запаси на зиму

Discussion in 'На кухні' started by Ascorbinka, Jun 25, 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Last edited by a moderator: Jul 31, 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: запаси на зиму

    так дівчата зорієнтуйте мене чи хтось вже крутить помідори лечо і т. д.
    я як відстала закрутила лише абрикос і впевнена що сезон на помідори ще не розпочався
    Наївна чи таки права?
     
  3. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    так,в нас наприклад багато в кого чомусь огірки посохли,чи то від спеки,чи хто зна від чого, в мене особисто "тьфу-тьфу" ще добрі, то закручую по одній-дві банки в день, а то й рідше, теж нема так би було багато, так що не зволікайте...
     
  4. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    думаю, розпочався. Брала на Шуварі тижні 2 тому маленькі херсонські червоні помідори, крутила без шкірки, по 3,50грн/кг. ящик 20кг. Думаю це не дорого. Роздріб був 4 грн.
     
  5. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Ну та, сіль і вода.
    Трави кладу багато, обов"язково хрін, вишня, кріп, часнику багато, ми його любимо з квашених огірків. Смородину, дуб по мірі доступності.

    Зразу закладаю в банки в яких буду закатувати. Так мені легше розрахувати зелень і огірки.
    Коли гарно прокиснуть все так само як у рецепті. Зливаю розсіл, кип"ячу, піну знімаю, і киплячим заливаю в банки знову. Тоді вже можна якогось перцю вкинути, гірчиці люблю насипати.
    Закручую, перевертаю.А от в одіяло не замотувала.
    Кажуть з горілкою добре, але на гаряче горілка? З неї там нічого не лишиться..
     
  6. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    Поділіться рецептом, як можна закрити просто перетерті помідори з сіллю і травками. Чи таке не можливо?
     
  7. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Травки краще окремо. Потім додавати.
    Помідори очистити від шкірок, перетерти, дати сіль, і стерилізувати. Скільки часу стерилізувати не пам"ятаю)).
     
  8. Suzi

    Suzi Moderator Staff Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я перемелюю в комбайні, доводжу до кипіння, додаю сіль, перець-гвоздику, 2-3 хвилини кипячу, тоді по ошпареним банкам і закатую. Але скільки солі треба - не пам*ятаю,сама зараз буду дзвонити до свого джерела, перепитувати :)

    ---------- Додано в 17:51 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ----------

     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: запаси на зиму

    В нас не посохли, тобто не всі, але цього року бджіл нема. Нема запильників. Напевне зимою перехворіли або вимерзли.

    А огіркові листки можна закрутити замість огірків, за їх відсутності? :girl_haha:
     
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    Ой, я насміялась))
    Але не берусь стверджувати, що таке нема... сьодня їдять майже все,що рухається))
     
  11. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    В рецепті написано ...викладати в стерилізовані банки... як саме їх стерилізувати? Можна кілька хвилин в духовці потримати?
     
  12. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Тільки в духовці і стерилізую. В холодну духовку ставлю банки, нагріваю до 100-120 С, тримаю хвилин 10.
     
  13. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    О, дякую. Я просто в духовці інколи сушу банки, то подумала, що певно можна і стерилізувати
     
  14. Vika

    Vika Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я срерилізую в мікрохвильовці. наливаю трошки води і вона там кіпить кілька хвилин.
     
  15. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я включаю мультиварку на "варка на пару", і на ту решітку від мульті ставлю по черзі банки.
     
  16. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    А я в духовці.
    Ставлю на 120-140. Ще не підводив спосіб ніколи.
     
  17. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: запаси на зиму



    Я минулоріч закрутила експериментально 3 види перетертих помідорів (всі збиваю блендером, через сито не тру бо так мені довго):

    1. почищені від шкірок, пюре вариться до википання помідорового соку. Консистенція не то кепчупу, не то помідорової пасти. Вважаю найбільш вдалим варіантом для піци, пасти, картоплі, ченахів.

    2. почищені від шкірок, доведені до кипіння. Як на мене - зарідка та юшка, до того ж не мають такого насиченого червоного кольору як попередні, відтінок пасти ближче до оранжевого ніж до червоного. В баночці зверху відстоюється десь 2 см прозорого соку.

    3. помідори збиті зі шкіркою - найбільш лінивий та швидкий варіант. Теж дуже гарно виглядають і в баночці і на голубцях. Смак/запах найбільш насичений з усіх попередніх, але та шкірочка хоч і дрібна та все ж відчувається (скільки б її не варити і не збивати).

    Сіль даю за смаком, аби було в міру солоне. Ще мені радили додавати дрібку лимонної кислоти, аби не стріляли. Стояли на антресолях в теплі і ті що з кислотою і ті що без кислоти однаково, то думаю не варто давати.

    Цього року планую робити 1 і 2 варіанти.

    Банки і кришки! терилізую на банячку з пельменницею))) мені влітку і так пекельно на кухні, духовку включаю коли йду з хати геть. До того ж банки я беру по черзі, поки одну закрутила друга гаряча-прегаряча чекає на мене.
     
  18. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    Тобто зробили помідори по рецепту №1 а потім в банки і стерилізувати? А скільки?
    Мені добрий чоловік привіз 28кг помідорів:khomyak:Я просила 10 кг, бо більше не осилю. Зараз крутитиму
     
  19. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: запаси на зиму

    Я перемелюю помідори через мясорубку з насадкою для том. пасти, потім варю до википання соку, солі даю до смаку, лимонної кислоти не даю, наливаю у стерилізовані банки і закручую без стерилізації у банках. Банки стерилізую у духовці і стараюсь так підлаштувати щоб наливати том. пасту/сік у ще теплі банки. Зберігаю у підвалі.
     
  20. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Викладу рецепт консервованих персиків, вивідала в одної жіночки на базарі.
    Персики очистити від шкірки, витягнути кісточки, на дно банки кинути дольку лимона, накласти персики. Зварити сироп: на 1л води- 400гр. цукру, залити цим сиропом персики і стерилізувати 10-15хв.
     
  21. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Хочу кукурудзу в качанах заморозити до Н.Р.
    Їх зварити треба, чи сирими заморозити?