запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Burchenyatko

    Burchenyatko Well-Known Member

    А хтось робив чорнослив в домашніх умовах? Слив багатенько підходящих. Я в інтернеті вичитала, що спочатку пробланширувати в содовому розчині, промити, на тепшу і в духовку: на 50 град. га 4 год., вистили, на 70 град. на 5 год., вистили, на 90 град на 5 год і все. Я вже на 90 град тримаю, але тим сливам ще до чорносливу...йоооой, як пішки до Китаю. Може то якось інакше треба? Кісточки я повиймала. Маю і сушарку електричну, але підозрюю, що то буде ще довше...
     
  3. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Так, дівчата, я все наплутала:girl_blush2:Кабачки з кетчупом були кільцями, а соломкою були інші. Але ті і ті були смачними) Думаю ті з кетчупом теж можна соломкою різати (соломка десь як палець товщиною)
    соломкою: на 4 шт 1л банок
    4ст води, 1 ст оцту, 1ст цукру, 2ст л солі закип'ятити
    На дно банки часник, морква на тертку для корейки, кріп, петрушка, перець чорний горошком, лавровий листок. Кабачки ріжемо соломкою, щільно напихаємо в банку вертикально. Заливаємо гарячим маринадом і стерилізуємо 10хв. Перевернути і закутати, щоб схололо.
    З кетчупом: 5шт 1л банок
    На дно банки 1шт гвоздики, 1духмяний 1 чорний перець горошком. Кабачки кільцями 1-1,5 см завтовшки.
    Маринад: 7ст води, 1ст оцту, 1ст цукру, 2ст л солі, 7-8ст л кетчупу, закип'ятити, залити кабачки і стерилізувати 10хв.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. lyubashka

    lyubashka Well-Known Member

    дівчата, а що ви робите на зиму з ожинами, бо пригадую смак дитинства - компот з ожини і яблук, мама закатувала, був дуже смачний, тільки в мене нема стільки місця на ті 3л банки, що ще можна, щоб місця не багато займало і Н Я М К А, як каже мій найменший
     
    Останнє редагування: 3 Серпень 2016
  5. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчата, нагадайте, будь-ласка, коли то найдешевші помідори і болгарський перець.
    Сорі, я знаю, що правдиві господині таких питань не ставлять:girl_haha:, але я тільки вчуся:girl_blush2:.
     
  6. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Kroshka Enot, на помідори уже гарна ціна,тому помаленьку закупляємо і консервуємо. А перець буду в другій половині серпня закривати.
     
  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    +1. Як хтось буде їздити на закупи, маякуйте про ціни, пліііз:girl_flag_of_truce:На брокколі і цвітну капустку теж.
    --- дописи об"єднано, 3 Серпень 2016 ---
    @Kroshka Enot ще питання по кетчупу : цибулю треба варити в воді - це я зрозуміла. При варці в воді, вона дуже втрачає смак. Якщо її завернути в фольгу і запекти , то вона буде мати більш насичений смак і нааабагато менше "води" в собі. Цей яскравовиражений цибульковий смак зіпсує кетчуп по Вашому рецепту чи доповнить?
     
    Останнє редагування: 3 Серпень 2016
  8. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    То, напевне, залежить від того, любите відтінок смаку, який додає цибулька, чи не дуже.
    Я спробую одну (першу) порцію цьогоріч зробити за Вашою рекомендацією, бо ми нічого проти цибульки не маємо.
    І напишу своє враження.
    Запікати - це завернути в фольгу і в духовку? Пробувати на готовність виделкою?
    Чи є ще якісь тонкощі?
     
  9. flame

    flame невгамовний експериментатор

    гггг, то було запитання, а не рекомендація. Навіть швидше - гіпотеза.
    так, або можна викласти в якусю ємкість і зверху накрити фольгою (складаю в скляну "бритваночку", бачу процес і стадію готування). Перевіряю на готовність зубочисткою.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    варення?
     
  11. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Постійно кручу компоти, ще такого не мала. Нині з 3 банок 2 лопнуло під час перевертання. Один з малини інший з суниці. Залило мені кухню і ошпарилася трохи.

    Але яка причина може бути?
     
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Перепад температур одна з причин. Банку терилізували? Як?

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  13. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а я морожу фарширований рисом і м)ясом. не бланширую.
    потім не розморожую. а відразу в скороварку-мультю і тушкувати на годинку. перець не гірчив ні разу. ( а взагалі гірчить сорт білозірка, навіть не морожений, а просто стушкований)
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я теж фарширований перець не бланширую, заморожую сирим.
    Бланшую тільки той, який морожу пустим, для фарширування взимку. Бланшую, щоб менше місця в морозилці займав.
     
  15. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    По який перепад Ви пишете?

    Банка стерилізується з компотом, закручую не перший рік вже, як і писала вище.
    Вода холодна в банці і баняку.
     
  16. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Перепад гаряче/холодне.


    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Смішно Смішно x 1
  17. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Поясніть мені де там є перепад? Ставлю холодне і поступово нагрівається.
    Роки так роблю. Не можу зрозуміти Вашої логіки....
     
  18. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ви спитали, я написала найімовірнішу причину. А де є перепад, чи немає я , вибачайте, заочно не можу знати. Можливо, причина інша.


    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Gajka можливий варіант(від чоловікп:))при переветанні іде гідроудар і це повітря, яке є в банці розриває її.
    пи.си.фізикачоловіки))

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  20. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Чому лише дві з трьох розірвало вчора? За минулі роки жодної....

    Дівчата, чи перевертаєте Ви банки? Бо я тепер буду боятися 100% тих закруток.
    Як закатала, банка не трісла, тільки певревернула її розірвало.
    І так наступну, третю вже ні.

    Якщо і крутитиму компоти, то не перевертатиму вже точно.
    Ще помідори вчора крутила, але в менших банках і з кришками на закрутки. Нічого не сталося з ними.

    Шукаю логіку...
     
  21. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Gajka можливо, різкіше перекинули. Або ж ще в самих банках проблєм- старі?
    Я перевертаю. Ніколи такого не було але компоти ягідні я не стерилізію, а заливаю кипятком в стерильній банці.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1