Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Ука, 22 Жовтень 2010.

1. Яруська

Яруська Well-Known Member

Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

Не знаю де ви шукаєте, а я беру "охолоджену" або на Шуварі в рибному терміналі або на Стрийському ринку маю вже прибиту точку, рибний магазинчик з свіженьким товаром, власник привозить і під-замовлення скажімо на суботу чи забаву.

Я теж беру "контрабандний товар", перед НР брала півлітри за 250 грн.,але то як для своїх ціна.

2. bora

bora Well-Known Member

Ні, йшлося саме про свіжі..а вже з них відомо які і консервовані будуть. Правда не наважились питати в лікаря що з ними не так. Просто взяли до уваги. я теж ними зловживала, люблю.. тепер уникаємо всі..
    Щодо ікри, то говорилося про ту, яку возять до нас. як завжди ні на що не перевіряють - ні на консерванти, ні на метали і т.д. Пропускають просто. Але не про ікру взагалі.

3. shkodnica

shkodnica New Member

я як бачу, що хтось оту мівіну собі готує, аж ледь не з рук вириваю. Згадую студентські часи, то тижднями її їли(((
    Сумніви викликає також заправка до борщу, в чоловіка печія на "мій борщ найсмачніший"

4. Відповідь: Заплатити двічі: хвороботворна їжа, дозволена в Україні

А цигарку з рота теж вириваєте? А кілішок зі спиртним?

Я чо питаю. Ну бо деколи на роботі захочеться перекусити хімією. Запарю собі "Мівіну", і тільки-но всядуся над тарілкою, як одразу ж до кухні припреться хтось "найрозумніший" з нравоучєніями про те, яке ж то воно погане.
    Як мінімум, некультурно людині апетит псувати. Як максимум, тебе гребе? хочу і труюся))

5. shkodnica

shkodnica New Member

тут ви праві, до чужих людей мені діла немає. А от коли родичі жовтою приправою посипають щось, я забираю і викидаю. Хочу, щоб батьки і брат подовше пожили.

6. Seppy

Seppy Active Member

Переглядаючи теми з рецептами помітила, що багато форумлянок захоплюється стравами з плавлених сирків. :khomyak: Цікаво, а хтось із них хоч раз склад тих сирків читав чи байдуже з чого ото чудо робиться?

7. mpaseflora

mpaseflora New Member

До речі мене це також дуже дивує.. Я і не розумію як можна їсти ті сирки, коли так багато пишуть про їх шкідливість. Незалежно від того яка б їжа не була смачна, вона має бути корисною.

8. terezka

terezka котяка-вишивака

9. Boyarhanka

Boyarhanka В очікуванні чудес!

Підтримую. Мене особливо дивує "Суп "Баварський", з плавленими сирками і копченими ковбасками. ;)

10. purse

purse Member

Та в нашій країні треба читати не тільки
    , бо майже 80% того що продається суцільна хімія, але ж їсти хочеться.....

11. Alexx

Alexx New Member

А навіщо вам заморожена? Купуйте охолоджену... Може трохи дорожча, але видно що купуєте і не платите за лід як за рибу.... Це моя думка. Чогось замороженого взагалі не люблю, особливо рибу, вона для мене робиться водяниста і не смачна (це я про ту яку я купила свіжу і мусіла кинути в морозилку). Підтримую Яруську, на рахунок риби зі Стрийського ;)!

12. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

наскільки я пам"ятаю з тої передачі сухі сніданки містять більше цукру, ніж всього іншого. нічого корисного в них нема. то фактично як з"їсти півсклянки цукру на сніданок.
    не знаю наскільки це правда, але воно солодке і смачне, його постійно рекламують.
    мені чомусь згадуються американські фільми :на сніданок в них сухі сніданки і соки з концентратів, на обід суп з баночки + всякі батончики, чіпси, картопля фрі і .т.п.
    а в США найбільший процент людей з надмірною вагою.

13. Seppy

Seppy Active Member

На жаль, "хімії" нам ніяк не уникнути, але навіщо її свідомо і прихвалюючи споживати з тими продуктами, які за бажанням можна приготувати вдома чи замінити більш органічним?

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

пачка несквіка великого ( шоколадні кульки) 500 гр. Заявлено що зернової частини там 64,2% = 321 гр.
    Навіть якщо припустити що все решта крім зернової частини там цукор( хоча це не так) то ніби то цукру там аж 179гр. ( це якби все решта було цукром ;))
    Гляньте на ту 500 грамову пачку кульок і прикиньте скільки по кількості їх може дитина зїсти на сніданок? Все одразу? Половину?
    Нам тих кульок споживаючи час від часу загалом хватає +/- разів на 10. Дитина також їх часом просить з йогуртом.
    Отже максимально в 1 порції +/- 17,9 гр цукру. Це по вашому багато?

так що фрази подібні на цю
    викликають просто посмішку :)

Єдине що я погоджуюсь що кращє зїсти молочну кашу з геркулесом ніж ті кульки, але час від часу і кульки можна.

15. dasha

dasha Well-Known Member

Дивилась передачу за дитяче харчування, то ці всякі пластівці кульки в ідеалі радять їсти з 6 років не більше ніж 2-3 рази на тиждень.

16. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

я ж кажу,шо так говорилось в передачі

а цей варіант мені значно більше подобається.

17. bioland7

bioland7 Well-Known Member

в мене малий вдома навідріз відмовляється їсти кашу, тільки кульки,але небагато жменьку. А через годину в садочку їсть кашу,там дисципліна, що дадуть то і їсть:)

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А у нас коли як, коли мала хоче виключно кашу з молоком, коли клубнічний йогурт з шоколадними кульками, коли зірочки медові...
    А по великому рахунку спочатку я на ці кульки присіла :) ніколи таким не захоплювалась, а рік тому після відпочинку, коли там обовьязковим пунктом на сніданок брала собі йогурт з тими різними кульками, почала потім і вдома час від часу так снідати, а вже потім і малій спордобалось.

19. garnazirochka

garnazirochka New Member

До нас 2 роки тому приїжджали родичі з Владивостоку( чоловіків брат з дружиною і дитиною). Я запропонувала їй зварити дітлахам кашку, на що отримала відповідь: на віщо, в мене є, дістала з своєї дорожньоі сумки розчинну кашу, заварила киплячою водою і тим годувала дитину(хлопчику було вже 3 рочки, я свому ніколи таких каш не давала, все варю сама), на обід кажу: нехай з нами супчику поість, вона знову: навіщо - в мене є йогурт)))) я кажу: та він же напевно, зіпсувався вже, ви добу в дорозі, літо.. А вона каже: то такий, що не псується))) дістала, а в нього термін зберігання майже рік при кімнатній температурі))) півбаночки консервантів))) пішли до магазину - я кажу, давай м'ясо купимо, гуляшик зробимо - і швидко, і ситно, а вона мені: навіщо заморочуватися, давай сосисок наберемо, та й нагодуємо всіх..
    Потім дізналася, що ця пані сама вдома нічого не готує, максимум сосисок наварить з вермішелею, а її чоловік усе готує сам - і супи і м'ясо, причому робить на 2 роботах, а вона сидить з дитиною.. І дитину годує розчинними кашками, їжею з баночок та пляшечок, чіпсами і сухариками, та й сама так само харчується:) отаке буває)) зате швидко і готувати не треба))))

20. Сана

Сана Active Member

В мене дитина теж любить ті всілякі кульки... Але я категорично проти них, він ними не наїдається, через годину просить знову їсти.