запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. veroni4ka

    veroni4ka Well-Known Member

    Минулого року робила ікру по цьому рецепту
    3кг кабачків
    1кг моркви
    1кг цибулі
    томатна паста 33 помідора або Руна
    Олія 300-400 мл
    Оцет 2 ст. ложки
    100 гр цукру
    Сіль 2-3 ст.л., перець.
    Кабачки почистити, порізати кубіками і тушкувати в олії до м"якого стану. Витягнути шумовкою і змолоти на комбайні або блендером. В ту ж олію кинути порізану моркву і теж протушкувати, змолоти, потім те ж проробити з цибулею. З"єднати всі перемелені овочі і варити в баняку з товстим дном 1,5 год., весь час мішати. За 20 хв до закінчення варки, додати пів-банки томатної пасти, сіль, перець, оцет, цукор. Викладати ікру в стерильні банки і закрутити стерильними кришками, загорнути в ковдру на два дні.

    (хтось з дівчат давав) , але хоч забий-не пам"ятаю чи стерилізувала банки після накладання ікри))). В рецепті також нічого нічого не написано.
     
  3. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Дівчатка, а коли можна буде вишні консервувати, десь на наступному тижні то ще не рано чи не пізно? Підкажіть ще пару рецептів: вишня у власному соці та вишневе варення
     
  4. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Ripka ,останні дні червня-перший тиждень липня то є пік для вишень. На Шуварі сьогодні вже по 17грн кг були. Гарна ціна!
     
  5. Rona

    Rona Мама-йожик

    Дівчата, як правильно перетерти смородину з цукром? Не хочу варити. Хочу в банку і в холодильник. Яка пропорція має бути?
    Його можна потім по трошки собі їсти?
    Пропорція для такого виду зберігання однакова для всіх ягід? Цікавить ще малина і чорниця, напр.
     
  6. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Малину перебираю і на 3 л даю десь 150-200 грам цукру, перемішала, щоб сік троха пустило і розкладаю по пакетах. В пакет кладу десь по 400 грам., щоб тонкий шар був. Чорниці мию, підсушую в друшляку і морожу потім на підносі (застеляю ще рушничком), розсипаю по пакетах.
    Смородина перетерта з цукром в нас іде хіба на компоти, або в квітні, коли вже ніякої іншої ягоди немає. На 2 літри ягід даю до 0,5 л цукру.
    Все треба пробувати на смак.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Samhayne то для морозилки, а просто для холодильника?
     
  8. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    А так ми не їмо. Думаю, треба побільше цукру, тоді стоятиме, бо як замало - забродить.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. MissO

    MissO Well-Known Member

    @Rona, для смородини цукру один до двох, якщо я не помиляюсь. Якщо ніхто не підкаже, то завтра запитаю у мами, вона завжди так робить. А от стосовно способу приготування, я люблю все блендерити, але смородину треба перекручувати на м'ясорубці, тоді вона така гарна фіолетова (така як має бути), а від бледера була просто зеленкувата, як ніби просто ягоду роздушити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Смородина 1:2 або 1:1.7. Я в комбайні перемелюю засипаю цукром і впродовж дня час від часу перемішую, поки цукор не розчиниться.В стерильні банки і в холодильник. Малину засипаю на око шар ягід->шар цукру і так до верху банки ,вона сік випустить.Це дідівський спосіб на лікарство). Можна ягоди відцідити. Або переминають з цукром і, як варення. Я не люблю таке через кісточки.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Люди, я вже полуницю провтикала???? щось я загубилася трохи з тими поїздками.... чи мо ще встигну?
     
  12. Rona

    Rona Мама-йожик

    @MissO дякую, я вже знайшла файний детальний рецепт для смородини ось тут Черная смородина протертая с сахаром, проверенный рецепт с фото
    Пише, що краще товкти дерев'яним товкачем, бо вітамін С від контакту з металом руйнується.
    --- дописи об"єднано, 25 Червень 2016 ---
    @NataliaFed малину пересипаєте цукром в стерильних банках? І в холодильник, правильно?
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Rona я всі банки стерилізую.Тільки в холоді зберігати.
    В комбайні я перемелюю платстиковими ножами, вони ніби для тіста призначені)).

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  14. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @innamorata , можете ще застрибнути в останній вагон) Я вчора першу партію тільки заморозила. Ціни нецікаві тримаються останні 3тижні. Шкода,бо минулого року мала дуже багато полуниці,а при цьогорічних цінах дуже не розженешся.
     
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Я роблю смородину так само , як @NataliaFed вже багато років. По цій же пропорції роблю і чорничне варення. Не кипятити, просто в стерильні банки і на холод. Помішую в мисці до повного розчинення цукру(такий характерний звук, не сплутаєте ) інколи і 2-3дні.
     
  16. Gossip

    Gossip Member

    Дівчата, подліться перевіреним рецептом в*ялених помідорів !?
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    +5 баночок варення з смородини:nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    ооо в мене лише 2 по 0,5 літри, але то тільки початок :)
     
  19. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Що з овочів вже можна заготовляти, в плані сезонності?Я поки лише кабачок і зелений горошок заморозила. Цікавить зокрема шпарагівка, броколі?
     
  20. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    То здається, питання до @flame . Оля, я би теж послухала;)
     
  21. Rona

    Rona Мама-йожик

    @synuchechka брокколі можна орієнтуватись на ціну. Минулого року була по 20 грн/кг в сезон

    Я от думаю, чорниці вже закривати чи ще чекати?
     
    • Інформативно Інформативно x 1