запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    Думаю сиру, потім зварите і буде гаряченька, зварена і щойно ніби з городу
     
  3. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    6 півлітрових банок "ніжинського", 3 - соусу томатного, 17 півлітрових і 4 літрових- аджики закрили нині з свекрухою. А ще начистили з чоловіком цілу ванну яблук, я вже знаю, що мені нині присниться. Завтра варитиму яблучне варення, а ще чекає мене кабачкова ікра, кабачки скибочками, компот з аличі і кабачків, ніжинський.....
     
  4. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: запаси на зиму

    Маю багато грушок. Що з ними можна зробити?
     
  5. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    робила нині кетчуп з помідорів,
    спочатку варила перемелені помідори 1,5год, потім через сито відціділа рідину, а м"якоть-шкірки-кісточки використала для аджики- додала різних спецій і аджика вийшла супер, а до того соку додала все решта по рецепту і варила-варила, а воно всерівно рідке...як ви робите кетчуп, щоб був густий, може який спеціальний загущувач треба?
     
  6. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Може треба було м"якіть залишити?
    Звідки він густини візьме? то хіба крохмалю давати:scratch_one-s_head:бє.

    ---------- Додано в 23:53 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ----------

    Шкірки навіть для салатки знімаю з помідорів.
    А для якихось перетирок томатних то точно знімаю.
     
  7. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    в один час зі мною сестра робила,то знімала шкірку, а м"якоть лишала, то на вигляд та сама аджика вийшла...
     
  8. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Якщо коротко сказати, то на першому етапі я беру помідори, з яких знята шкірка і ділю на чотири частини, а на другому-коли вони вже розварилися, то беру, збиваю до однорідного блендером і виварюю до густоти
     
  9. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    А не жовтіє маса?
    Я якось збила гарячу масу і вона змінила колір.
     
  10. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Ні не жовтіє, Робим вже кілька років, ніколи не жовтіла. А за рахунок чого вона жовтіє, бо я шось такого ніколи не чула?
     
  11. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Ну не жовтіє, а стає більш помаранчевою, а не чистого помідорового кольору. На смак це не впливає.
    Від чого- якась реакція відбувається, не знаю точно яка.
    Цього легко можна уникнути, якщо прогрівати вже перемелену масу, а не перемелювати гарячі помідори.
     
  12. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Морозила сиру , взимку зварила...гадость гадосная:))
    На одному форумі читала, що її спочатку треба зварити, потім заморозити і перед вживанням в мікрохвильовці розігріти.
     
  13. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Чухаю потилицю.
    Всі по різному кажуть :)

    Отже, я заморозила два качани неварених ( на пробу). Зараз зварю і розкажу що і як :)
     
  14. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    З"їли. Досить нормальні. Трохи водянисті, якщо порівнювати з свіжовареною. Але я їх і переварила трохи.
     
  15. Cornelia

    Cornelia Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Поділіться або тицніть рецептом помідорів у власному соці, щоб можна було з них приготувати соус, наприклад, до піци.
     
  16. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: запаси на зиму

    шукає рецепт салату десятка(або щось таке), де йде баклажан помідор перець цибуля...в рівних пропорціях
    хтось таке робить?
     
  17. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Як правильно заморозити шпинат? Відварити чи сирим?
     
  18. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я морозила і свіжим і відварювала. Відварений краще.Тобто по смакових властивостях однаково, але свіжий ( я мила, сушила і дрібно різала) більше місця займає. То саме яле відварений- компактніше
     
  19. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Декілька років морожу шпинат. Перший раз морозила сухим. Нє, погано.
    Потім прочитала таке : овочі- треба бланшувати, ягоди- свіжими морозити.
    Шпинат- овоч. ( напевно :) )
    Отже. Вимивала гарно, відрізала по-мінімуму коріння ( я люблю і стебла, і суцвіття)Кип"ячу каструлю води, туди друшляк, в друшляк кидаю шпинат, занурюю до зм"якшення, витягаю, вистигаю, і рукою формую порційні кульки. Їх розкладаю на дошку, заморожую, а потім скдадаю ті кульки в зіп-пакет.
    Трохи є роботи зі шпинатом, але найбільше часу займає його промивання.
     
  20. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Роблю майже так само, тільки я в душлак накладаю порізаний шпинат/квасок і ошпарюю окропом прям в дуршлаку, після того шпинат кидаю в миску з холодною водою і знову відкидую на дуршлак. Кілька років теж робила кульки, а зараз не бавлюсь, просто накладаю в зіп-пакет, рівним пластом десь 1 см товщиною і роблю ножем такі бороздку не прорізаючи пакет. Просто ділю той пласт в пакеті на частини і в морозилку, потім той пласт дуже легко ламається.
     
  21. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: запаси на зиму

    А цвітну капусту теж бланшовану морозите?
    В мене від провареної такий запах, що я її потім їсти не можу....