запаси на зиму

Discussion in 'На кухні' started by Ascorbinka, Jun 25, 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Last edited by a moderator: Jul 31, 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. flame

    flame невгамовний експериментатор

    вже точно можу сказати - 13 годин і до потрібної кондиції все одно не дійшли. Я здалася.
    IMG_20160813_145611.jpg
    Як сказав чоловік, було стільки помідорів, а вийшла ціла фіга:girl_haha:
    IMG_20160813_170708.jpg
    в салати, на грінки, в рулетики лавашеві. Сушені добре підходять для рагу овочевого, або тушкованого м"яса - класну нотку вносять.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Нагнали мені апетиту:girl_crazy: Я вперто не хотіла цього року нічого крутити, бо ще з минулого позалишалось. Та й обидві мами періодично свої закрутки підкидають. Буду таки пробувати робити кетчуп від @Kroshka Enot. Я вже стільки тих рецептів перепробувала, ніяк "свого" знайти не можу:girl_sad: Може якраз це той, який я шукала:girl_wink:
     
  4. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    50 г.
    Ми не любителі оцтованих закруток.
    Просто помідори не постоять, якщо хоч трохи не дати консерванту.
    @flame а на якому режимі Ви в'ялите?
    В мене електрична духовка Електролюкс, тримала помідори на режимі обдуву (вентиляції) при 100 градусах. До такого стану, як на Вашому фото, дійшли за 4 години, в два етапи по 2 години.
    Я тримала 6 годин, таке враження, що перетримала.
     
    Last edited: Aug 13, 2016
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Kroshka Enot, а як думаєте, якщо у мене в кладовці не є прохолодно, ну, так як загалом в квартирі, то вартує ризикнути з меншою к-тю оцету?
    І ще одне: ото якраз зварила я ті помідори, решту хочу робити вже завтра. То коли буду розводити крохмаль, то додавати його у холодний чи підігрітий кетчуп, чи після додавання то все разом гріється?
     
  6. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    А в мене якраз згідно рецепту вийшов дуже лагідний, наступного разу б давала по 1,5 ложки перців :) ну і гвоздики в хаті не мала (
     
  7. Rona

    Rona Мама-йожик

    У холодний. Там пише в рецепті остудити перед додаванням крохмалю
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. flame

    flame невгамовний експериментатор

    теж Електролюкс. Ставила на 90 градусів+обдув (друга позначка справа - вентилятор між двома горизонтальними рисками). Сама в шоці тепер.
     
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Розводжу крохмаль холодними помідорами.
    Перший рік тримала кетчуп в холодильнику, а дві баночки задля експерименту поставила в кладовку в квартирі. То ніц йому в кладовці не було, але в нас в квартирі взимку прохолодно.
    --- дописи об"єднано, Aug 13, 2016 ---
    А Ви перці давали такі, що мелені відразу з магазину?
    Бо я гіркий і духмяний перці мелю вдома.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Хочу попередити дівчат, звернути увагу на якість оцту. В мене минулого року вся маринована консервація постріляла і я не знала в чому справа, аж поки випадково не попробувала оцет, а він як вода, ледь кислий. В заявлених 9% було можливо 3%.
    Підвів мене такий оцет.
    [​IMG]
    Можливо у Вас теж оцет слабкий.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  11. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    @Маріка і в мене теж помідорки були ніби я зовсім про оцет забула, я і подумала, що забула((. А воно ось що..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Дівчата, а скажіть-но молодій господині - той кетчуп заливається гарячим (щойно з вогню) чи охолодженим в банки?
     
  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я заливаю гарячим.
    Але я не стерилізую слоїчок з кетчупом, я лише тримаю його перед тим над носиком чайника, в якому кипить вода.
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А банки треба там якось перевертати? Я 10 хв тому виключила газ, поставити на газ і довести до кипіння знову, чи зараз розливати нормально? (банки і кришки простерилізовані парою). Вибачте за такі питання, це просто перша моя консервація:girl_blush2:
     
  15. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

     
  16. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @Mansikat
    Ну я теж не надто широка господиня, тому спробую пояснити, як це роблю я, без претензії на правильність.
    Помиті банки я стерилізую парою - тримаю за дно, перевернуту, так, щоб носик чайника заходив всередину банки.
    Тримаю в кухонній рукавиці, аж доки не запече в руку через рукавицю.
    Кришку додатково промиваю спиртом.
    Потім ті банки не перевернутими, а в нормальному положенні складаю на чистий рушник, щоб вони висохли від крапель води.
    В суху банку черпаком наливаю кетчуп.
    Думаю, що необов"язково, щоб кетчуп був "з пилу, з жару", але в мене переважно так виходить.
    Пи.Си. - Ви ж маєте мій номер телефону? Дзвоніть без вагань, а то поки я тут відпишу, може і пів дня минути.
    --- дописи об"єднано, Aug 14, 2016 ---
    І мені радили брати в скляних пляшках. Але в супермаркетах, які були "під рукою" такого не знайшла, взяла перший ліпший в пластику. Який то має бути?
    Хоча нашо я питаю - з консервацією на цей сезон я закінчила. :girl_crazy:
    Вже як буде, так буде.
     
  17. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    ТМ Руна.
    А в мене з вівторка усьо тільки починається. Минулорічних запасів всіх не поз*їдали, тож цьогоріч помідорів маринованих і баклажанів гострих явно буде менше. Але я вже знайшла їм заміну ггг
    Як кажуть - зима спитає що ти влітку робив )
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    О, а в мене теж оцет цієї ТМ, тільки в пластику (
     
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Та мені і тут вже незручно питати, Вас вже певно всі замахали з тим кетчупом)))
    Ну що, вже юж) залила тоді, за 15-20 хвилин. Признаюсь тепер тут перед всім людом, які мої помилки новачка, може ще хтось такий є) Отож, розказала потім батькам, на мамину думку:
    - оцет треба було додавати в кінці і вже не варити, я ж додала разом зі всіма спеціями перед тим, як ставити на вогонь
    - треба було наливати киплячий кетчуп, як і Ви кажете.
    - банки також треба зразу з пару заповняти (у мене вони стояли десь 15-20 хвилин перевернуті на чистому рушнику)
    - варто було перевернути банки і закутати, щоб додатково стерилізувались кришки
    На татову думку:
    - так, як в складі оцет, перець, і продукт кислий - він краще загалом зберігається
    - враховуючи п.1, і загалом, не все так страшно - і більшість речей з попереднього списку радше перестраховка
    - "новачкам везе")))
    А, і ще одне, на самому початку варіння, помідори в мене попригорали на дні, тож вартувало би дати трошки води, доки власний сік не потече.
    Ну, ніби у всьому зізналась)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Мені, як масло на груди, коли мене питають, а не я, як зазвичай буває.
    Вдячна за можливість відчути себе господинькою.:girl_smile:
    У мене після стерилізації парою на стінках банок залишаються краплі води. Бабуся вчить, що будь-яку консервацію треба накладати виключно в суху банку.
    Тому я теж чекаю, поки стінки висохнуть. Але не перевертаю банки догори ногами.
    Щодо того, що зазвичай консервації перевертають після накручування, то з кетчупом такого робити не рекомендую, бо контакт кетчупу з металом (кришкою) є небажаним, бо можливе окислення, і як наслідок, цвітіння.
    Який сорт помідорів Ви обрали? Для кетчупу класно підходять соковиті помідори, а, до прикладу, сливочки підходять гірше.
    В мене ще на етапі знімання шкірок було стільки соку, що коли ставила варитися, помідори плавали в тому соці.
    Не думаю, що додавання води піде кетчупу на користь.
     
  21. rose

    rose Member

    Дівчата, в хітовому кетчупі в самому рецепті з помідорів шкірку не потрібно знімати , чи ви все- таки знімаєте ?
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1