запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. nata1

    nata1 Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата, поділіться будь-ласка що робите з яблук, варення, джем, хто має цікаві рецепти?

    Можливо хтось вміє робити дитяче пюре ( як продаютється в баночках)
     
  3. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    З яблук можна з робити пюре(таке як в дитинстві в баночках продавали), можна варення або компот зробити. Я цього року зробила трохи варення, кілька баночок пюре для дитини і ще планую компоту закрити трохи, теж для малої:)

    ---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

    Пюре з яблук

    5 кг яблук
    цукор(якщо яблука кислі то 1 кг) - 0,5 кг
    лимонний сік(необовязково) - 1 ч.л.


    Яблука помити, почистити і мілко порізати.Викласти в кастрюлю з товстим дном. Всипати цукор(якщо забагато цукру, то яблука не будуть мати того особливого смаку пюре з дитинства), і додати лимонний сік. Варити на маленькому вогні до мякості і плюс ще 5-10хв. Не забувайте помішувати!
    Вимкнути і дати кілька хвилин щоб охололо.
    За допомогою блендера зробити пюре.
    Якщо плануєте їсти одразу, то почекайте хай охолоне і вперед:)
    Якщо хочете закрутити на зиму,то після того як зробили блендером пюре - в банки і закрутити. Зберігати в прохолодному місці.
    Смачного:)
     
  4. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: запаси на зиму

    Я цей пункт опускаю. Киплячу мармоляду розливаю в гарячі стерилізовані банки і закатую кришками.
     
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    закатала в суботу на пробу. дуже нас смакує. таке різдвяне варенячко)))
    і головне, що яблучні варення не люблю. а тут - смакота.
    правда, для тих хто любить спеції.
    рецепт Фудклуб. автор бранка.

    Яблоки 1 кг
    Сахар 700 гр
    Вода 1/2 стакана
    Апельсин 1 шт.
    Корица, гвоздика

    Яблоки очистить, нарезать небольшими, тонкими (это важно) дольками. С апельсина снять кожуру, нарезать ломтиками, а потом разделить на сегменты.Воду налить в таз (идеологически верного медного таза для варенья у меня нет, поэтому обошлась обычным, эмалированным), добавить сахар, довести до кипения, помешивать, чтобы сахар растворился. Кинуть туда же пряности. Тут надо сказать, что и гвоздику, и корицу я положила не измельчая, целиком. Думаю, если добавить совсем немного молотой корицы аромат будет еще сильнее.Какое-то время сироп должен кипеть - это не совсем правильно для варенья, но мне хотелось, чтобы он получился почти карамельным, с запахом специй.

    Добавить апельсин. Варить минут десять, пока сироп не загустеет, потом выловить специи. Палочки корицы я оставила, уж очень красиво они смотрелись (особенно уже потом, в банке).Положить в таз яблоки, варить на небольшом огне. Тут очень тонкий момент - надо не пропустить, когда яблочные дольки станут почти прозрачными, но еще останутся слегка жестковатыми. Мне не нравится, когда фрукты в варенье превращаются в кашу, а тут они даже чуть похрустывают. Но это, конечно, на любителя.
    фото автора
    [​IMG]
     
  6. Gybka Bob

    Gybka Bob Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дуже хочу зробити варення з обліпіхи. Неймовірно смачне та прекрасного кольору (яскраво жовтого!) воно, але от не знаю чи вже продають її, чи достигла вона вже..боюсь не пропустити!
     
  7. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Обліпиха ще не достигла, а на рахунок того, що варення з неї смачне то я б посперечалась. Колись ми з сестрою теж були загорілись цим варенням. Поки пообривали ті ягідки з гілочок, то нам день роком став :8: А потім, коли ми засипали обліпиху цікром, то варення розшарувалося. Зверху було варення, а знизу відділилося обліпихова олія. Перемішавши їсти можна було, але то на любителя.
    Мій свекор гарно робить сік з обліпихи. Коли починаються перші приморозки і ягоди стають мягенькі, він в рукавицях чавить їх прямо на дереві. Тоді проціджує через капрон. Виходить густий обліпиховий сік з мякоттю. Це дійсно смакота! :nyam2:
     
  8. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: запаси на зиму

    Не знаю, ви напевно щось неправильно робили. Моя мама колись робила варення з обліпихи, то була така смакота:girl_tender: Не пам ятаю, як вона його робила, але знаю точно, що вона його перетирала через сито, щоб не було кісточок.
    А роботи з ним правда багато.
     
  9. Gybka Bob

    Gybka Bob Member

    Відповідь: запаси на зиму

    згідна, або ж у Вас інший рецепт котрийсь, бо варення дуже хороше виходить!:girl_in_dreams:
     
  10. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Підкажіть рецепт аджики без яблук, моркви, а в ідеалі такої, що й варити теж не треба.
     
  11. nata1

    nata1 Member

    Відповідь: запаси на зиму

    По Ваших порадах робила 2 види варення.
    5 кг яблук, 200 г води, 300 г цукру (яблука були досить солодкі), 1/3 чайної ложки лимонної кислоти.
    Чищені яблука потерла на комбайні ( грубе терко), залила цукровим сиропом, потім додала лимонну кислоту, варила на маленькому вогні у сотейнику, покритим антипртгаром.
    У другому випадку з чищених яблук комбайном зробила пюре. Мені цей варіант більше посмакував.
    Ось як у мене вийшло
    [​IMG]
    Зліва - пюре, справа - кусочками.
     
  12. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: запаси на зиму

    Моя мама таку робить.

    Аджика, яку не треба варити.

    5 кг помідорів
    5 шт червоного болгарського перцю
    5 стручків гіркого перцю
    5 головок часнику
    2.5 скл. 9% оцту
    сіль за смаком

    Всі овочі пропустити через м ясорубку і змішати. Додати оцет, сіль, знову перемішати. Розкласти в сухі банки, закрити кришками і зберігати в холодному місці.
     
  13. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Розшукується рецепт яблучного повидла. Гуглю вже котру годину, нічогомені в око не падає.

    Хто робить просте у виконанні яблучне повидло ( не варення)? основна вимога- щоб не розтікалось під час випічки у якості начинки. Якщо яблука не потрібно чистити від шкірки то взагалі було б супер.
     
  14. maty

    maty Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    AilataN ,я роблю таке
    відро яблук (почищених і порізаних не дуже дрібно ) ,1 кг цукру і 1 склянка оцту , перемішати , залишити на ніч , а тоді в духовку на 3 год - дуже ароматне , смачне , густе і не пригорає . Можна робити з будь-яких яблук - завжди виходить добре
     
  15. Amrita

    Amrita Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я подібно роблю, тільки замість оцту - сік лимону додаю :)
     
  16. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    Дуже дякую, направду найкращий рецепт, бо шукала щоб менше цукру було! а замість оцту лимонну кислоту можна дати, дійсно..
    Ще мене по техніці виконання цікавить вапрос- у мене всі каструляки мають на ручках знизу типу пластик, який не нагрівається від каструлі, щоб можна було взяти і не попектися, але в піч боюся пхати, бо т-ра може їх пошкодити, напевно. То в мисці можна поставити в духовку? Але у мене тонка миска, щоб не пригоріло. Маю ще чавунну гусятницю велику, але в неї не влізе багато яблук. А на яку т-ру ставити? 120 грдс нормально буде? Помішувати треба коли повидло буде варитись? Накривати кришкою? буде бризкати на стінки? А відро яблук порізано почищених то скільки кг? Приблизно! ( 5-7) ( 3-5) ( 8-10) ? А спеції не пробували давати, ваніль- корицю-цедру? А без цукру взагалі можна зробити? Мені не шкода цукру, просто було б добре щоб його поменше)))
    О , скільки питань!)) Чекатиму на відповідь!!

    Поставила ще сьогодні бродити яблучний оцет. Завтра рецептик пропишу.
     
  17. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    а моя свекруха робить так. Яблука добре помиті, без хвостиків вискладує в велику гусятницю, цукру на око десь грм 700, кориці дає, і в духовку.... вони там печуться з хв 40-50 по потребі... далі трохи охолоджуються, зливає з них сік, і окремо перетирає через друшлаг. оте все перетерте ставить постояти і воно потім ріжеться ножем. і доречі колись десь бачила рецепт шо власне серединку тед треба варити разом з кісточками для смаку(потім витягати).
     
  18. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: запаси на зиму

    А як у випічці, не розтікається? А зберігати як? В холоді, чи можна в банки розлити і так стоїть.
     
  19. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    не розтікається точно. ріжеться ножем.
    а як зберігати скажу ввечері.
     
  20. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    А приблизно скільки яблук? Бо форму можна і меншу взяти))
     
  21. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    яблука - відро. то все в духовці собі печеться на невеликому вогні поки вони не впадуть на дно а сік вийде зверху. дається цукор 1кг -вимішує, ше трохи вони там в духовці постоять, цукор зплавиться. сік зливається. решта перетирається шкірка і серединки лишаються на друшлагу. зберігає в підвалі... ну тобто в холоді. не в банках а в зручних ємкостях.