна , що вважаю синтетичну їжу ( чи з надміром синтетики, додатків)гіршою ніж натуральна. Ванільні палички до речі купляю, не скажу , що категорично обхожусь без ваніліну, але якщо є ваніль- приємніше.
    Та я сік буду давити з моркви і апельсину, а не калатати воду з краплями, хоча б тому, що:
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Те, що в звичайному стані пальмова олія не є шкідливою, не означає, що гідрогензована вона не є такою. Виходить треба перестати їсти вершкове масло, натомість все поливати пальмовою олією? Дякую, але намагаюсь уникати крайнощів.
     
  8. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Тут згадувався маргарин, що краще його використовувати ніж пальмову, ну так в маргарині теж є пальмова олія, то чим же він кращий?
    Кашку Бистров дуже люблю, але знаючи склад обмежую себе, їм Нордік.
     
  9. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    в маслі більше насичених жирів, ніж у пальмовій олії. насичені жири підвищують рівень поганого холестерину, він в свою чергу веде до атеросклерозу.

    ---------- Додано в 09:25 ---------- Попередній допис був написаний в 09:24 ----------

    коли ви зробите з моркви сік, то клітковини вже там не буде (а якщо й буде, то дуже дуже небагато), уся клітковина залишиться у соковитискачі
     
  10. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Дуже авторитетно! Головна думка статті - хто зі мною не згідний, той ідіот.

    pelagiya, Ви дуже заперечуєте таку думку. Наведіть, будь-ласка, посилання де є дослідження, що пальмова олія не шкідлива після переробки її в твердий стан.
     
  11. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    тобто сайт, де чистять карму, для Вас більш авторитетний?:)

    ---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

    а Ви праві. але всі ці пальмові олії - це дрібниці порівняно з монооксидом дигідрогена. оце справді величезна проблема, бо цей складник є практично у всіх продуктах, безсовісні виробники додають його безконтрольно. уряди взагалі не регулюють його вміст в продуктах.

    ---------- Додано в 11:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ----------

    а що входить в склад цієї каші? чим вона така страшна?
     
  12. dasha

    dasha Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Нажаль як би ми не дивились етикетки, та не вибирали корисні продукти, всеодно їмо хімію і звикаємо до хімії, бо не бадяжити і халтурити наші виробники не можуть, це в них в крові. А їхати в Тундру і вирощувати там своє натуральне також нема змоги, та і всеодно дощі токсичні, грунтові води нітратні. Просто кожен з нас старається споживати тої хімії менше. А нарахунок масла і яєць я вважаю, що це корисний холестирин, он мої баба з дідом тільки їх і їдять, а вже майже 90 літ без склярозів живуть.
     
  13. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Ароматизатори, смакові якісь добавки
     
  14. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    навіть якби у Вас була змога поїхати в тундру, навряд чи Ви б там багато понавирощували - натурального чи не дуже) хіба в теплицях)

    ---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:05 ----------

    максимальна добова норма споживання масла для здорової людини - 30 г. вершкове масло корисне, якщо не переїдати. якщо переїдати - ні.
    взагалі жири потрібні організму, хто б сперечався. питання в кількості.

    ---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

    не критично, але якщо є змога приготувати просту вівсянку, то чого б так і не зробити?)
     
  15. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    Шутім?))))нюню:girl_crazy:.
    :girl_crazy:
     
  16. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні


    AilataN випередила
     
  17. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    ооо так....яка ж вона шкідлива....вода!))):girl_crazy:
     
  18. MorsImmortalis

    MorsImmortalis мирний атом

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    зі своєї колокольні скажу. коли хворів мій тато, то онкологи казали давати сік з моркви, буряка, яблука. і ні в якому разі не вживати штучних (аптечних) препаратів. бо вони в першу чергу живлять пухлину, а не організм.
     
  19. pelagiya

    pelagiya New Member

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    а шо ж дєлать то?)))

    ---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

    коли людина хвора, то їй взагалі багато чого не можна з того, від чого здоровим тільки користь. не факт, що морква, буряк і яблуко мали бути для Вашого тата джерелом саме вітамінів.
     
  20. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

    На рахунок вітамінів. Не полінувалась пошукати, самій цікаво, звідкіля у мене, особисто, інтуїтивне( і не тільки) не сприйняття синтетичних вітамінів, тих , що "всередину", бо на шкіру я їх використовую. Шукала не страшилки, тому шукати було непросто. Даній статті, цитату з якої наведу, цілковито, на всі сто не довіряю ( чому? завдяки оцьому допису в кінці статті :
    ), але в ній є суть, яка мені , особисто, подобається))) і я її підтримую, бо для мене є різниця , чи робити крем з олійкою, яка має певні властивості, чи з хім.комплексом, нічим не гіршим, з такими самими властивостями, дешевшим, але синтезованим. Лінк на статтю можу скинути, цікаво її обговорити.