Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму Дівчата, поділіться будь-ласка що робите з яблук, варення, джем, хто має цікаві рецепти? Можливо хтось вміє робити дитяче пюре ( як продаютється в баночках)
Відповідь: запаси на зиму З яблук можна з робити пюре(таке як в дитинстві в баночках продавали), можна варення або компот зробити. Я цього року зробила трохи варення, кілька баночок пюре для дитини і ще планую компоту закрити трохи, теж для малої ---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ---------- Пюре з яблук 5 кг яблук цукор(якщо яблука кислі то 1 кг) - 0,5 кг лимонний сік(необовязково) - 1 ч.л. Яблука помити, почистити і мілко порізати.Викласти в кастрюлю з товстим дном. Всипати цукор(якщо забагато цукру, то яблука не будуть мати того особливого смаку пюре з дитинства), і додати лимонний сік. Варити на маленькому вогні до мякості і плюс ще 5-10хв. Не забувайте помішувати! Вимкнути і дати кілька хвилин щоб охололо. За допомогою блендера зробити пюре. Якщо плануєте їсти одразу, то почекайте хай охолоне і вперед Якщо хочете закрутити на зиму,то після того як зробили блендером пюре - в банки і закрутити. Зберігати в прохолодному місці. Смачного
Відповідь: запаси на зиму Я цей пункт опускаю. Киплячу мармоляду розливаю в гарячі стерилізовані банки і закатую кришками.
Відповідь: запаси на зиму закатала в суботу на пробу. дуже нас смакує. таке різдвяне варенячко))) і головне, що яблучні варення не люблю. а тут - смакота. правда, для тих хто любить спеції. рецепт Фудклуб. автор бранка. Яблоки 1 кг Сахар 700 гр Вода 1/2 стакана Апельсин 1 шт. Корица, гвоздика Яблоки очистить, нарезать небольшими, тонкими (это важно) дольками. С апельсина снять кожуру, нарезать ломтиками, а потом разделить на сегменты.Воду налить в таз (идеологически верного медного таза для варенья у меня нет, поэтому обошлась обычным, эмалированным), добавить сахар, довести до кипения, помешивать, чтобы сахар растворился. Кинуть туда же пряности. Тут надо сказать, что и гвоздику, и корицу я положила не измельчая, целиком. Думаю, если добавить совсем немного молотой корицы аромат будет еще сильнее.Какое-то время сироп должен кипеть - это не совсем правильно для варенья, но мне хотелось, чтобы он получился почти карамельным, с запахом специй. Добавить апельсин. Варить минут десять, пока сироп не загустеет, потом выловить специи. Палочки корицы я оставила, уж очень красиво они смотрелись (особенно уже потом, в банке).Положить в таз яблоки, варить на небольшом огне. Тут очень тонкий момент - надо не пропустить, когда яблочные дольки станут почти прозрачными, но еще останутся слегка жестковатыми. Мне не нравится, когда фрукты в варенье превращаются в кашу, а тут они даже чуть похрустывают. Но это, конечно, на любителя. фото автора
Відповідь: запаси на зиму Дуже хочу зробити варення з обліпіхи. Неймовірно смачне та прекрасного кольору (яскраво жовтого!) воно, але от не знаю чи вже продають її, чи достигла вона вже..боюсь не пропустити!
Відповідь: запаси на зиму Обліпиха ще не достигла, а на рахунок того, що варення з неї смачне то я б посперечалась. Колись ми з сестрою теж були загорілись цим варенням. Поки пообривали ті ягідки з гілочок, то нам день роком став :8: А потім, коли ми засипали обліпиху цікром, то варення розшарувалося. Зверху було варення, а знизу відділилося обліпихова олія. Перемішавши їсти можна було, але то на любителя. Мій свекор гарно робить сік з обліпихи. Коли починаються перші приморозки і ягоди стають мягенькі, він в рукавицях чавить їх прямо на дереві. Тоді проціджує через капрон. Виходить густий обліпиховий сік з мякоттю. Це дійсно смакота!
Відповідь: запаси на зиму Не знаю, ви напевно щось неправильно робили. Моя мама колись робила варення з обліпихи, то була така смакота Не пам ятаю, як вона його робила, але знаю точно, що вона його перетирала через сито, щоб не було кісточок. А роботи з ним правда багато.
Відповідь: запаси на зиму згідна, або ж у Вас інший рецепт котрийсь, бо варення дуже хороше виходить!
Відповідь: запаси на зиму Підкажіть рецепт аджики без яблук, моркви, а в ідеалі такої, що й варити теж не треба. колись мала такий рецепт, що й зберігалась без холодильника, але десь посіяла
Відповідь: запаси на зиму По Ваших порадах робила 2 види варення. 5 кг яблук, 200 г води, 300 г цукру (яблука були досить солодкі), 1/3 чайної ложки лимонної кислоти. Чищені яблука потерла на комбайні ( грубе терко), залила цукровим сиропом, потім додала лимонну кислоту, варила на маленькому вогні у сотейнику, покритим антипртгаром. У другому випадку з чищених яблук комбайном зробила пюре. Мені цей варіант більше посмакував. Ось як у мене вийшло Зліва - пюре, справа - кусочками.
Відповідь: запаси на зиму Моя мама таку робить. Аджика, яку не треба варити. 5 кг помідорів 5 шт червоного болгарського перцю 5 стручків гіркого перцю 5 головок часнику 2.5 скл. 9% оцту сіль за смаком Всі овочі пропустити через м ясорубку і змішати. Додати оцет, сіль, знову перемішати. Розкласти в сухі банки, закрити кришками і зберігати в холодному місці.
Відповідь: запаси на зиму Розшукується рецепт яблучного повидла. Гуглю вже котру годину, нічогомені в око не падає. Хто робить просте у виконанні яблучне повидло ( не варення)? основна вимога- щоб не розтікалось під час випічки у якості начинки. Якщо яблука не потрібно чистити від шкірки то взагалі було б супер.
Відповідь: запаси на зиму AilataN ,я роблю таке відро яблук (почищених і порізаних не дуже дрібно ) ,1 кг цукру і 1 склянка оцту , перемішати , залишити на ніч , а тоді в духовку на 3 год - дуже ароматне , смачне , густе і не пригорає . Можна робити з будь-яких яблук - завжди виходить добре
Відповідь: запаси на зиму Дуже дякую, направду найкращий рецепт, бо шукала щоб менше цукру було! а замість оцту лимонну кислоту можна дати, дійсно.. Ще мене по техніці виконання цікавить вапрос- у мене всі каструляки мають на ручках знизу типу пластик, який не нагрівається від каструлі, щоб можна було взяти і не попектися, але в піч боюся пхати, бо т-ра може їх пошкодити, напевно. То в мисці можна поставити в духовку? Але у мене тонка миска, щоб не пригоріло. Маю ще чавунну гусятницю велику, але в неї не влізе багато яблук. А на яку т-ру ставити? 120 грдс нормально буде? Помішувати треба коли повидло буде варитись? Накривати кришкою? буде бризкати на стінки? А відро яблук порізано почищених то скільки кг? Приблизно! ( 5-7) ( 3-5) ( 8-10) ? А спеції не пробували давати, ваніль- корицю-цедру? А без цукру взагалі можна зробити? Мені не шкода цукру, просто було б добре щоб його поменше))) О , скільки питань!)) Чекатиму на відповідь!! Поставила ще сьогодні бродити яблучний оцет. Завтра рецептик пропишу.
Відповідь: запаси на зиму а моя свекруха робить так. Яблука добре помиті, без хвостиків вискладує в велику гусятницю, цукру на око десь грм 700, кориці дає, і в духовку.... вони там печуться з хв 40-50 по потребі... далі трохи охолоджуються, зливає з них сік, і окремо перетирає через друшлаг. оте все перетерте ставить постояти і воно потім ріжеться ножем. і доречі колись десь бачила рецепт шо власне серединку тед треба варити разом з кісточками для смаку(потім витягати).
Відповідь: запаси на зиму А як у випічці, не розтікається? А зберігати як? В холоді, чи можна в банки розлити і так стоїть.
Відповідь: запаси на зиму яблука - відро. то все в духовці собі печеться на невеликому вогні поки вони не впадуть на дно а сік вийде зверху. дається цукор 1кг -вимішує, ше трохи вони там в духовці постоять, цукор зплавиться. сік зливається. решта перетирається шкірка і серединки лишаються на друшлагу. зберігає в підвалі... ну тобто в холоді. не в банках а в зручних ємкостях.