Заняття за методикою Монтессорі

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ljolik, 7 Грудень 2006.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Заняття за методикою Монтессорі

В мене просто діток багато і почали ми з маленьких. То в купі мені виходило $2,250. Але навіть ціна мене не спинила. Я одного разу полакомилась на дешевший, то потім швидко забрала посеред року і віддала в Монтессорі.

2. aronskaya

aronskaya Active Member

Нажаль, досить дуже поширені міфи про методику Монтессорі... З'явилися вони за радянського союзу, коли "верхи" вирішили, що то методика буржуйська, адже пропонує індивідуальний підхід до кожної дитини, ніякого колективізму. Після того в підручниках з педагогіки почали з'являтися дані про те, що це ніби методика для даунів.
    Мабуть, найбільшим дауном, якого я знаю, є один із засновників Гугла. Адже своє дитинство він провів саме в дитячому садку Монтессорі.
    Доречі, New Shrek, звідки у вас той список принципів методики?

3. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

З Гугла...

Додано через 11 хвилин
    Але первинно вона була створена на дітей -аутентиків.Я не розумію ,якщо моя дитина не аутентик, нашо мені Монтессорі?

Додано через 29 хвилин
    по

неофициальным данным, в известной всему миру компании <Майкрософт> число

аутистов среди сотрудников составляет от 5 до 20%.

Додано через 41 хвилину
    . Монтессори прошла свой путь, начав с работы с умственно отсталыми детьми, которых в то время называли идиотами. Тогда, более ста лет назад, Монтессори начала работу над методом, который получил ее имя и был рассчитан на работу с умственно отсталыми детьми детьми от трех лет

Додано через 43 хвилини
    Хехе, лікар- італійка сто років тому.... Боже бережи нас від чудаків

Додано через 46 хвилин
    Взяла за основу дидактические материалы французского врача и педагога Эдуарда Сегена,

Додано через 1 годину 17 хвилин
    В Ньо -Джерсі

4. aronskaya

aronskaya Active Member

Чесно кажучи, я це все писала про методику не тому, що прочитала про неї десь. Я - атестований монтессорі-педагог. Я протягом року вже пропрацювала з дітьми за цією методикою.
    Ви дійсно правильно підмітили, що спочатку Марія Монтессорі працювала з розумово відсталими дітьми. На олімпіаді в Римі вони показали кращі результати, ніж нормальні діти з читання, математики та письма.
    Після цього методикою зацікавилися й почали пробувати працювати з нормальними дітьми. Результати були набагато яскравіші. Діти легко запам'ятовували матеріал, ставали більш дружелюбні.
    Зараз в основному за цією методикою працюють з нормальними дітьми. Монтессорі-дитсадки зараз дуже поширені в Штатах, Голандії та по всьому Євросоюзу. У Голандії вже майже немає дитсадків, які не працюють за методикою Монтессорі.
    Також можу додати із свого досвіду, що діти (нормальні) після закінчення Монтессорі-дитсадка прекрасно адаптуються в школі, мають високу концентрацію уваги та відповідально ставляться до своїх маленьких шкільних обов'язків.
    З приводу неофіційної статистики про Майкрософт нічого сказати не можу.
    Не хочу сперечатися з вами чи намагатися нав'язати свою думку. Просто хочу поділитися досвідом своєї роботи, може, й вам чимось згодиться.

• Подобається Подобається x 7
  5. New Shrek

Дякую за роз"яснення.

6. aronskaya

aronskaya Active Member

Ось іще деяка корисна інформація:
    Особливості Монтессорі-дитсадків:
    1.У Монтессорі-дитсадку є спеціальний матеріал для роботи дітей, поділений на зони:
    а)сенсорний (зона сенсорики)
    б)матеріал для розвитку практичних вмінь (застібати пувички, молнії, кнопки, налити собі попити, поїсти), зона приактичного життя
    в)математичний матеріал (відповідно, зона математики)
    г)матеріал для розвитку мовлення та письма (зона мови)
    д)зона космічного виховання (тут зазвичай можна знайти книжки з біології, географії, анатомії, народознавства, картки із засушеними квітами та листочками, тобто теоретичний та практичний матеріал для загального розвитку дитини
    Увесь матеріал стоїть на спеціальних дитячих низеньких поличках, доступний кожній дитині. Звичайно, трирічні діти небагато уваги приділяють спочатку зоні космосу, їх можна знайти зазвичай у зонах сенсорики та практичного життя.

2. У звичайних дитсадках вихователі контролюють (і часто тиснуть, карають) дітей, а основна функція монтесорі-педагога: спостереження. Він дає дітям можливість самим контролювати свою роботу, свої дії.

3. Свобода вибора заняття: кожна дитина сама вибирає матеріал, з яким буде працювати. Дитина сама обирає, скільки й де (на столі, на ковдрі) буде працювати з матеріалом. У звичайних дитсадках іграшки (не завжди розвиваючі) часто лежать за трьома замками, поки вихователь не вирішить дати їх погратися дітям.

4. Самостійність: діти працюють самостійно та індивідуально

5. У групах діти від 3 до 6 років, тобто групи різновікові. Молодші беруть приклад із старших, а старші відчувають відповідальність за молодших.

6. У дитсадках монтессорі вихователі не порівнюють і не оцінюють дітей.

Джерело: мій блоґ http://aronskaya.livejournal.com/8796.html

• Подобається Подобається x 1
  7. New Shrek

Поясніть мені тоді,чому я би не віддав своїх дітей до такого садка,і як доживу то і внуків.Тільки не тре зара, що мене ніхто не спитається

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

так давайте приземлення зробимо - де у нас у Львові є такі садки? Чи хочаби раз в тиждень заняття?

9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

"А баба-яга против" (с) . І чому я не здивовано такою вашою реакцією :) ?

А таки не спитаються :p

10. aronskaya

aronskaya Active Member

Монтесорі-дитсадки є у всіх великих містах України, а подекуди й в невеликих, (Світловодськ, Кіровоград, Київ) - це точно. Точних львівських адрес у мене, нажаль, немає.

Пробачте, коли оффтоп.

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Наскільки я знаю садочків немає, тільки на Батальній заняття 2-годинні проводять 2 рази на тиждень.

12. New Shrek

Дякую з влучне зауваження!.Але погодьтесь, ну не наше то.Не нагадує то Вам політику комуняк,виховання в трудовом колективі і т.д.

13. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Політику комуняк мені нагадають наші традиційні садки, в яких все по команді робиться і все "коллєктівом". В монтесорі садках якраз більш індивідуальний підхід, повага до особистості. Не скажу що це панацея і всім подобається, але в порівнянні з нашими садками таки більше переваг.

• Подобається Подобається x 3
  14. aronskaya

aronskaya Active Member

15. Андріана

Андріана Well-Known Member

В "Джерелі" на Сихові зараз намагаються впровадити таку методику,але шо з того вийде?..

16. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

А "Джерело" на Сихові - це дит.садочок?

17. Андріана

Андріана Well-Known Member

Це садочок для неповносправних діток.

18. tiana

tiana Well-Known Member

вчора була там, дуже сподобалось приміщення для занять. Є курси і для батьків і для дітей... але не за методикою Монтесорі, якоюсь іншою

19. Наталочка

Наталочка Well-Known Member

[вчора була там, дуже сподобалось приміщення для занять. Є курси і для батьків і для дітей... але не за методикою Монтесорі, якоюсь іншою]

А що вже почались заняття ? Бо нам казали що після 20 січня будуть.

20. tiana

tiana Well-Known Member

А що вже почались заняття ? Бо нам казали що після 20 січня будуть.[/QUOTE]

ні ще не почались, мені сказали що скоріш за все з 1 лютого, крім того я спочатку хочу відвідати курси для батьків...

а Ви?