запаси на зиму

Discussion in 'На кухні' started by Ascorbinka, Jun 25, 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Last edited by a moderator: Jul 31, 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Діліться рецептом:girl_wink:
    А які вони на смак виходять?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Чесно, я не куштувала. Лише чула оди про надзвичайний смак:girl_in_love:

    Рецепт пишу, якщо хтось наважиться, то попрошу потім прокоментувати:girl_yes:
    Маринована слива(венгерка)

    Закип'ятити:
    3л води
    1кг цукру
    1ч.л. кориці
    Додати:
    200мл оцту
    В кожну баночку покласти 2-3шт гвоздики, скласти сливки, залити маринадом. Стерилізувати 7хв(літрову банку)
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    Такі сливки закручує моя кума ... нямка ще та. Як закуска взимку, то супер :girl_yes2:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    З кісточками, чипотрібно ті кісточки діставати?
     
  6. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    І ми такі робим, можна гостроту коригувати, гостріші взимку до м'яса, така смакота, за столом відразу розбирають!

    Надіслано від мого V370, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    З кісточками.

    Надіслано від мого V370, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    А я роблю без кісточок, але треба, щоб венгерки були тверді, бо інакше вийде каша-малаша.
     
  9. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    Кума робить без кісточок, ще навіть їх взимку фарширувати умудряється :girl_crazy:
     
  10. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Ми з мамою 3 р. тому робили...не дуже мені за смаком...нічого не вистрілює. Ще пару банок є...переставляється в шафі. Можете спробувати, може засмакує Вам.
     
    • Корисно Корисно x 1
  11. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Хтось уже закручував огірки з лимоном? Як на смак?
     
  12. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    А я цього року екмперементувала - закручувала різні салати без стерилизації (той процес для мене дуже марудний). Саму масу приблизно 15 хв. варила в баняку і гарячим розкладала по банкам, які 20 хв. прожарила в духовці. Набагато зручніше! І ще спробувала новий рецепт кабачкової ікри - називається "Радянська кабачкова ікра" - там додається майонез. Ну дуже смачна ікра вийшла - набагато смачніша, ніж магазинна. Думаю треба буде ще порцію зробити, бо з'їдять :girl_crazy:. Якщо треба, можу дати рецепт
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. octavia

    octavia Well-Known Member

    Дівчата хто має перевірений рецепт помідорів в своєму соці ,щоб на смак були як італійські ;). Поділіться будь-ласка !
     
  14. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    +1, я таку роками закриваю. То навіть вийшло так, що я з двох різних рецептів собі зробила один, закриваю і з морквою, цибулею, і майонезом + томатна паста
    --- дописи об"єднано, Aug 15, 2015 ---
    мені так минулого року всі банки постріляли, я навіть гадки не маю чому, закривала їх завжди і все було окей:dntknw:
     
  15. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    А хтось пробував її робити, але без майонезу. Чи така ж смачна? Ми не їмо майонезу вже купу років. Знаю про той рецепт, бо мама його робить, смачна, але нам з майонезом не підходить, стараюсь не їсти хімки, особливо коли годую ще й дитинку.
     
  16. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    В моєму рецепті теж всі ці складники. А моя кума зробила таку ікру, додавши ще й яблука - їй такий рецепт дали. Обіцяла дати банку на пробу. То зрівняю зі своєю і тоді буде видно, може так ще краще
     
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Ого. Навіть не знала, що можна кабачкову ікру з майонезом робити. Я роблю по старій ресторанній специфікації. Як хтось мене за 2-3 годинки копне, відсканую з рецептурника.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    В мене рецепт тільки кабачки, морква, цибуля. Навіть том. пасти нема. Ніби нормальна виходить, то теж ще старий рецепт,
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  19. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    дайте той рецнпт з майонезом, бо я роблю без майонезу...з томатною пастою
     
  20. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    в 90 -их роках то був популярний салат, моя мама завжди робила.
    потім забулося, а минулого року зробила -ніхто їсти не хотів.
    на фарширований перець мені не схоже, більш гостріший.
    ніколи не стріляв.
     
  21. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Скажіть будь-ласка, скільки на то треба слив, на скільки банок вистарчає маринаду, і який орієнтовно вихід.