Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Мені смак дуже відрізняється. Зі свіжого люблю, а такий мені не подобається взагалі. Але варю , бо чоловік дуже любить. Минулого року морозила різні ягоди, то найбільше сподобалась чорниця. Засипала в одноразові стаканчики і закривала зверху плівкою. Малий їв із задоволенням, і з сметаною і без. А малина, ожина чомусь не подобається мені на смак. Давала хіба до компоту. Цього року буду перетирати з цукром і так морозити.
купила вчора на Привокзальному по 28 грн/літр, вже, навіть, заморозила, була ще трошки пом'ята по 25грн. Шкодую, що не взяла, так би перетерла з цукром і в холодильник.
Я морозила запечений, порізаний, складений в лоточок - і потім просто в пакеті ці плиточки порційні. Так само маю болгарський перець. Зразу можна використовувати в соте, соуси, салати. Дуже зручно. я маю силіконову форму для льоду - там рівні кубики, без тої "огранки" - то це тааак зручно - потім настільки ефективно заповнюється місце в пакетах тими кубиками, от з кексів вже буде багато простору втрачатись, хоча, виймати з силікону дуже легко і приємно.
Дівчата, а ну поділіться хто як абрикоси у своєму соці закриває? Бо є в мене намір таке зробити. Думаю, що так само як і вишні, але хочу переконатися.
На сайті Шувару є приблизний діапазон цін на овочі-фрукти. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Вчора в "Все буде добре" показували, як заморожувати ягоди. Цікаву пораду давали - ягоди помити, щоб не злипалися і не треба було морозити на дощинці купу разів, треба висипати помиті на паперовий або звичайний рушник і просушити феном на холодному режимі. Після того можна морозити в пакеті або в коробочці. Кажуть, що не ліпляться докупи і льоду нема.
господиньки, а як ви морозите зелену стручкову фасольку: підварюєте перед заморозкою чи сиру в морозилку? бо привезли мені з села трохи тої фасольки, я помила, порізала її, поставила на рушних сушити, а тоді задумалась чи не тре підварити перед заморозкою..
Я роблю так, обрізаю "дупки",тоді мию добре, і в баняк з водою, варю до стану пів готовності, то треба пробувати ,7-15 хв...,зливаю на друшляк , тоді то все на доску ,щоб остило і шур в порційні кульки до морозилки. Використовую до супів,або тушу в сметані --- дописи об"єднано, Jul 25, 2015 --- а якщо дуже довга , ро розрізаю лише коли витягую з морозилки , варю цілу
Я роблю і так і так. Сиру дрібніше нарізаю для овочевих сумішей для супу або рису з овочами (плюс морква, горошок, кабачок, цвітна капуста). І відварену теж морожу, вона для швидкого тушкування супер, для обсмаження в сухарях або в яйці, ну і для омлетів добре.
Свекруха передала багато буряка і моркви. Що з ними зробити, щоб не спортились? Може якось заморозити чи консервувати, бо не з'їмо стільки, пов'яне. А салат якось можна зберегти? Він так швидко псується, а передали теж багато
буряк ніколи не морозила, бо багато не мала...з нього хіба консервацію робити з перцем, бо який після морозилки не знаю. А моркву як мені забагато тру на терку , чи нарізка до супу кільцями , в кульки і морожу, дістаю по потребі..
можна моркву потерти і заморозити, а потім додавати до зупки чи інших страв. Буряк можна підварити і теж потертий заморозити, але він мені не подобається, якийсь ніякий. Буряк можна законсервувати, в неті є повно рецептів Або можна просто закрутити заправку на борщ, один раз перемучитися і потім борщ готується, як писала --- дописи об"єднано, Jul 25, 2015 --- ага і мені більше подобається бурячок запечений в духовці, ніж варений в воді.
Я бурячки запікаю в духовці,тру в комбайні,морожу в силіконових формах . Потім борщ готувати за милу душу.
Хочу з аличі зробити соус сацебелі або ткемалі, хто має якийсь рецепт файний, поділіться будь ласка)) Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Я цього року вирішила поекспериментувати. Нарізала моркву, буряк і капусту, перемішала і в морозилку. Спробую взимку борщ з цього варити. А моркву (сиру) щороку ріжу на кусочки і заморожую в мішечках для заморозки. Потім і до перших страв даю, і до других (плов, тушкована картопля, ...). Дівчата, а огірки вже крутите? --- дописи об"єднано, Jul 28, 2015 --- Абрикоси. Зимою даю до компоту. Бо коли розморозяться,то вони такі ляп-ляп, в мене ніхто їх їсти потім не хоче. --- дописи об"єднано, Jul 28, 2015 --- Саме так