Заняття за методикою Монтессорі

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ljolik, 7 Грудень 2006.

1. Наталочка

Наталочка Well-Known Member

Відповідь: Заняття за методикою Монтессорі

На курси напевно не піду, бо туди треба з чоловіком , а мого туди точно не затягнеш, тим більше в робочий час....
    Доречі , з цього тижня вже починаються заняття.

2. tiana

tiana Well-Known Member

мені сказали що не обов"язково з чоловіком, бо мій теж не зможе ходити... зате можна дитину з собою брати...
    а вашій малечі скільки років?

3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я відвідувала ті курси для батьків, з малою ходила, як їй десь 1,5 рочки було. Загалом сподобалось, цікаво було, але як на мене більше розраховані на вагітних і тих хто готується стати батьками, ну або на батьків немовлят.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  4. tiana

tiana Well-Known Member

вона мені так і сказала, що це треніги по вихованню дітей до 3-х років... і хоч моїй вже 2,3, але хочу походити... думаю ще діти будуть:shy:

5. Наталочка

Наталочка Well-Known Member

Моєму малому півтора року.Але з ним я б теж не змогла ходити, бо він в мене дуже непосидючий, тому більше за ним би дивилась ніж слухала.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. tiana

tiana Well-Known Member

я думаю раз вони пропонують такий варіант, то передбачають що діти є різні, на те вони і психологи, хіба не так?

7. irushka

irushka Well-Known Member

Звичайно, садок чи школа Монтессорі- це дуже добре, але оскільки у Львові з цим проблеми,то можна займатися з дитиною вдома у вільний час. Я собі купила таку книжку, де розділ присвячений якраз тому, як організувати ці заняття. Зовсім не складно, і місця багато не потрібно, лише виділити якийсь куточок для матеріалів. А матеріали можна зробити самому, якщо є терпіння, але я швидше буду купувати. До речі, в Знайці деякі з них є.

8. tiana

tiana Well-Known Member

вже двічі водила дитину на заняття, мені сподобалось, а мала взагалі мало не біжить туди:) вчора бабця переплутала дні і сказала їй що піде до діток, коли вияснилось що нікуди не йдем прийшлось казати дитині, що вихователька захворіла щоб заспокоїти....

9. viktoria

viktoria Well-Known Member

За основу взята Вольфдорская педагогика.

10. irushka

irushka Well-Known Member

Будь ласочка, напишіть ще раз де саме, в які дні і в який час ці заняття.

11. tiana

tiana Well-Known Member

На батальній в плоговому будинку(відділення патології вагітності), є центр розвитку дитини. Треба позвонити і домовитись про зустріч, тоді Вам пояснять коли підійти, ок:)

Вчора мені особисто сподобалось як діти один одному допомагають, не кожен раз звичайно, але видно що вони вчаться цьому:) бо перший раз і моя мала іграшки в інших забирала, тепер вже по-іншому поводиться:)

12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Тут є щось http://www.percentr.lviv.ua/centry_pidtrymky.htm

13. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Чула сьогодні по радіо, що 75 садок займається за цією методикою

14. viktoria

какой Вольдорфской, или Монтесории. Может какую-то более подробную информацию сказали, поделитесь пожайлуста.

15. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

За методикою Монтесоррі...Матеріали привозять їм німці і зразу ж навчають вихователів...шкода що не сказали чи то тільки одна група така є чи всі...ми з червня записані в цей садок, то потім розкажу трохи більше...але по телевізору казали шо це єдиний у Львові і ще є одна школа....

16. viktoria

Про школу я тоже слышала, только школа это громко сказано, один класс для деток, которые отстают в развитии. Эта та информация которая есть у меня. В методики Монтесории насколько я знаю, один из моментов, то что в группе должны быть разновозрастые дети, они обучают друг друга, если это условие несоблюдается, то это уже занятия этлементами по Монтесори.
    В любом случе если будет еще какая -нибудь информация расскажите нам:)

• Подобається Подобається x 2
  17. мамочка

мамочка Well-Known Member

посилання не відкривається

Надійка, а де розташований цей садочок? Зі скількох рочків там приймають діточок?
    Я так зрозуміла що потрібний попередній запис. Скажіть в якому віці ви записували вашу дитину.

18. Milka

Milka Moderator

Заповіді Марії Монтессорі щодо виховання дитини знадобляться будь-яким батькам:

1. Ніколи не торкайтеся дитини, доки вона в тій чи іншій формі не висловить згоду на це.
    2. Ніколи не говоріть нічого поганого про дитину (ні в її присутності, ні за її відсутності).
    3. Сконцентруйте увагу на позитивному та наголошуйте на всьому доброму. Таким чином, поступово все менше місця залишатиметься поганому.
    4. Активно готуйте середовище, дбайте про нього. Допоможіть дитині встановити конструктивний зв’язок із ним. Покажіть правильне розташування засобів розвитку та продемонструйте, як користуватися ними.
    5. Будьте завжди готові відгукнутися, коли дитина потребує вашої уваги. Завжди вислухайте її і знайдіть відповідь на будь-яке запитання.
    6. Ставтеся до дитини з повагою, коли вона відпочиває від роботи, спостерігає за працею інших або розмірковує, що зробила або робитиме. Ніколи не примушуйте її в будь-якій формі зайнятися в цей час чимось іншим.
    7. Ставтеся до дитини з повагою, якщо вона робить помилку і може потім її виправити, але твердо й негайно припиніть її деструктивну поведінку щодо середовища, щодо себе або інших.
    8. Завжди поводьтеся з дитиною коректно, використовуючи найкраще в манерах і поведінці. Завжди демонструйте їй найкраще, що є у вас самих.

• Подобається Подобається x 1
  19. kitka

kitka Well-Known Member

Тобто:confused:? (розтлумачте, якщо можна)

20. Milka

Milka Moderator

Думаю, що не треба сприймати речі буквально. Але іноді і в маленької дитини треба спитати згоди на якусь дію, тоді і вона це буде переймати від дорослого. Це моя думка стосовно цього.
    Буду рада почути інші думки, адже я теж не профі з цього питання, хоча методикою зацікавилась.

P.S. Я навела принципи, якими керуються при вихованні за методикою Монтессорі, а не речі які повинні виконувати всі без виключення батьки. Кожний може з цього використати щось корисне для себе. Хіба не так?

• Подобається Подобається x 1