Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Минулого року робила ікру по цьому рецепту 3кг кабачків 1кг моркви 1кг цибулі томатна паста 33 помідора або Руна Олія 300-400 мл Оцет 2 ст. ложки 100 гр цукру Сіль 2-3 ст.л., перець. Кабачки почистити, порізати кубіками і тушкувати в олії до м"якого стану. Витягнути шумовкою і змолоти на комбайні або блендером. В ту ж олію кинути порізану моркву і теж протушкувати, змолоти, потім те ж проробити з цибулею. З"єднати всі перемелені овочі і варити в баняку з товстим дном 1,5 год., весь час мішати. За 20 хв до закінчення варки, додати пів-банки томатної пасти, сіль, перець, оцет, цукор. Викладати ікру в стерильні банки і закрутити стерильними кришками, загорнути в ковдру на два дні. (хтось з дівчат давав) , але хоч забий-не пам"ятаю чи стерилізувала банки після накладання ікри))). В рецепті також нічого нічого не написано.
Дівчатка, а коли можна буде вишні консервувати, десь на наступному тижні то ще не рано чи не пізно? Підкажіть ще пару рецептів: вишня у власному соці та вишневе варення
@Ripka ,останні дні червня-перший тиждень липня то є пік для вишень. На Шуварі сьогодні вже по 17грн кг були. Гарна ціна!
Дівчата, як правильно перетерти смородину з цукром? Не хочу варити. Хочу в банку і в холодильник. Яка пропорція має бути? Його можна потім по трошки собі їсти? Пропорція для такого виду зберігання однакова для всіх ягід? Цікавить ще малина і чорниця, напр.
Малину перебираю і на 3 л даю десь 150-200 грам цукру, перемішала, щоб сік троха пустило і розкладаю по пакетах. В пакет кладу десь по 400 грам., щоб тонкий шар був. Чорниці мию, підсушую в друшляку і морожу потім на підносі (застеляю ще рушничком), розсипаю по пакетах. Смородина перетерта з цукром в нас іде хіба на компоти, або в квітні, коли вже ніякої іншої ягоди немає. На 2 літри ягід даю до 0,5 л цукру. Все треба пробувати на смак.
@Rona, для смородини цукру один до двох, якщо я не помиляюсь. Якщо ніхто не підкаже, то завтра запитаю у мами, вона завжди так робить. А от стосовно способу приготування, я люблю все блендерити, але смородину треба перекручувати на м'ясорубці, тоді вона така гарна фіолетова (така як має бути), а від бледера була просто зеленкувата, як ніби просто ягоду роздушити.
Смородина 1:2 або 1:1.7. Я в комбайні перемелюю засипаю цукром і впродовж дня час від часу перемішую, поки цукор не розчиниться.В стерильні банки і в холодильник. Малину засипаю на око шар ягід->шар цукру і так до верху банки ,вона сік випустить.Це дідівський спосіб на лікарство). Можна ягоди відцідити. Або переминають з цукром і, як варення. Я не люблю таке через кісточки. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
@MissO дякую, я вже знайшла файний детальний рецепт для смородини ось тут Черная смородина протертая с сахаром, проверенный рецепт с фото Пише, що краще товкти дерев'яним товкачем, бо вітамін С від контакту з металом руйнується. --- дописи об"єднано, 25 Червень 2016 --- @NataliaFed малину пересипаєте цукром в стерильних банках? І в холодильник, правильно?
@Rona я всі банки стерилізую.Тільки в холоді зберігати. В комбайні я перемелюю платстиковими ножами, вони ніби для тіста призначені)). Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
@innamorata , можете ще застрибнути в останній вагон) Я вчора першу партію тільки заморозила. Ціни нецікаві тримаються останні 3тижні. Шкода,бо минулого року мала дуже багато полуниці,а при цьогорічних цінах дуже не розженешся.
Я роблю смородину так само , як @NataliaFed вже багато років. По цій же пропорції роблю і чорничне варення. Не кипятити, просто в стерильні банки і на холод. Помішую в мисці до повного розчинення цукру(такий характерний звук, не сплутаєте ) інколи і 2-3дні.
Що з овочів вже можна заготовляти, в плані сезонності?Я поки лише кабачок і зелений горошок заморозила. Цікавить зокрема шпарагівка, броколі?
@synuchechka брокколі можна орієнтуватись на ціну. Минулого року була по 20 грн/кг в сезон Я от думаю, чорниці вже закривати чи ще чекати?