запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    В менк теж деякі полопали, хоч роблю все не один рік і таке вперше. Я звинувачую спеку в дні закатки

    Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
     
  3. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Відпав...вздулась 1 банка огірків з лимоном без оцту + лим. кислота.
    --- дописи об"єднано, 6 Вересень 2015 ---
    Скоріше за все :girl_sad:
     
  4. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    я завжди таким користуюсь, поки проблем з ним не було... а от від недокрученої банки ,чи погано провареної бувало здуває...але то всяке може бути , тож як огірки одні закрутиш хрумають, а інші як хляпки..від сорту теж залежить!
    на закатку ніколи не користуюсь ,бо то треба мати добрий ключ і вміти то робити, я не ризику...
    Не засмучуйся, то у всіх так буває, наступного разу буде краще!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Olenya

    Olenya Active Member

    Дівчата, а хто пробував морозити помідори на зиму?
    Зустріла в неті, що так практикують. Цікаво, які на смак після розморозки виходять????
     
  6. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я пробувала і цього року знов морожу. знімаю шкірку, ріжу на шматки і пакую в кульочки, якщо є сік, то теж в кульочки заливаю. Зимою роблю на них зажарку до макаронів, рису, чи овочів, даю до помідорової зупки, ну тобто в такі страви, де вони проходять термічну обробку. Але все одно дуже файно смакують, чути в зупі, що то справжній помідор)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  7. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Цього року і я морозила , правда терла на терку грубшу, а шкіру в мусор, поділила на порції (пакети на застібку) і в морозілку. Потім дуже зручно ,витягнула розморозила і в суп .
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    як зі свіжих знімаєте?
     
  9. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    зануруюю в окріп, а з деяких помідорів, чи то сорт такий, чи вже такі дуже стиглі, то і без кип"ятка зняти можна
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Мала можливість спробувати такого плану дуже легко закривати. А у мене радянський трохи руки не лишила поки 10 банок закрутила:girl_mad:
    Я падаю в істерику,. якщо щось не виходить:girl_cray:
    А от подивилась на банку...чого ті огірки піднялись до верху? Кришка нормальна,але якісь поморщені стали :girl_impossible:
    2015-09-06 22.47.45-1.jpg
     
  11. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    та нормальна господиня,лише трохи практики бракує, все приходить з досвідом... Поморщились ,бо в маринаді, щей підавались термічній обробці..Піднялись до гори ,бо зменшився обєм ,зявилось місце от і піднялись, головне що кришка в нормі.. Я стараюсь напихати максимально банку і при варці огірків слідкую щоб не залишалось зелених участків(щоб змінювали окрас ближче до жовтого) у вас здається все добре ,гарно проварині...мали б стояти..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Дівчата, була на селі і привезла рецепт маринованиx сливок (венгерок), смак супер, без оцету: береться відро сливок без кісточок (8-ми літрове), 750 мл води розчиняеться 3 кг цукру, закипячуеться це, додаеться чайна ложка кориці, 10-15 гвоздик, 10-15 лавровиx листочків, гарячим маринадом заливаються сливи (в емальованій посудині, можна у відро емальоване, можна в баняк), ставиться кудись (я на балкон), потім протягом 5-ти днів треба зранку і вечером зливати цей сироп, закипячувати його і заливати сливи знову. Робити так 10 раз (5 днів по 2 рази) потім у стерелізовані банки розкласти і стерелізувати 10 xв літрову банку, закручуете і все. В процесі роблення, на 3-4-5 день можете ці сливки пробувати, вони така смакота, що я десь літр зіла ще до закрутки. З відра слив виxодить 9 літрів закрутки.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. marianast

    marianast Well-Known Member

    Дівчата, а хто запасається яблучним соком на зиму? Розкажіть що і як)
    1. Де чавите? Є якісь перевірені заклади?
    2. Закручувати і стерилізувати треба самій? Чи можуть закатати в мою тару в чавильні?
    3. То вигідно?
     
  14. octavia

    octavia Well-Known Member

    Минулого року чавила тут Вичавлення соку ціни | Вичавлення соку Львів. Було дешевше , 10 літрів взяла свіжого решта пастеризованого в пакетах. В пакетах зручно бо можна вживати довший час не кисне. Я не закручую сік сама бо тоді треба стерелізувати або додавати цукор щоб зберігався , я вважаю що тоді сік втрачає свої властивості.
     
    Останнє редагування: 11 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. marianast

    marianast Well-Known Member

    @octavia , дякую. Ми теж на цій фірмі зупинились. 1л соку виходить 11 грн. Мій чоловік дуже налаштувався запастись соком на зиму. Завтра буде займатись. А зручно з тих пакетів наливати? Без коробки?
     
  16. octavia

    octavia Well-Known Member

    Ми брали з коробками . Наливати зручно з коробки відкрив кран і наливаєш. Зате в холодильнику з коробкою не дуже зручно . Але можна і з пакета наливати ,купити 1 коробку і вкладати пакет. Єдине щоб не пошкодити пакети під час зберігання взимку.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. Kryhla

    Kryhla Member

    Вже другий рік давимо сік на Левандівці (точну адресу треба в мужа спитати). 1 літра соку - 1 гривня.
    Не стерилізую і не додаю цукру. Правда, яблука в нас солодкі. Свіжовичавлений сік ставимо на вогонь і ледь не доводимо до кипіння (але щоб не кипів), в процесі збираю осад-піну, що утворюється при нагріванні, і розливаю у пропарені або висушені банки. от і все. Сік стоїть цілу зиму.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, хтось робив варення з груш? Яке воно? Який рецепт?
     
  19. octavia

    octavia Well-Known Member

    Моя мама так консервує такий метод називається «гарячий розлив». Сік підігріває майже до кипіння – до температури 95°С. ,але як на мене то в ньому менше користі ніж в пастеризованому , смак і зовнішній вигляд відрізняється . До речі вичитала що найкраще сік заморожувати ,свіжий сік в пляшки і в морозилку на найнижчу температуру залишається майже 90 % корисних речовин.
     
    • Корисно Корисно x 1
  20. zetta

    zetta Well-Known Member

    Хто має рецепт супер смачного лечо?
     
  21. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    на смак приємне, ароматне, але рідкувате, можливо я вибрала не дуже вдалий рецепт з нету. Я готувала по такому рецепту: на 3 кг груш 1,5 кг цукру (в оригінальному рецепті цукру стільки ж скільки груш, але мені було б засолодке), і 750 мл. води. Зварила цукровий сироп, потім в готовому сиропі варила груші приблизно 3-3,5 год. Варення вийшло зі шматочками груш. Якщо любите густіше, то давайте менше води, це ще залежить від виду груш, в мене груші не були дуже соковитими. За 15 хв до готовності додала потертий на дрібній терці лимон без шкірки.
     
    • Подобається Подобається x 3