запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    А я зробила. Чоловік замовив. Але мені щось зовсім не смакує цей соус. Я не відчуваю ні спецій, ні смаку тільки кислоту. Я вже думала що щось не так зробила, але чоловік каже що смачний. Сьогодні ще пробую в"ялити помідори.
     
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    А я спалила цілу партію в"ялених помідорів.
    Чи то сорт був не підходящий, чи то втома наклалася, чи яка холєра, не знаю.
    Але жаль мене такий розбирає, шо ну.
     
  4. flame

    flame невгамовний експериментатор


    Ото думаю, закручувати грушки чи ну їх, хай гниють?:girl_in_dreams:
     
    • Смішно Смішно x 8
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я думала, що то тільки мій так робить:girl_haha: @Kroshka Enot писала, що крутити варто в малесенькі баночки, бо може швидко зацвісти. Так от, я закрутила в півлітрові і навіть літрові. В нас кетчуп йде дуже швидко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  6. Altera

    Altera зачарована птуха

    +100500
    в нас то тоже - малееесенькі:))
    нормальні - то 2-3-х літрові..
    (я останнім часом приглядаюсь до 4,5 л - є такі в Каравані - суперові!! з широким горлом! Кулак туди влазить аж по лікоть:))
    а вже місткі!!:girl_crazy:)
     
    Останнє редагування: 8 Вересень 2016
    • Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    ну шо, трудівниці? Помідори і сливки вже всі посушили?:girl_crazy: Получайте "гранату":girl_blum:В’ялені баклажани вдома
    [​IMG]
    --- дописи об"єднано, 11 Вересень 2016 ---
    пихтіла, але зробила і нині вже одну вскрила:girl_haha: На літрову банку 2 ложки з чубком цукру, залила кип"ятком і 30 хв стерилізувала в духовці на 130С. Коли чистила і нарізала груші, періодично скроплювала лимонним соком і перемішувала, щоб не темніли
    IMG_20160908_145539.jpg IMG_20160908_184552.jpg
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  8. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @flame ,я минулого року в'ялила баклажани. Усе за принципом помідорів. Дуже добрі!
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Arika

    Arika Well-Known Member

    Дівчата, я знову зі своїми гострими перцями. Дайте якийсь хороший перевірений рецепт гострої аджики (на основі гострих перців, щоб щось таке не варити, а перемолоти через мясорубку в пасту та тримати в холодильнику) і щоб дуже гостра і смачна була :)
     
  10. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Тільки рукавички купіть для роботи з перцем, я дуже руки обпекла ним
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. maty

    maty Well-Known Member

    до теми в*ялених овочів Ігор Лікарчук - Якби мені хтось років шість чи сім тому... | Facebook
    Ігор Лікарчук Ніяких складностей із рецептом немає. Беремо гарний мясистий перець. Найкраще вялити в електросушарці. Але можна і в духовці. Миємо й чистимо перець від зерна та насіннєвих мішків. Розрізаємо на кілька частин. Кожну частину змазуємо олією (соняшниковою або оливковою), притрушуємо сіллю (морською), трішечки цукром й гарно посипаємо сумішшю молотого сухого часнику й прованських трав. До трав можете додати меленого чорного перцю. За баданням. Ставимо перець в сушарку. Якщо в духовку, то на деко, застелене пергаментом (буде виділятися волога). У духовці виставляємо температуру 100 градусів. У сушарці - 70 градусів. Через 3-4 годин мацаємо перчик. Якщо він став мяким і гнучким, то процес завершився. Кладемо його стерильні банки. Поклали шар, зверху 1-2 пластинки часнику й залили гарячою олією.. Потім наступний шар... Останній заливаємо олією по вінця банки, кладемо кілька пластинок часнику, трішечки сухих італійських трав, до яких можна додати нашої сушеної мяти, і закриваємо стерильною кришкою. Та в подушки. А далі - ховайте від бажаючих спробувати, що то таке є. Аж до того часу, коли самі з гордістю поставите цю смакоту на стіл.
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    в мене ще одна партія кетчупу готова. цього разу додала усіх спецій по столовій ложці. вийшло доволі гостренько. ще сьогодні одна партія і все-фініш з кетчупом.
    виникло питання-хтось робить кавунове варення?
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Робила.Не вразило.Краще б я той кавун так з'їла:girl_haha:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Khrystik не робила, та куштувала - не сподобалось
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    А я зробила ще одну порцію - додала два запечених в духовці стручки перцю чилі. Для мене - це :bomb:
    Муж аж прикламцував, так їв. Казав, що нунарешті гостреньке :laugh1:
    Крім того, цибулю запікала і додала ще болгарського перцю (3 перчинки на всю порцію) - ні те ні інше, як на мене, ніяк на смак не вплинуло.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  16. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Дівчата, а з груші варення хтось закривав? Маю багато таких, що попадали і не знаю що з них робити так, щоб не довго з тим возитися.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  17. Altera

    Altera зачарована птуха

    - то точно не про них :) - то ж треба порізати, почистити, 100500 раз проварювати...
    Я варила. мені не сподобалось. Возні багато - результат таксєбє. Якесь нудне, плоске на смак - на любителя. (хоч і груші були смачні й відбірні). Але в мене вийшов швидше джем, можливо саме варенням (плаваючі дольки у сиропі) з достатньої кількістю лимонки було б і добре.
    Але якщо
    тоді ой:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    і я ) то заразне))
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Та власне, що груші смачні хіба коли свіжі, я не люблю іі у випічці, вона там ніяка, цілу в сиропі теж не люблю, думала може в варенні вони будуть норм, мо якоїсь кориці туди дати?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я, до речі, в загальному зробила 4 порції кетчупу.
    Класичний, з базиліком, "гострий" (як я зрозуміла з відгуків друзів і сім"ї, гострий він тільки для мене :girl_haha:) і супер-гострий з стручками перцю чилі (я не можу навіть на кінчик язика спробувати).
    Останню порцію робила з домашнії помідорів-чері, бо їх цього року завал як багато було, не встигали їсти.
    Ясно, що шкірку з них я не знімала :)))
    Тому остання порція вийшла не така однорідна, як зазвичай, але муж казав, жи йому не заважає, а мені - тим більше (враховуючи, що їсти його я не буду через гостроту :haha:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  21. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Той рецепт люкс, я от зараз допиваю каву і знов за помідорами їду, бо муж казав, що того кетчупу, що я вже зробила (поки дві порції) йому і до НР не стане:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1