Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Я то сприймаю, як неабиякий комплімент. Бо я не прибідняюся, я таки дійсно готую "так собі". Як мій муж питає, коли знов приготую ту чи іншу страву (вже хай буде в любій формі, я не образлива ), то мені крила виростають. Ага-ага. Два вечори до середини ночі, і маю чистий спокій. Минулого року на таку саму кількість кетчупу пішло 6 вечорів розтягнутого задоволення. Власне, це мене і спонукало до пошуку рецепту домашнього кетчупу. Я намагаюсь у своїй сім"ї культивувати засади здорового і натурального харчування. Мені то вдається, поки не зачупаються кровні інтереси чоловіка. А спагетті з кетчупом - того його кровний інтерес. Від цієї страви він не відмовиться ні за яких обставин. Як читала склад магазинного кетчупу, мені волосся на голові ворушилося .
Я теж сьогодні "воюю"з помідорами. Ну вже дуже нам припала до смаку томатна зупка від @Дана. І я вже 3 рік роблю заправку до тої зупки на зиму - перемелені в комбайні помідори, трошки солі і перцю. Потім пільки виливаю ту суміш в зупку і готово. З 11 кг помідорів вийшло мені 11 пляшок по 700мл і 2 по 500мл. Якраз "гріються" в духовці. Вчора робила фарширований перець, от біля нього чуть не вклякла - вийшло 70 половинок. І десь 4 літри порізаного на кубики (до тої ж томатної зупи). Тепер подумую про той славний кетчуп від @Kroshka Enot Так всі хвалять, що я сама охоти набрала.
аналогічно, тому й задумалась ще в червні що треба в сезон обовязково кетчуп зробити, бо малі би його ложками їли, особливо оте найменше, тільки і кричить "кецюп, кецюп дай" ми щойно з"їли першу 250 грамову баночку, за 1 захід, сподобалось неймовірно а я вчора купила 10 кг, з 5 кг зварила кетчуп, ще десь 1 кг поморозила в маленьких формочках з цибулею, часником, петрушкою і сіллю. і думала-гадала що ще зробити з тими 4 кг що залишились, але коли сьогодн відкрили першу баночку кетчупу, то я зрозуміла що 1 порції нам точно буде мало, але оскільки не маю більше жодного слоїчка на закрутку(закатувати звичайні я не вмію), і не маю зовсім часу бо печу торти, то я їх швиденько порізала половинками, попакувала в пакетики по 1 кг, і заморозила то ж як тільки закінчаться всі запаси, відразу витягую і варю по новій! Крошка Єнот, ще раз дякую за рецепт!
Я далі вся в помідорах Підготовані до в"ялення, але в духовку підуть на ніч, так, щоб я зранку встала і взялася до закручування. Так що, побажайте нам з помідорками успіху - щоб нормально в"ялилися і не нервували мене Вчорашнє І позавчорашнє Ще кетчуп і цвітна капуста і нам досить.
А де рецепт вашого чудодійного кетчупу? В мене підростає чергова порція помідорів, може спробую ще один рецепт. Як нема чим дуже хвалитися, то похвалюся запасами нещодавніми: 13 банок півлітрових кетчупу, 11 з перцем маринованим та 11 з баклажанами, підсмаженими кільцями в соусі( ото капець, як довго робити), 5 банок трилітрових маринованих помідорок. Надіюсь все буде чемно зберігатися. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
І я завтра з помідорами почну)))теж вперше спробую))))хочу в'ялені...в мене електрична духовка на скільки то часу розраховувати?
Якщо Вам не важко-можна і мені рецепт)))в мене завтра "помідоровий"день)))і ми всі фанати кетчупу.дякую дуже)))
так. Мені більше смакують запечені половинки "затерті" зверху сиром, ніж класичний варіант фаршированих перців вони в мене вічно якісь водянисті виходять. а в результаті вийде "жменька" зморщених. В мене сьогодні ціла епопея з тими помідорами була попросила я чоловіка по дорозі додому купити 5 кг помідорів-сливок на в"ялення і 5 кг будь-яких на кетчуп. Вимотав менівсі нерви з тими сливками - нема на Шуварі і хоть ти трісни. Я ж звичайно не повелася на таку провокацію - в середу було завалісь, а нині нема? Нє вєрю Знайшов таки в якоїсь цьотки по 7 грн. Ну я вже не булькала, за ціну. А тамті другі не купив, бо забув - знервувався через сливки. Всі 5 кг мені на ті 3 деко не влізлися. Загалом там десь 4.2 кг. Готових буде певно грам 800-900, кілограма точно не буде.
@Sofijusia @flame @Ulianusia @loveterapy Врахуйте, що якщо зробити чітко згідно рецепту, кетчуп вийде достатньо гострим. Я зазвичай даю менше оцту (минулоріч кетчуп прекрасно зберігся), і даю по пів чайної ложки перців - виходить лагідний кетчуп якраз для мого гастритного шлунку. Роблю лише одну порцію згідно рецепту - до шашликів або на гостину чи дружні збіговиська.
Хочу поділитися своїм рецептом маринованих помідор,які мої діти просто обожнюють. А особливо виходить дуже смачний,не гострий ,ніжний маринад ,що нагадує смак томатного соку,можна пити дітям, а помідорки можна використовувати також для приготування інших страв. На 1 л банку : 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка цукру 1 чайна ложка оцту Помідори розрізаємо на половину і складаєм розрізаним до низу (шапочками вверх) в 1 л банку та заливаємо холодною кипяченою водою. Стерелізуємо 3-5 хв.,
так. Ті помідори мене скоро доведуть до істерики - пішла 12 година в духовці, а вони ще не готові. Мені вже страшно, що духовка клигне. Ще з 30 хв потримаю і все, буду закркривати в банки, як буде, так і буде.
Заходжу я в цю темку, такі всі господиньки що аж собі набарала охоти до тих помідорок але хочу і сливочок в'ялених тих. Розкажіть ще мені раз, будь ласка, бо я щось в танку. Сливочки із помідорами (теж сливочками) ріжемо на половинки і разом (?) у на деко? Якими травами ви посипаєте помідори, а якими сливи? Скільки потрібно помідорами, я вже плюс мінус знаю, а сливам? Як по них визначити? І потім їх у стерилізовані банки і також залити олією оливковою? А якісь спеції в банку даєте? І ще до помідор даєте щось типу прованських та італійських трав? Часнику не треба? Або ж просто ткніть мене носом де є цей перепис, буду читати Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
Ну ви господинька. Ото чоловіку повезло. А куди потім помідори пристосовуєте ? Я купила вялені сухі, і шось ніхто не зацінив іх.